Fórum témák
» Több friss téma |
figyelj ez most nem a kommunikáciról szól hanem lehet,hogy a bementi jelnél van a baj a PICKUP-nál a zener dióda rossz! Azt mondta mérjem meg és 400-700-as értéket mondott de nekem 996 úgyhogy lehet ez a baj! Azt szerettem volna kérdezni, hogy ez az eltérés már okozhatja e a hibát?
Semmi gond, csak ezt rossz helyen kérdezed. A 996mV-os nyitófeszültség valóban sok egy Zener-diódánál.
Van egy másik de benne van egy fordulatszámmérőben ha kell kiforrasztom de annak az értéke is 818 de párhuzamossan van kötve vele egy fólia kondi lehet ez miatt akkora!
Szerezz be egy olyan diódát, ami oda való. Nem érdemes kísérletezni.
Ne hiszem el kiforrasztottam és 815 helyett 1030 let az értéke! Most a kapcsolás miatt volt kisebb vagy a forrasztás miatt lett több?
Milyen típusú volt benne? Valami feliratféle van rajta?
Ha biztosra akarsz menni, akkor szerezz be egy kis méretű 4,7V-os Zener-diódát és azzal próbáld ki.
Találtam egyet és az még be sem volt forrasztva és arra is 1030-at mutat a multiméter nem értem már én ezt!
Fölösleges méregetni, Zenert nem olyan egyszerű tesztelni mint egy sima diódát. Ha van új 4,7V-os Zenered építsd be, ha nincs vegyél. Ne nagyon kísérletezz, mert ezek a diódák védik az áramkört a túlfeszültségtől!
A soros porti kommunikációt viszont nem befolyásolja a pickup-nál lévő Zener. De lehet a soros portnál is Zener, mert a soros port feszültségszintjei nem illeszkednek a PIC-éhez. De az is lehet hogy külső szintkonverter kell a programozáshoz, ha így van és direktbe rákötötted a soros portot akkor 70% eséllyel a PIC már halott. Láthatod, hogy sok a bizonytalanság, tehát megfelelő dokumentáció hiányában nagyon meg fogsz szenvedni mire összejön - ha egyáltalán túléli a próbálkozásokat. Tehát mégiscsak kommunikációról szól az egész.
Na az király am van hozzá dokumentáció megmutatom.De nincs benne ilyen csak, hogy így kell rákötni simán és hogyan kell programozni.
Miért nem használod a saját SPIgnition kezelő programját? Ez a szoftver be fogja állítani a COM1 portot a megfelelő paraméterekkel.
Azt használom de nem működik! Am itt előzőleg mondták, hogy lehet halott a PIC! Az én alaplapom olyan, hogy tüskesoron van rajta a com1 és egy PCI-al kell hátra kivinni és kétféle alaplapi kiosztás van! És elösször rosszúl lett bekötve!
1-2 3-4 5-6 7-8 9 es: 1-6 2-7 3-8 4-9 5 Ez a kétféle van és nekem az első féle van és elösször a úgy lett bekötve mint a második Tehet 2-esre a 3-as ment 3-asra az 5-ösre a 9-es lehet, hogy ez nyírta ki a PIC-et?
Ha van MAX232 vagy egyéb protokoll konverter az áramkörben, akkor a PIC-et biztosan nem nyírta ki, legalábbis ez nem.
Úgy van, hogy a 3-as az egy 10k ohm-os ellenáláson keresztül megy rá a PIC-re a 2-es az minden nélkül rámegy! És az 5-ös az pedig úgy, hogy van két 22pF-os kondi és innen megy egy 4Mhz kvarcra és a kvarcról megy a PIC-re!
Alapvetően problémás ez az összeköttetés. Konkrétan mindennemű szabványt mellőz. Szerintem elviekben sem működhet, mivel ha a PIC adó (Tx) lába közvetlenül rá van kötve a PC oldali vevő kivezetésre, akkor a fizikai jelszintek nem lesznek meg. Konkrétan nem tud logikai "1"- et küldeni, mert ahhoz a GND-hez képest negatív feszültség kellene. Biztos, hogy nincs semmilyen szintillesztő a kapcsolásban?
szerintem így van bekötve mint ittBővebben: Link de nekem van még a kapcsolásban PC817-is!
Bocsi, hogy ilyen alap dologra kérdezek rá, de már velem is előfordult, hogy csak éppen az nem tűnt fel ami a legfontosabb: Adtál külső tápfeszültséget az áramkörre programozás közben?
igen adtam egy 9V-os elemről írja is, hogy arról elég neki!
Az lehet, hogy a gyújtás vezérlő része hasonló, mint a linkelt oldal, de ott nincs soros kommunikáció sem, így azt a kapcsolást hiába tárgyaljuk, nincs értelme. Megkértelek, hogy próbálj meg legalább valami kapcsolási rajzot produkálni, enélkül csak szenvedés az egész, találgatás a homályos leírásaid alapján. Így érdemben nem lehet segíteni.
Üdv.
Tényleg nincs rajta! De pedig oda van írva, hogy programmable és ott van az SPIgniton is!
De már az is nagy segítség lenne ha jól kivehető fotókat készítenél róla, lehetőleg a nyák mindkét oldaláról.
Itt vannak fotók a lényeg látszik szerintem!
Köszi. A soros kábelben nincs valami elektronika (pl. a csatlakozóházakban)? Mindennemű illesztés hiányában elég esetleges a kommunikáció még ha minden más OK is. Esetleg tudsz valakitől kölcsönkérni egy Soros-TTL illesztőt?
Nincs semmi elektronika! Egységcsomagbab vettem a gyújtást és összeraktam! Sima csatiház volt hozzá meg kábel!
Soros TTL illesztőt pedig nem tudok sajna kérni! Nem lehet ezt valahogy összedobni pár cuccból vagy ilyesmi? Am ez kéne hozzá, hogy működjön?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |