Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ez is az, csak pár évvel korábbról. De ahogy elnéztem a képet, rendesen át lett tervezve...
Itt nem látok szabad "furatot"...
Az igaz hogy nem nagy a teljesítménye ,de annyira jól szólt róla a sub hogy elkezdet az álmennyezet zörögni
Egy nagyon pici sípolás van a zene alatt főleg ha lehalkítom a zenét akkor hallom. Hogy lehetne megszüntetni? Na meg ha nem rakok bemeneti kondít akkor mi lesz?
AZ is valami igaz, nálam a konvektor szokott zörögni, de nem is a nagy hangerőtől. Nem kell neki nagy hangerő, csak meg kell találni a megfelelő frekvenciatartományt, amitől berezonál. Nálam akkor van ilyen, ha gitározok, 30 wattos Marshall erőlködőn, és már egészen kicsi hangerőn is bizonyos frekvenciákon minden rezeg. Néha meg 2x200 watton hallgatok zenét, és semmi se rezeg az ablakon kívül, azt is a hangnyomás miatt
Lehet, hogy hálózati zavarból jut be valami. Tegyél bele jó szűrést. Ne csak elko-t, hanem 100n fóliakondikat is. Az is hasznosan szűr magasfrekin. Nekem is volt ilyen, de kiküszöbölhető.
De egyszerűen kiderül, ha nem hangosodik hangerő növelésével, akkor valószínűleg táp lesz.
Nem hangosodik , nagyobb hangerőn nem is hallani ,de néha kicsit zavaró.
Szia!
Nekem van egy dióda hidam, + 1 db 2200µF ELCO condim. Ez fog táplálni egy végfokot 16 VDC-vel. Szerinted pakoljak még bele kondit?
Szia!
Szóval, ahol van átkötés, az KITJ060. Itt látszik a panelon a kötési lehetőség! Én HEKIT16-ot pakoltam, amin nincs, szerintem ott nyákon megoldották. Bővebben: Link
Ha teszel bele még egy ilyen kondit, az már bőségesen elég, de nem igazán kell. Amperenként 3300 µF-et számolhatsz szűrés gyanánt. Legalább is én annyival szoktam számolni, persze ez sok mindentől függ. 2x200 wattos fetes erősítőmben van kb 2x20.000 uF.
Szerintem elég lesz neki, de ha olyasmit tapasztalsz, mint David 3g kolléga, akkor tegyél bele fóliakondit is.
Köszi a választ...
Épp ezért kérdeztem, még nem hajtottam meg, még kell 1-2 nap mire hangfalra kötöm. Köszönöm a választ! Fólia koniból 100 nF es elég?
100n pont jó lesz, abból egy szerintem elég bele. De ha van otthon akár kettő is lehet, de több ekkora teljesítményre nem kell. Úgysem lesz nagy áramfelvétele, 1-2 amper.
Köszi!
Első erősítőm...kérdés: 2X20 Watt az úgy "mekkora" hangerő?
Ez ugye attól függ, hogy milyen hangfallal használod. A watt nem minden, sőt... A hangfal érzékenysége, dB sokkal inkább számít, mivel 20 wat és 40 watt között csak 3 dB különbség van. Ez ugyanígy igaz nagyobb teljesítménynél is. PL 500 és 1000 watt hangerő között is csak 3 dB különbség van. De mivel a fülünk négyzetesen hall, ezt nem fogod dupla hangerőnek hallani, de pl egy 93dB-es hangfalnál valóban kétszer olyan hangosnak fogod hallani a 99-100dB-es hangfalat ugyan azzal az erősítővel. Szóval jó hangládával elé jó, rosszabbal kicsit gyengébb, de szobában zenehallgatásra elég lesz. Már ha nem vagy olyan őrült, mint én, aki 2x200 wattos erősítőt kihajt 99dB-es ládákon a szobában Vagy nem partyra kell Bocs, ha nem fogalmaztam pontosan...
Azért egy kissebb házibulit jó lenne ha kihajtana...
Szerinted?
Ha szerzel érzékeny hangfalakat, akkor akár jó is lehet. Ez attól függ, hogy mit értesz "kisebb házibuli" alatt. Mert nálunk ha házibuli van, akkor nem kíméljük a szomszédokat, sőt az egész utcát és falut sem, és nekünk annyi az áramfelvételünk, mint az egész falunak nappal egybevéve Szóval nagyon relatív a dolog.
kisebb házibuli : 15-20 Fő, és kb olyan hangerő hogy nagyon azért ne halljunk a másikat
Az oroszlányi hőerőmű is elég lesz talán De kicsit utánaszámolva, kb 2000 watt erősítés, fények( a stroboszkópok is felvesznek kb 2-3 ampert fejenként, na abból is van 3. Aztán világítás minden egyéb az nem kevés. 16 amperes automata nem szokott mindent elbírni. Igaz, ez csak nyáron, amikor az udvarra ki lehet pakolni mindenit. Bocs az off-ért
Ha beteszed a szobába, ott jó szórókkal elég, de kültérre azért 2x200 watt kell minimum szerintem. De ezt majd akkor meglátod, ha kipróbálod. Azért a gyomrodban nem fogod érezni a mélyet de megoldható az is, csak többe kerül.
Ez az erősítő a demóm" elős buhermyány
Cél egy 8X70 Watt
Maradjunk azért a realitások, és a téma talaján fiatalok ha kérhetném.
Sziasztok.
Már említettem,hogy találtam két eredeti STK0029-et a padláson.Csak vélemények érdekelnének,hogy az SC/SA vagy BC tranyókkal lenne-e jobb a végeredmény vagy mindegy?SC/SA-BC
Azt mondják az okosak,hogy 2SC-k már nem igen vannak eredetiben.Legalább is kicsi országunkban. A BC-k meg amúgy is jól szólnak. Én 3x hallottam eredeti 2SC ket. Régi AA class Pioneer,YAMAHA AX400, és KENWOOD ban. A pio és a yamahában csodásan szóltak,ahhoz képest hogy kicsit ki volt belőlük spórolva az anyag...
Egyébként meg tudja valaki mondani,hogy miért van a két teljesen egyforma sematikában kétféle (5,6 és 9.1) zéner?
Ezt így nem lehet kimonadni, hogy nincsenek eredeti 2SC-k, vannak eredetiek csak azok a hamisak, vagy utángyártottak amiket már az eredeti gyártó nem gyárt (általában Toshiba) ennek utána lehet nézni a gyártónál.
Sziasztok,
Ismét PA300as kérdésem lenne: Az L1-et ugy kell megcsinálnom, hogy az R29-es ellenállás lábaihoz forrasztom hozzá? Csináltam hozzá egy móricka ábrát:
[quote]"legalább is kicsi országunkban"
Helló!
A leírásban le van írva, hogy-hogy kell. Az R29-es ellenállás köré kell tekerni 15 menetet 1mm keresztmetszetű vörösréz zománcozott huzalból, és ne túl szorosan tekerd. Sok sikert hozzá! mate. |
Bejelentkezés
Hirdetés |