Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hello mindeninek!
Van egy KIA 555 ic-m valami kínai és arra jutottam hogy ugyanaz mint az ne555 igaz ez mert megnéztem a láb kiosztását és ugyanaz és ugyanúgy timer ic! Igaz-e?
Hát igen rá jöttem szinte ugyanaz csak a kia 555 18v ig bírja míg az NE 555 meg csak 16 v ig
[off]
De mivel az kínai vagy koreai gyártmány ezért az a 18V jó lesz 12-14V-nak is.
Udv ! Szeretnék egy valami olyansmit , egy CDB 447 es IC vel ami egy kijelzo vezerlo , Azt hogy egy fokozat kapcsolo segitsegevel valtsam a szamokat . Nekem csak az : 1 , 2 , 4 , 6 , 8 kellene . Nem tudom hogy kossem be az ic labait hogy tudja hogy mikor melyik szegmest inditja el .
De ha valaki tud vagy osszedobna egy ilyen rajzot , szuper lenne koszonom elore valaszotok .
Nem ismerem a CDB447 IC-t és nem találtam róla semmit,de ha csak az a célod, hogy egy kapcsoló segítségével megjelenítsd az 1,2,4,6,8 számokat akkor neked egy 5 állású kapcsolóra pár diódára és ellenállásra van szükségek. Ehhez nem kell IC.
Ezek a motoros dolgok nagyon komolyak, van esetleg az összerakásához valami robbantott rajz?
Erre mar gondoltam , es nem nagyon jott be , mert en egy kijelzonel ha osszekotom a labait ugy hogy pl. a 8 ast irja ki s azt az egesszet osszekotom egy kabellel akkor azzal mar nm tudok kiirni mas szamot mert mar egyszer osszekototem a labaid , s akkkor ezert akartam egy olyan ic -t aminek ha adok logikai 1 vagy 0 ot akkor az ic ugy iranyitsa a kijelzot , hogy tudja kiirni a szamokat
Ezért kell a dióda!
Kicsit gondold végig és közben rajzold le. Ha nagyon spórolós akarsz lenni még 7szegmenses kijelző sem kell. Csak led, dióda, ellenállás, kapcsoló. Én is csináltam, ha kell és ráér holnap megkeresem és lerajzolom neked.
Koszonom elore . atgondolom es rajzolgatok , de azert szuper lenne ha atkuldened holnap .
Hello,nekifogtam egy erositonek,TDA7294es IC vel,az IC rol aztirjak,hogy +-40v,en arra gondoltam,hogy tapolhatnam egy 30v-os tappal,valaki tudna segiteni?,esetleg egy egyszerubb tap kapcs rajzot feltolteni,pl,tap,hid,szurokondik,stb,az ICrol aztirja,hogy 30v-on kb 100wot nyom(4ohm),ezert gondoltam arra,hogy 30V al tapoljam,koszi
Szia!
Elméletileg +-10 volttól egészen +-40-ig táplálhatod, persze ezt mind a teljesítmény függvényében. Szimmetrikus tápegység razj itt.
A töltőáram idő szerinti integrálja a kondenzátor töltése.
A kondenzátor kapacitásából és feszültségéből kiszámolhatod a feltöltött kondenzátor töltését. Q=U*C Ha az áram átlagértéke kell, akkor a töltést el kell osztani 5 tau idővel, akkor megkapod, hogy mekkora állandó árammal kellett volna 5 tau ideig tölteni, hogy ugyanekkora töltés (feszültség) legyen benne. tau=R*C Azért 5 tau, mert akkor már 99,3%-ta feltöltődik a kondenzátor, az már elég kicsi hiba. Itt sok okosság van ezzel kapcsolatban: http://wiki.ham.hu/index.php/Kondenzátor
Sziasztok !
Mivel ez a kezdő rovat és én újrakezdő vagyok, ezért ide írok. Otthoni erősítő barkácsoláshoz kell-e oszcilloszkópot venni vagy anélkül is be lehet állítani, hogy jó legyen ? Vagy muszály, mert bizonyos jelalakokat szükséges beállítani amiket csak ezzel tudok megcsinálni. ? Ha igen akkor egy 20MHz-es elég vagy komolyabb kell ? Esetleg kevésbé komoly ? Vagy egy kézi is elég , ami 30.000 Ft (Jó drága). Köszi a válaszokat !
Sziasztok.Valaki tudna nekem segíteni egy nyákrajzban?Nekem ez már meghaladja a képességeimet.Ehhez kéne nyákrajz fotóellenállás nélkül a szövegben van valami róla hogyha elhagyjuk akkor mit kell csinálni.Én eddig jutottam:
A 4-es labat ossze kell kotni direktben a 8. labbal. Ja es csak CMOS 555 jo bele. a normal nem.
Jó bele a normál 555 is csak a tápfeszt ahhoz kell igazítani. A szerző a 1,5V táp miatt írta a CMOS 555.
Üdv!
Érdekelne, hogy lehetséges-e autók műszerfalában lévő fordulatszám mérő órát átalakítani kivezérlésmérővé. Válaszokat előre is köszi...
Esetleg ha van elektronikus akkor azt de a mechanikusat nem.
Ja de akkor minek az egesz? Magasabb taprol mar begyujt a LED.
Igen. Ez igaz. Nem is figyeltem. :hide:
Azt sem értem, hogy minek elhagyni a fotó ellenállást. Pont az lenne a kapcsolás egyik lényege. A másik a CMOS555.
Hello lenne egy kis prblémám ping pong villogót csináltam de elég gyenge a led fénye mit tegyek hogy erősebb legyen a kimenet? Bővebben: Link
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget kérnék! Tv be szeretnék beépíteni egy fülhallgató kimenetet, a kérdésem a következő, a hangszórókra menő vezetékre be tudom kötni? hogy a hangszóró ne szóljon ha bedugom a fülest. Köszi előre is
Sziasztok.
Szeretnék építeni egy termosztátot ami 0-200C-között képes kapcsolni,de nem találok hozzá megfelelő kapcsolást,és az elektronikus érzékelőknek általában 150C-nál végük van.Mivel lehetne ezt megoldani?
Erzekelo gyanant PT100, J, vagy K tipusu hoelem.
Igen azt énis tudom.De tudtok segíteni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |