Fórum témák
» Több friss téma |
Felfedeztem itt az oldalon, hogy másnak is volt problémája ezzel a panellel.Bővebben: Link
Be teszem ide, mert pont úgy néz ki mint az enyém. Hátha valakinek a kép láttán támad egy ötlete, mit nézhetnék még. Azt a furcsa jelenséget tapasztalom, hogy a tápon terheletlenül 12V-os fesz a panel csatlakoztatása után felmegy 14V-ra. Ez például mitől lehet?
Szia . Olvastam 1-2 helyen , hogy ilyen estben a tápban a fő táp IC előszerettetel szeret meghalni. 2AS01 szokott ráírva lenni , de lehet , hogy csak 1 fekete kis gömböc (biztosíték)ment ki bent mérd meg a biztit.Ha szakadt cseréld ki vagy a próba idejére hidald át ha nem megy akkor sajnos komolyabb a gond.Az enyémben az az IC ment tönkre de én rákötöttem 12V meg 5V a megfelelő helyre és ezzel a táp gondjaim nekem megszünt, bár még nem müködik a többi része.Remélem valamiben tudtam segíteni.
Üdv Tibi
Köszi! Tibi
A fő bizti jó, nem tudom milyen kis fekete gömböc biztire gondolsz.
Hát az enyémbe olyan bizti volt a főtáp szűrő elkó előtt mint ez Bővebben: Linkerre gondoltam De akkor ezek szerint ott más a gond :S.
Ha leírod a monitorod pontos típusát lehet , hogy tudok hozzá szerviz doksit találni.
Hello! Tudna nekem valaki segíteni! Nos vagy egy Dell márkájú lcd monitorom! A hiba hogy nem kapcsol be! Én a tápra gondoltam! Ha valaki tudna segíteni! Azt megköszönném!
Sziasztok.
Ismerősömnek van egy AOC F22S+ LCD monitorja. Olyan probléma van vele, hogy rettentően foltos a kép. Olyan mintha egy fólia lenne előtte ami megvan kopva. Milehet vele szerintetek? Na meg egyik napról a másikra letiltotta a menüjét. Nem lehet belépni, csak egy progival lehet javitani valamennyit rajta
Keress púpos kondikat. Ha a tiédben is ez az IC van akkor a táp kapcsolása nagyon hasonlít a gyárilag megadottra. Nekem legalábbis így volt, bár az más típusú készülék. Bővebben: Link
A kondik ,nem púposak! Esetleg a biztosíték ment ki!?Csak nem tudom h melyik a biztosíték!
Köszi szépen a segítséged!
Holnap megnézem a pontos típusát.
Olyan SMD alkatrészt keress amire 0 van írva. Vagy ilyet:Bővebben: Link Ahogy lejjebb is szerepel.
Ellenállás mérővel. 0 Ohm-ot kell mérned.
Megvan! Az érték 0! A kondenzátorokon sem találtam hibát! Épek semmi féle púposodás nincs rajta!
Akkor mérd meg, hol veszik el az áram. Mérd meg a tápon van e feszültség. Nem biztos, hogy az a rossz. Lentebb láthatod, hogy nekem is hasonló jelenség van a monitoromon, de a tája jó.
Megmérem minden t ellenállásba kell mérni?Kondenzátorok értéke annyi legyen ami rá van írva? a tápon van feszűltség! meg halk zűmögést lehet hallani a tápon!
Nem. Feszültséget kell mérni a kondikon. Egy test ponthoz képest 12V és 5V feszültség van a táp kimenetén. Nem lehet, hogy csak a háttérvilágítás nem megy neked? Power LED világít?
Sziasztok!
Lehetséges az hogy a varisztor ment el a (Philips TFT) tápjába és ezért nem mükődik. Alapból a varisztor vezet vagy szakadás?
Szakadást kell mérned a kivezetésein, mert ez csak akkor vezet, ha a feszültség eléri a nyitási feszültségét.
köszi nem vezet akkor nem az a hiba akkor nem értem miért nem kapcsol be? elvileg túl feszt kapott.
Menj tovább. Táp-IC, más ellenállás mehetett tönkre. Méricskélj feszültséget, kezdd a nagy pufferkondin.
Tönkre mehetett, a főtáp ic (az enyémben egy 8 lábú ic) akkor ha a táp később ment tönkre az lcd vezérlő része is tönkre mehetett(mint nekem , IC nek pukk)vagy valamelyik trafó akár menet zárlatos is lehet.De remélem egyikben sincs igazam és gyorsan megtudod javítani
Üdv Tibi
4 db 8lábú ic és 1 db 20 lábú ic van az smd oldalon
Tessék itt a szerviz doksi (csak data.hu ra tudtam felrakni mert 15 mb)Bővebben: Linkremélem tudtam segíteni.
Üdv Tibi |
Bejelentkezés
Hirdetés |