Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Ajánlom a vasalásos technikát, ha tudsz lézernyomtatni vagy fénymásolni, vagy valahova elvinni ahol megcsinálják és veszel papírt hozzá, egyetlen lakfilc árából több a4 es oldalnyi nyákrajz kijön, és már első 1-2 próbálkozás után sokkal szebb és gyorsabb. Egy ideig én is rajzoltam, de nem nagyon érdemes. Egyébként a fekete körömlakk a legjobb, elpusztíthatatlan.
Köszi megpróbálom majd ezt a vasalásos technikát
sziasztok. Na működik a cuccos ,de nagyon nagyon torzít kis 6 ohm os hangsugárzón ,de hangfalon is , nagyon kis hangerőn tök jó ,de felhangosítom és már torzít. ez természetes vagy valamim nem jó?
Ha jól követtem MSN-en a beszélgetést akkor ő a Mayanféle 2ranyós cuccot építettem meg ami a kísérleti erősítők közt van.
de A TDA 2030 gondoltam természetes mivel ez a téma itt de bocs ha félre vezettelek. AKkor lehet hogy természetes hogy torzít nagyobb hangerőnél?
Már túl vagyok az első TDa2030- on most az szól
Persze, hogy torzít nagyobb hangerőn. Mostmár mersz egy képet felrakni róla?
És az számít? Vagy szégyenled? Szeretném látni meg véleményt mondani róla. Azért mert légszereléssel készült lehet még tökéletes. Tőlem sem áll messze ez a szerelési mód.
Nem rossz, de nagyon szét van húzva az egész, ami miatt lehet, hogy begerjed és azért torzít. A hűtőbordához nem ér hozzá alkatrészláb?
Egyedül az IC nincs elszigetelve ,de majd el lesz véglegesen azért húztam szét mert így biztos nem rontom el és átlátható nekem ,de aszt mondod közelebb kellene mindent rakni?
Rövid alkatrészlábakkal szerelj, és az IC-t ne szigeteld el a bordától, mert a hűtőfül maga a negatív pólus (GND).
Ez aszimmetrikus táppal van megépítve na meg ha ráteszek még egyet akkor azért el kell nem?
Minek kellene elszigetelni? Ugyanarról a tápegységről menne mindkettő, egyforma feltételekkel.
Szia!
Én is arra tippelnék, hogy lehet nagyfrekvenciás gerjedés a dologban és azért a torzítás. Ezzel a tápfesszel 5-6W-ot le kéne adnia jó hangminőségbe. Nem látok a képen kis kondikat, a kapcsoláson szereplő kis 100-200 nF-os kondenzátorokat remélem nem hagytad ki, mert részben azok felelnek az ilyen gerjedések megszüntetéséért.
Sziasztok! Figyelve itt az írásokat , én is ebben a hitben voltam hogy mennél jobban széthúzza az ember a nyákon az alkatrészeket annál nehezebben gerjed be. Mikor meg építettem első TDA ás erősítőmet nekem is azt tanácsolták szigeteljem a hűtő bordától , pedig én is átnéztem a láb kiosztást és tudtam hogy a hűtő borda a negatív táp oldal. Ide kell negatív táp feszt kötni? Gondolom akkor nem kell, hogy ha a meg építeni kívánt kapcsolásnál az ic 3as lába elé ír mondjuk 2ohmos ellen álást mert ilyen kapcsolásokkal is találkoztam már . P.l. ez az:
http://bsselektronika.hu/index.php?id=34 Hát igen ez közép nullás táppal megy , de a 3as láb és a hűtő borda felőli része az ic nek(TDA2030) az elméletileg ugyan az .
Szia!
A hosszú drótok olyanok, mint az antennák: induktivitásokat, kapacitásokat képeznek és visznek be a rendszerbe. A többit már el tudod képzelni.
Na rövidebbre vettem a lábakat , huzalokat szeretem eszt az IC -t. Amúgy a Tda 2050-ről vélemény? Ténleg képes arra ami van neki írva ?
Szia! Biztos képes rá amik az adatlapra vannak írva. De ezek nem nagy különbségek, kicsit erősebb, mint a 2030, ennyi, kicsit nagyobb tápfeszültséget visel el, és a különbségek inkább nagyobb tápfeszültségnél fognak kijönni, ott jelent néhány W pluszt.
Értem. Akkor lehet gondolkozom másik fajta TDA -ba
Szeretnél valami nagyobb teljesítményűt csinálni? Milyen hangládáid vannak?
Két saját építésű 100W van egy 200W szubcső. meg 7 házimozi sugárzom.
Ha nagyobbat akarsz, akkor csinálj Tda 7294-et az tud 100W-ot, hidalva 200at, vagy TDA 7265 ami tud 2*25Wattot, azt már elbirja a 100Wos hangfalad.
Na akkor eldöntöttem 7 TDA 2050-lesz az erölködömben a 7db házimozi sugárzok számára és egy Tda 7294 sub számára szép fenyődobozban ami Diófa színre lesz pácolva
|
Bejelentkezés
Hirdetés |