Fórum témák
» Több friss téma |
helló
ezen a kapcsoláson valahogy meg lehetne csinálni hogy ne 2amper legyen a kimenő áramkorlát hanem 3amper??
Ezt nekem nagyon bevállt és nem is bonyolult!Szinte tönkretehetetlen!
helló
az r5 értéke így is csak 1ohm 5watt miet tegyek akkor bele??
és akkor kijön a 3amper?
meg itthol perpill 0,33ohm 5watt van az is jó?? és azzal mennyi jönne ki?? Köszi
Hello, ez igy van rendjén, a számítás szerint 0,6 Ohm kellene.
0,33-ra arányosítva 6A de én sokallom a 2V feszültségesést...
és ha a 0,33ohmosat teszem bele akkor mi lenne?
vagy akkor mennyi jönne ki? Köszi
Én azt mondom, fölösleges tovább számolgatni, nem egy nagy dolog, rakd össze, s kisérletezz az 1 Ohm alatti ellenállásokkal. Van még ott egy potival soros R is, az is beleszólhat...s hűtsd a tranyót rendesen, esetleg tégy oda egy erősebbet, pl 2n3055-öt
2n3055-ös tranyó van ott csak még csak félig van kész mert erre felé nem lehet kapni olyan potit ami bele való lenne de azért köszi
Míg lesz potid, próbához tegyél bele fix ellenállásokból osztót. ...addig sem áll a project!
gyöngyösön meikben??
mert az r+l elktronikában nints a másik meik lenne???
Már bocs de legszerényebb tudásom szeint ha sorba kötsz 2 db 0,33ohm-os ellenállást akkor összegződik (0,66ohm)...
Helló!
Egy egyszerű ötlet kéne hogy hogyan szabályozzam a 12V-os tápegység feszültségét? taéán potival? de mekkora kell egykészi kis fúrohoz kellene hogy ne pörögjön mindig teljes fordulaton. előre is köszi.
Helló!
Szeretném megtudni hogy van e valakinek olyan táp kapcsolása, ami szimetrikus tápra van, és szabályozható feszöltégű- lehetőleg minden extrával-rövidzárvédelem, áramkorlát- és minél szélesebb feszültséghatárokkal ... Kijelző meg ilyesmi nem kell hozzá. Keresgéltem, de nem nagyon láttam ilyet- ha egyátalán meg lehet oldani
Bármelyik tápot választhatod.
Csak a beállító/kezelő potit válaszd sztereó potinak. Csak az a kérdés hogy ha a negatív oldalra beállítasz, 2,5A akkor, a pozitív oldalon elég ez? Vagy sok? esetleg, kevés?
Értem. Közben már agyaltam és rájöttem hogy igy kéne valahogy... De mindenképpen köszi a választ. Egyébként ehhez a kapcsoláshoz mit szóltok? Táp
Bár ha jobban belegondolok, nem is kell 10A. Simán elég az 5A. De a 2-30,40V az kellene...
Van vele egy probléma: ha túl gyorsan csavarod le a feszültséget, vagy a kimenetére külső forrásból nagyobb feszültséget kapcsolsz, akkor elszáll.
Ebben már benne van a védelem ez ellen.
Tud valaki kapcs.rajzot adni olyan tápról aminek a bemenetén 230V megybe,de például:csak 0-25 volt jönne ki?
Előer megköszönném
Azt elfelejtettem hogy a lehető legegyszerübb jönne a legjobban...Azt talán meg tudom csinálni
Üdv! Találtam egy jó kis project-et Variable Dual LAB Power Supply Szerintem ez a táp nem tartozik bonyolultak közé és még a tulajdonságai is megfelelőek lennék nekem. Valaki látta már vagy építette meg ezt a tápot?? Én a közel jövőben lehetséges hogy megépítem!!
Én (is) készítettem már ilyet, R1,R2: 240 Ohm, A potik: 5k...Működik.
Hali
Engem az a kérdés foglalkoztat hogy 1db lm317-es IC-t lehet-e müveleti erősítővel vezérelni? A lényeg hogy egy TÓL - IG feszültség szabályzást kevesebb ellenállás változással szeretnék elérni mint ami az adatlapban van. Történetesen ha egy hömérsékletfügő szabályzásról van szó. Ami kis szabályzási sávban müködik (20Cfok). A höérzékelö ellenállásváltozása tul kicsi ahoz hogy elegendö mértékben szabályozon egy fesz stab IC-t. Kézenfekvö megoldás lenne egy müveleti erösítö. de megoldható-e?
Sziasztok!
Ezt a kapcsolást szeretném megépíteni, de nincsen 24V-os trafóm, csak 37V-os. Mit változtassak az áramkörön ahhoz, hogy működjön? Ha nem változtatok semmit, akkor is fog működni? Előre is köszi.
A 723 40 V tápfeszt tud max. Ehhez a 37 V egyenirányítva terheletlenül 52V, ami sok, a tápfeszét 40 V -ra stabilizálni kellene. A 2N3055 feszültség szempontjából határeset, a 60 V Uce feszültség éppen elegendő, de semmi tartalék. A disszipációhoz pedig 3 db, valamint nagyobb Uce feszültségű tranzisztor kellene. Első pillantásra ennyi.
Köszi a választ, inkább keresgélek valahol egy megfelelőbb trafót.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |