Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Jó reggelt kívánok mindenkinek Egyenlőre úgy néz ki hogy stabil a videoton végfokom terhelem mint örült
Sziasztok! nemrégiben vettem egy házilag épitett aktív mélyládát,ami tönkrement! és magam szeretném megjavita !szinte nulla müszaki hozzáértéssel!! És ha lehetne a ti segitségetekkel A hibája ha bekapcsolom iszonyatos mély hangerövel búg a rákötött hangszóró és a képen látható két fehér ellenállás eléggé felmelegszik Esetleg tudna valaki segiteni,hogy mi lehet a probléma vagy,hogy mit cseréljek ki benne? a válaszokat elöre is köszönöm!!
Helló!
Azt szeretném megkérdezni hogy honnan lehet tudni hogy egy erősítő hány csatornás? Nem találok hasonlót a a neten mint az enyém... ,és mivel tudnám kipróbálni hogy egyáltalán működik-e? Mit jelent a rem. csatlakozó? Bocs a hülye kérdésekért. Várom a válaszotok? Köszi.
Frissen regisztrált társunk!
Felhívnám a figyelmedet a szabályzat XVIII. és X. pontjára. Bővebben: Link
Kivettem belőle mindent. Igy is búg. Ezen már csak a nagy kalapács segit. Azért köszi minden infót és segitséget.
Nyugi Hidd el még átnézed párszor nyugodtan és megtalálod a gondját
Talán valamelyik kondenzátor fáradt el, csak nem látni rajta. De ha nem sikerül észhez téríteni akkor pakolj bele másik előfokot a gyáriak úgyis túlságosan zajosak és a torzításuk, sem az igazi a sok IC miatt.
Sziasztok!
Ismer valaki olyan TDA-t ami tud 40w-ot 4 ohmban, és a hangminősége is tűrhető?
Az lesz. Legalább egy valamit megtudok tartani, még pedig az elektronikus bemenet választást. Többit kiveszem belőle, mert van itthon egy (szerintem) elég jó hangszin szabályzóm, bele pakolom és annyi.
Például a TDA7294 teljesen jó, csökkentett tápfeszültséggel. Vagy próbáld ki a TDA1514-et.
Na ez a szabályzat piszokul tetszik gratula
Van valami hasonló a használatára is ? Pl. a keresők használatával kapcsolatosan ? 2-öt felírtam, de biztos van több lehetőség.
Megörülök Egész délelött hajtottam a videotont és semmi baja most előbb hallgatom halkan a zenét rajta és egyszer csak elkezd füstölni még az sincs hogy terheltem ,szétkaptam és elszállt az egyik 220 ohm-os ellenállás na meg aztán valamelyik tranzisztor is szerintem mert kicseréltem é megint csak búg.
Nekem egyszer a kis üvegtokos dióda szállt el. Tud kavarni az is.
Csak sima erősítőnek szeretném bekötni de semmi más nincs meg belőle mint a főpanel . A sima erősítő nem az 5.1-et takarja magában de ha 5.1 ben szólna az még jobb lenne
Az elektronikus bemenet választást szedném ki belőle először, mert az is ront a hangminőségen szerintem értelmetlenül.
Sziasztok Van egy SONY TA-FE370 erősítőm,azt szeretném megtudni hogy valójában hány wattos,8 ohm-os hangfalakkal használom.Csatoltam amit tudni lehet róla.választ köszönöm
Jaa ez cleopatra. Ha jól tudom kicsatoló kondis és olyan 40V körüli tápfeszről megy. Egyszer régebben javítottunk egyet. Háromszor építettük teljesen újjá a végfok panel és sose lett jó úgyhogy a kukában landolt Nézd át a panelt nincs e elégve valahol a réz.
Ez aztán biztató hír Nem tudom mit csináljak vele ,mert ha úgy nézzük akkor nem is olyan olcsó volt nekem ez a pár tranyó stb. Egyszer olvastam valahol valami féle Turingról is csak nem tudom mik voltak benne.
Szia nekem is volt Videoton erősítőm az AIDA típusút ismerős műszerész csinálta,a másikat szervíz,ez már elég rég volt akkor volt7500ft a két végfok javítás.
Aszta Akkor magamnak mondom hogy ne sírjak ,de akkor se tudom mit tegyek , próbáljam meg újra vagy keresek hozzá valami átépítést.
anno a műszerész azt mondta hogy össze kell válogatni hozzá a tranyókat,ki kell méregetni hogy passzoljanak egymáshoz,valami ilyesmire emlékszem
Értem. Csak az a gond hogy kb rá sem tudok most nézni mert olyan ideges vagyok. Amúgy 25V és 30V Az nagy különbség egy IC számára mármint maxnak 25 van írva és 30 al menne?
Ha 25 a max, amit elvisel az IC, akkor hajthatod 30al Főleg, ha meg akarod ölni Inkább kicsit a fesz alatt szoktak maradni, nehogy a szolgáltató áramingadozása elintézze. Igaz ez az adat, amit a gyártó közöl maxinak, az lehet, hogy már túl van biztosítva, és így (igaz nem biztonságosan) de fölé lehet menni. De lehet, hogy az adatlapján van ilyen adat is...
Kár érte, pedig már jó volt... De ne add fel! Az elektronika sokszor tartogat meglepetéseket, de csak kitartás, és meg lesz az eredménye! Hány wattos ellenállás ami elfüstölt?
Hidd el én is ,de majd majd kicsit átgondolom és majd összehozom újra. Amúgy ez tda 2050 amiről kérdeztem hajtottam 30V és nem is melegszik ugy hogy jó lesz. Saba végfokba nem csinálom meg a másik felét hanem kibővítem pár IC vel
Nem azt mondom, hogy nincs jobb, de nem mindenki olyan vájt fülű, hogy ezt észre vegye, vagy egyszerűen nincs összehasonlítási alapja. De mikor ezek aketyerék dívtak, még sehol nem volt high-end, vagy audio fil és stb...
Nekem tetszett, és a zene valahol azért még is szubjektív élmény. Egy egyszer volt nagyon jó kollégám mondta, hogy egy erősítőt lehet jóra mérni, és jóra építeni, de a kettő nem feltétlenül vág egybe. Akkor tájt még olyan hogy cd még kis hazánkban álom sem nagyon volt. agyban dúlt a bakelit korszak. Azzal a technikával, az a doboz igen is jó szólt. Persze tény, hogy mára ami műsor források és erőforrások tekintetében elavult. De egy átlagos hallgatónak egy átlagos szobába, átlagos dobozokkal, több mint kiváló. De ez csak szubjektív vélemény...
Így első ránézésre QUAD405-re tippelek. Örülj hogy még búg, mert nem szált még el az erősítő. De óvatosan járasd, mert ha elszáll a vége, megy minden, mert olyan a felépítése. (DC cstolt) Csak ez így neked nem sokat mond.... Talán döglött lehet benne egy meghajtó tranyó. Amúgy jó fajta erősítő, csak mélyre lehetett volna egyszerűbb is. Most ez olyan a te műszaki tudásoddal, mint maratont futni annak elsőre, aki még nem futott csak az utca sarokig... Nem elég, hogy elég összetett kapcsolás, még nem is vagy jártas benne...
Írj még pár dolgot mit tapasztalsz, akár szemre. Valami ami feketébb, melegebb, másabb mint lenni kéne....
Idézet: „De mikor ezek aketyerék dívtak, még sehol nem volt high-end, vagy audio fil” Nálunk. Amúgy a Vidi minimax kicsit reszelgetett változata(váltó) járt valami angol hifi kiállításon, és nem is égett be. Pedig ez bőven a HS-ek előtt volt. Én úgy vagyok a zenével, hogyha hallgathatatlan minőségben szól, akkor nem hallgatom. A műszaki paraméterekre én is nagy ívben teszek, csak a végeredmény érdekel. Bakelitet én is hallgatok, össze se hasonlítható a digitális világunk csodáival.. Csak a por ne létezne.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |