Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » USB-s hangkártya PCM2902 IC-vel
Lapozás: OK   19 / 34
(#) mefi01 hozzászólása Aug 18, 2010 /
 
Köszi a segítséget fiúk...

Még olyan kérdésem lenne, hogy lehet egyszerre 2 ilyen hangkártyát csatlakoztatni a géphez?

Mert most 2 különböző van a gépemben, és azoknak meg a kimeneti jel késése nagyon különböző, és így mixelni sem tudok. :S

Köszi mégegyszer. =)
(#) wir12 válasza mefi01 hozzászólására (») Szept 8, 2010 /
 
Az ASIO driverel azthiszem külön is lehet állítani meg milyen DJ az aki nem tudja korigálni a csúszást hozzáteszem én 2DB sima PCI-os WDM hangkártyával csináltam Time Code rendszert a Numark CUE-hoz és rendelésre meg a Mixvibes DVS 7-hez és azzal mentem diszkózni (meg akinek csináltam az is)...
(#) frecsko hozzászólása Okt 1, 2010 /
 
Sziasztok. Ha valakit érdekel van egy panelre forrasztott PCM2902E IC-m, képet rakok majd fel ha valakit érdekel.
(#) speeedfire hozzászólása Okt 18, 2010 /
 
Üdv!

Dac építésébe vágtam a fejszémet. Én is 2902-re akarok alapozni reg103ga-a -val illetve opa2353-al. Viszont nem nagyon találok megfelelő rajzokat. Aki ebben tudna segíteni megköszönném. Akarok rá mindenféleképpen analóg, spdif, optikai ki/bemeneteket.
A pavouk féle rajz a kiindulópontom, csak hangerőszabályzó gombok nélkül.

Szabi
(#) bankimajki hozzászólása Okt 19, 2010 /
 
Sziasztok, PCM1606-ot használt már valaki?
(#) kohajda hozzászólása Nov 16, 2010 /
 
Sziasztok!

Szeretnék megépíteni egy USB-s hangkártyát aminek van
legalább 2 stereo kimenete és 2 stereo bemenete. Lehetséges?

DE még jobb volna 2 stereo bemenet és 4 stereo kimenet!

Van valakinek valami hasonlóhoz sémája?

Előre is köszönöm!
(#) speeedfire válasza kohajda hozzászólására (») Nov 16, 2010 /
 
Szia!

Jelenleg én is ezen dolgozok. Egyelőre az analóg multiplexerekkel szórakozok.
Pcm2902 alapon lenne. 2 pár rca bemenettel és 2 jack bemenettel lesz, 2 jack kimenet és 1 fejhallgató erősítő kimenet lesz rajta.
Az eddigi terveket itt megtudod nézni.

Bővebben: Link
(#) kohajda válasza speeedfire hozzászólására (») Nov 16, 2010 /
 
Köszi ez nem rossz!

Az NI Audio 8 dj-t probalnam lekoppintani.
8 kimenet/4 stereo kimenet
4 bemenet/2 stereo kimenet

a csatlakozok sima csincsek lennenek...
(#) speeedfire válasza kohajda hozzászólására (») Nov 16, 2010 /
 
Lényegében ha sikerül összehoznom, akkor annyi kimenet és bemenet lehet rajta amennyi jól esik. Mivel csak +ic-ket kell akkor hozzá rakni.
cd4066-os multiplexerrel akarom megoldani.
(#) abcdabcd válasza kohajda hozzászólására (») Nov 16, 2010 /
 
Itt pár oldallal visszább valakik csináltak olyat, hogy építettek 2db pcm2902 ből (vagy 06ból vagy hasonlóból) 2db hangkártyát és egy közös dobozba rakták őket és ebbe elfért egy kis usb hubból a panel is így egy usb csatlakozással, bár a win 2 külön kártyának látja de megvan 2szetero kimenet meg 2 sztereo bemenet és talán ők is dj-zésre használják...
(#) roland9 válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 25, 2010 /
 
Én építettem egy hangártyát 4db PCM2902 van benne egy hubbal összekötve. Discozásra használom edíg még semmi gond nem volt vele.
(#) aflmor válasza kohajda hozzászólására (») Nov 25, 2010 /
 
Kérdés, hogy minek? Ha az épitgetés öröméért, akkor értem. (...bár)
De ez a kütyü már 550 Ft-ért is megvásárolható. :yes:
pl:ITT is
(#) speeedfire válasza aflmor hozzászólására (») Nov 25, 2010 /
 
Szerintem kicsit félre vagy tájékoztatva....
(#) cimopata hozzászólása Dec 25, 2010 /
 
Sziasztok!

Tervezek építeni egy ilyen kis hangkártyát csak nem tudom melyik IC-vel lenne érdemes.
TI oldalán a 2904 és a 2902 közt én semmi különbséget nem fedeztem fel. Esetleg nem vettem volna valamit észre?
(#) speeedfire válasza cimopata hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
PCM2904: Without S/PDIF
(#) saraha válasza cimopata hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Szia,szerintem csak akkor építs belőlük,ha feltétlenül igényled a digit be ill. kimenetet.Az én véleményem szerint inkább 2704 vagy 2705 a nyerő változat ezekből.
(#) Novak válasza cimopata hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Én a napokban építettem meg egy hangkártyát PCM2900-val (lényegében ugyan az, mint a 2902). Erősítőnek egy TPA6111-es fejhallgató erősítőt építettem be, és nagyon jó hangja van. Az alaplapi hangkártya minősége a nyomába sem ér. Korábban is építettem már hasonlót, de nekem a PCM27xx-es sorozattal mindig voltak problémáim. Hol felismerte a gép, hol nem. Pedig nem csak egy gépen próbáltam. A PCM29-es sorozatnál ilyennel még nem találkoztam.
(#) petemazi hozzászólása Dec 25, 2010 /
 
Én próbáltam 2704-et és 2902b-t is. Egyik sem működik rendesen.. A 2902 az megy, de hatalmas az alapzaja, külön tápról is...
(#) cimopata hozzászólása Dec 25, 2010 /
 
Nos, elhangzottak mindkét fél oldalára vélemények, így nehéz dönteni. Valószínűleg maradok a 2902B-nél.
Abban van analóg input is a 27xx-ben nem látok.
S/-PDIF meg elfér.

Még azzal kapcsolatban vannak tapasztalataitok, hogy érdemes e használni külön referencia tápforrást, amit az adatlapok javasolnak?
(#) saraha válasza cimopata hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Nemhogy érdemes,de szinte kötelező.Ha a legjobbat akarod kihozni belőle akkor akkumulátoros táplálás...
Én így oldottam meg UPS DA
(#) Novak válasza cimopata hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Az alapzaj az főleg a táp nem megfelelő szűréséből adódik. Én a PCM2900-t használom fülhallgatóval, illetve erősítőre is kötve, gyönyörű, tiszta hangja van, gyakorlatilag nulla alapzajjal (max hangerőn sem sistereg, teljesen néma). Külön táppal még sosem próbáltam, miután megépítettem nem láttam értelmét vele vesződni, maximálisan elégedett vagyok a hangminőséggel.
(#) cimopata válasza saraha hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Nemsemmi!

Beszerzek hozzá azt is aztán meglátjuk.
(#) fidelcastro válasza cimopata hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Üdv! Ha csak az adatlapot nézed akkor az azt mondja hogy külső regulátorral tizedére csökken a torzítás és a zaj mértéke. Én PCM2707-el csináltam "hangkártyát" (azért ezzel az IC-vel mert SPI-on keresztül vezérlem egy távirányítóval) úgy hogy a belső regulátort használtam és hallható zaj nem jön ki belőle. Szerintem nem kell túlmisztifikálni ezt a dolgot, ha érted hogy hogy működik ez az IC akkor nem tudsz nagyon mellélőni a tervezéssel. Olyanoknak nem szokott működni a kapcsolás akik végig sem olvassák az adatlapot, nem tudják hogy melyik láb mire való.
(#) saraha válasza fidelcastro hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Idézet:
„Olyanoknak nem szokott működni a kapcsolás akik végig sem olvassák az adatlapot, nem tudják hogy melyik láb mire való.”

Azért ez szerintem így nem teljesen igaz.Mivel nagyfrekvenciás chip-ről van szó így igen sok múlik a topológiai kialakításon mert igen gerjedékeny.tehát kell némi tervezési gyakorlat.
(#) frecsko hozzászólása Dec 26, 2010 /
 
Sziasztok.
Én külső táp nélkül használom és semmi gond nincs vele. Megfelelő szűréssel kikísérletezve teljesen 1000%-os lesz. Az USB-s tápra LC szűrőt javaslok, én azzal csináltam és nagyon jó.
sarahanak igaza van, fontos a helyes nyáktervezés, a nem megfelelő huzalozásokon is összeszedhet zavart. Ha valaki nem tervezett még nyákot, vagy csak nagyon keveset de azt sem hangfrekiset akkor inkább kérje el valakitől akinek működik szépen és építse meg azt. De saját kútfőből is mehet, igaz sok panel rámegy mire működni fog de legalább lesz tapasztalat és ez a fontoss.
(#) fidelcastro válasza saraha hozzászólására (») Dec 26, 2010 /
 
Üdv! Mivel ez egy digitális áramkör, pont hogy nem gerjedékeny! Most nem beszélve a benne lévő bemeneti és kimeneti erősítőkről amik persze a helyes visszacsatolások miatt megint nem gerjedékenyek (azért a BB-ban se ma kezdték). Gerjedni csak az tud amiben a negatív visszacsatolás (vagy az eredőben negatív) valamilyen okból pozitívba megy át pl. kevés a fázistartalék. Mivel ez digitális áramkör ezért ezeket a dolgokat itt el lehet felejteni. Szóval a gerjedést ne keverjük a zavarérzékenységgel és a zavarkibocsátással. Mivel digitális ezért zavarérzékenynek se mondanám mivel elég nagy jelekkel dolgozik. Az meg hogy nagyfrekvenciás az semmit se jelent így magában. Persze abban igazad van hogy a NYÁK-ot "némi tervezési gyakorlat" nélkül tényleg meg lehet tervezni olyanra hogy ne működjön az áramkör.
(#) saraha válasza fidelcastro hozzászólására (») Dec 26, 2010 /
 
Szia.Én sem a belső működéséből adódóan értettem a gerjedést vagy zavarkibocsájtást hanem a hibás topológiai kialakításon. A nagyfreki pl:hibás nyáktervnél és tápnál gerjedést okozhat az analóg fokozatban. A topológiának azért van itt fontos szerepe, mert igen magas frekvencián működnek az IC-k, nem is beszélve , hogy a felharmónikusok többszáz MHz-en is jelen lehet. Ilyen frekvenciákon a nyáklemez szórt kapacitásai, és induktivitása önmagában is rezgőkört képezhet, az pedig "adófokozatként" szórja meg az analóg részeket, és ez torzításként jelentkezik a zenében.Tehát érdemes úgy tervezni,mint pl: egy antennaerősítőt.

Neked ezzel nem mondtam ugyan újat de a kísérletezni szándékozó kezdőknek jól jöhet az infó.
(#) Novak válasza frecsko hozzászólására (») Dec 26, 2010 /
 
Teljesen igazad van, egy LC szűrő gyönyörűen teszi a dolgát, sőt igazából az adatlapi kapcsolásban szereplő RC szűrővel is teljesen tiszta hangot kaptam. Annyit módosítottam, hogy a 2,2 ohmos ellenállás helyett egy 1 ohmosat kötöttem be, utána 2 db 1 µF-os kondenzátorral a föld felé.
A legutóbbi változatról csatoltam egy képet, a panel mérete 18X57 mm.

Sokszor egyébként kérdés szokott lenni nem működő hangkártya esetén, hogy egyáltalán berezeg-e a kvarc? Ezt legegyszerűbben úgy lehet ellenőrizni, hogy egy sima FM rádióvevőt, 96 MHz-re hangolva az áramkör közelébe viszünk. Ha a kvarc berezeg, akkor az IC-ben a 12 MHz-et egy nyolcszorozó 96 MHz-re sokszorozza, ami még 1-2 méterről is vehető egy érzékenyebb FM rádióval. Szerintem műszerek nélkül, ennél egyszerűbben az oszcillátor működését nem lehet ellenőrizni
(#) saraha válasza Novak hozzászólására (») Dec 26, 2010 /
 
Gratulálok ez igen tetszetősre sikerült profi munka.
(#) Beachway hozzászólása Feb 19, 2011 /
 
Üdvözlök mindenkit a fórumon!
Építettem 2 különböző kapcsolást PCM2704-el. Az egyik SMD-s, a másik nem.Elsőre felismert minden gép, és minden operációs rendszer mindkettőt. Egy laptopban win7 alatt több programmal is egy fajta digitális zaj jött ki rajtuk. Ez másik gépen már nem volt hallható. És ugyanezen a gépen LINUX alatt is kifogástalanul működött mind két áramkör. Viszont nem voltam túlzottan hasra esve a hangminőségétől. Szerintetek melyik a legjobb hangminőségű áramkör ezekből a PCM-es USB-s konverterekből?Persze az olcsó alaplapi hangkártyákat leszólja! De messze van nagyon a High-End hez!
Következő: »»   19 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem