Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
SaunierDuval Isomax F28-as kombi gázkazánunk van.Több mint egy hónapja probléma van a HMV részével. Csak akkor van melegvíz,ha bekapcsoljuk a HMV állást, aztán ha már nem kell,kikapcsoljuk,mert különben a szivattyú nem áll le.Másik probléma, hogy automatikusan nem melegít a tartályba vizet,csak átfolyósan. Két szerelő már volt itt, valamelyikük elállította a programozását,amit a felhasználói kézikönyv alapján nem lehet visszaállitani. Már kaptam olyan szerelői leirást,ami majdnem jó ehhez a kazánhoz,de nekem olyan kellene,amiben konkrétabban le van írva,hogy a szivattyút hogy kell visszaállítani rendes működésre. Talán a reset gombbal vissza tudnám állítani gyári értékekre,csak nem találom a reset gombot A szerelők se találták! Köszönöm.
Még valami.
Nem tudja valaki megmondani,hogy mit jelenthet a C1, C2, C3 a programozásánál,amiket nullára vagy 1re lehet állítani?
Holusoft már említést tett itt a háromutú motoros szelep konstrukciós hibájáról.
Boldog új évet kívánok mindenkinek!
Nagyon sokat segítettetek a kombi kazánommal /Beretta Ciao /kapcsolatban, köszönet érte! Még működik,nem tudni, meddig. Most viszont eljutottam oda, hogy szeretném egy használt, nagyon olcsó, de azért megbízható kombi kazánra lecserélni. Tudom, ez nem az adás-vétel oldal, de akkor is! Itt még nem csalódtam! Szóval keresek olcsó ,megbízható, még 2-3 évig működőképes kombi kazánt, 76 nm-es lakáshoz,Zalaegerszeg vagy közelében. Bármilyen segítséget hálásan köszönök! Edit
Üdv. Mindenkinek. Van egy Beretta Ciao kazánom elmegy a nyomás belőle, utántölttöm fűtésnél fölmegy 3-om bárig és kinyit a biztonsági szelep. Ha kikapcsolom a fűtést lemegy nullára a nyomás. Mi baja lehet?
Üdv.Tágulási tartály.Nincs benne levegő nyomás,tele van vízzel így nem tud sehova tágulni fűtés közben.Ezután elereszti a fűtési víznyomást.
A kiegyenlítő tartályodból elszökött a levegő!
Megelőztek. Engedd el a nyomást a rendszerből nullára , hagyjad nyitva. 1.2 bárra kell felpumpálni a tartályt autópumpával , és utána a vizet 1.5-re feltölteni.Légtelenítés után be kell állítani újra az 1.5-öt. Üzem közben jelentősen nem változhat .
Kösz a tippet úgylátszik ez volt a hibája. Hálásan köszönöm a segítségedet.
Azért nézd meg, hogy nem-e lyukas a gumi a kiegyenlítőben (ilyenkor a szelepen is ki tud folyni a víz).
Mondjuk 1-2 nap alatt úgyis elereszti a nyomást, ha lyukas. Nekünk a Vaillant kazán a falra "vizelt" olyan kis sugárban, hogy alig lehetett észrevenni. Ott is lyukas volt a gumi és a rozsda kikezdte a tartály falát.
megvannak a kapcsolok! azokat leszedtem s megmértem, müködnek! azokkal semmi gond.
de leveszem a 3-4 közti rövidzárat s a kázán tovább folytatja a feljebb leirtakat semmi reakcio...(nem áll le, pedig akkor nem kellene beindulnia...)
Szevasztok! Mindig a kályhától indulok,ez esetben Tőletek.
Ariston kombicirkóm van,melegvíznél állandóan hullámzik az égés és a melegvíz nyomása is csökkent.Gondolom,ki kellene savazni a hőcserélőt.Milyen vegyszerbe áztassam és meddig?Szivattyút is össze tudok applikálni,hogy keringtessem,ha úgy lényegesen hatékonyabb és gyorsabb.Szóval:mibe és meddig?Köszi.
Citrom vagy foszforsavas vízkőoldóval töltsd fel és addig öblögess vele amíg már nem habosodik.
A sósav kerülendő!
Töményen,vagy kell higítani?Köszi.
Nem kell higítani, de ha kénytelen vagy akkor nincs akadálya...
És kb. legalább negyed órás az akció. Valamint nem kell teljesen feltölteni, viszont nem árt rázogatni... Ja és gumikesztyű ajánlatos...
Köszi,meglátjuk,mi sül ki..
Meg szemüveg . Nehogy az süljön ki.
Sziasztok:Van nekem egy NIMBUSZ 23KE kombi kazánom.Fűtés közben kikapcsol,be-jőn a hibajelzés,megy a szikráztató 4másod-percig,de nincs égés.A keringető szi vattyú megy. A resettel-se tudom mindig bekapcsolni..Szoba termosztátos.8-éves eddig nemlett hozzá nyúlva.
Szia Találtál már megoldást a problémára?Nekem is hajszálra ez a gondom.Ha tudsz valamit kérlek segíts
A vízhőmérséklet jelző LED-ek mit mutatnak a hibajelzés előtt? Én, vagy másfél éve találkoztam e típusnál hasonló (nem teljesen ilyen) hibával, de ott felment előtte a vízhőmérséklet a maximumig. Annál a kazánnál a váltószelep kopása volt a hiba, és nem tudott átállni végállásba, így valamiért túlmelegedett benne a víz.
Köszi a választ,,,hálistenek megoldottam a hibát. A hőcserélőn lévő lemezkék tele-voltak lerakódásokkal és a terelő lemez levolt szakadva. Igy nemcsoda,hogy a fűst érzékelő letiltotta elég sokszor a kazánt.
Szépnapot.
Éedeklődenék,volt olyan gondom a beretta mynute kombi kazánommal hogy nem volt melegvíz a szerelő kicserélte a motoros váltószelepet ,és a kérdésem az lenne hogy a régi váltószelepet lehet javítani??
Hello!
Ezt a típust nem ismerem,de általánosságban azt lehet mondani,hogy az olcsóbb kivitelűeket nem. Egy konkrét szelep javíthatóságát,akkor lehet eldönteni, ha szétszedjük. Az,hogy a szerelő csak cserélte és nem javította,az nem ad információt,mert sok esetben a javítható egységeket is cserélik,mert így egyszerűbb. Üdv.Ottó
Mi számít olcsóbbnak?
Ez 15000ft volt.
Egyébként köszi a választ Otto.
Tisztelt fórumozók! Segítséget szeretnék kérni egy problémában.
A három éve üzemelő Termomax inka 24 k kazánunk két hónapja elromlott. Először csak naponta 2-3-szor, később már három óránként leállt, A1-es hibaüzenetet írt ki, tehát leesett a nyomás a rendszerben. Szerelőt hívtunk természetesen, aki azt mondta, próbáljunk találgatni, mi lehet a baj, ő nem fog itt ülni egy egész napot. Szakaszoltuk a rendszert (padló és radiátorok), semmi. Bemenő, kimenő csöveket elzártuk, a kazánból a kondenzációs víz nem folyt. Kiegyenlítő tartály jó. A kazán borítását levéve vízfolyásnak semmi nyoma. A víz valahol mégis elmegy a rendszerből. Mostanra már meleg vizünk se nagyon van. Újabb telefon alkalmával a szerelő kazántest cserét javasolt, anélkül, hogy tudnánk, tényleg ez e a hiba. Így százezres kiadásba nem szeretnénk beleugrani. Ha esetleg volt valakinek ilyen problémája, vagy szakember és van valamilyen ötlete, írja meg, legyen szíves. Köszönettel: Edit
Hello!
Ez én az olcsóbb kategóriának gondolom! Amennyiben el tudod juttatni hozzám,akkor én megnézem,hogy lehet-e,illetve érdemes-e javítani. Üdv. Ottó
Hello!
Sok múlik a vizsgálat módjától! Rosszul megválasztott vizsgálati módszerrel gyakorlatilag nem derül ki semmi. A kiszakaszolás önmagában kevés! Volt-e mérés és hogyan? Üdv. Ottó Idézet: „Kiegyenlítő tartály jó” Ezt hogyan állapítottad meg?
Köszi a gyors reakciót!
Mivel nem értünk ezekhez a dolgokhoz, telefonos segítséggel néztük meg, hogy vajon hol mehet el a víz, mivel látható nyoma nem volt sehol. Mérni nem mértünk semmit, csak a kifolyó kondenzvíz mennyiségét (amikor fűt; akkor amikor csak nyári üzemben meleg vizet csinál; amikor kiszakaszoltuk, stb.). És folyamatosan figyeltük, hogy alakul a nyomás a rendszerben (a kazán feltöltő gombjával). Mit lehetne mérni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |