Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: Ezt majd mondd el legyszives az alkatreszgyartoknak, es a vilag tervezomernokeinek. „Hál istennek vannak akik a magyart többre becsülik”
Meddő vita lenne, nem is ide való.
Régen is angolul publikáltak, egységesen azon kerültek ki elsőre a szak könyvek. Mégis volt magyar nyelvű szakirodalom. Most is lehetne. Egyes nemzetek igényesek is arra, hogy amennyit lehet le is fordítsanak saját anyanyelvükre. Sajnos nem mi vagyunk azok. Ettől függetlenül tanulom az angolt, mert utazni akarok, jobb lehetőségek miatt. De amíg itthon vagyok, vagy majd haza jövök, magyarul akarok tanulni, és beszélni.
Szia. A nemzeti črzelmeket félretéve a szimulációban ( vnet ) kommunikál a két progi?
Üdv. mgabesz
Alap esetben kommunikál.
2 pic összekötve RX-TX lábon. Egy hibája van, hogy néha elszámolja magát egy órajel erejéig. Vagyis kiugrik egy pillanatra. Valószínű időzítés miatt. Előbb fut le a program a fogadó pic-ben, mint az adóban így a beérkező adat nem arra a kimenetre kerül. A 2. verzió nem működik. De nem is ástam magam mélyre. Mindig vissza jutottam ugyan oda. Hogy engedélyezni kell a fogadónak, hogy az adó el kezdje küldeni az adatokat. Ugyan akkor csak 1 vagy 0 lehet. Így külön kell mindig választani, hogy mikor ad és mikor vesz. Hosszú leírni a problémákat, miket kell kiküszöbölni, és a végeredményben ugyan oda jutok mint az előző eset semmivel nem lesz stabilabb. És szintén csak engedélyez és vissza igazol. Viszont 3-4 adat is kényelmesen át megy és nem keveredik össze, max egy órajel erejéig. Igazából a kijelzőn maradó nullából vettem észre(nem töröltettem kijelzőt). Új problémám, az ADC használat lm35cz 3 lábú termisztor. Adatlap szerint 2 bekötési mód van.... Az elsőnél +2 - +140 fokig mér... bekötöttem és majdnem rásült a kezemre.
Szia. Köszi az infokat, de azt még mindíg nem tudom, hogy a felvetett hiba a szimulációban is fennáll-e amikor a két programot egyszerre elindětod és vnet-el kommunikáltatod őket. Sajnos most nem tudom megnézni a progid mert a buszon ülve írom ezt a hozzászólást is.
Üdv. mgabesz
Vnet-en nem tudom megy-e, mert nincs nekem beállítva.
Nem is kísérleteztem vele. Teszt panelen próbálok mindent, hogy a valóságban lássam. -------------- Más: ADC működik. rossz volt az egyik termisztor. Aki már készített hőmérőt ilyennel: A kérdésem inkább az, hogy adatlap alapján hogyan kalibrálom? Valamilyen változóként jön be az adat. Ez tiszta sor. De hogyan állítom be, hogy 100C nál 100at mutasson. És 0-nál 0-t. lm35cz
Simpi vagy aki tudja.
Hogy tudok KM számlálót készíteni, ami ugye 100.000 fölé is kell, hogy tudjon menni. INT típusú változó csak 32767 ig tud számolni. Másik probléma, hogy ezt a nagyobb számot, hogyan tárolom EEPromban. Két részre el tudom bontani az INT típust. Data_In = DIN & 0xFF Az & 0xFF mit jelent a sorban, nullát vagy törlést?
Miért nem rakod össze 2 számból a kilométert? Első három számol 999-ig és amikor eléri az 1000-ret akkor ugye lenullázódik és a második 3 részen léptet egyet.
Tényleg...
Köszi.. Sokat agyalok és alapvető dolgokon autómatikusan átlépek és bonyolítom. Más kérdés: RS232 átvitel. 2 adat átvitele megoldott, de ennél több esetén elcsúszik, a 3. adat nem megy át. Valaki más próbálkozott ilyennel? 11 adatot kell átküldenem.
Amit te mutattál.
877 ben változó értékét TMR0 megszakításban léptetem 1-2-3-stb.. Ezt küldöm el az adónak. Az fel dolgozza, és többirányú feltétel alapján azt küldi vissza. Ugyanakkor a fogadó is a többirányú feltétel alapján léptet. 628 ban is van számláló aminek az értékét kéri tőle a 877. ( első adat számláló sima értéke, a második a számláló kétszerese,... így tovább) Az lcdn elsősorban 1-2-3 a másodikban 2-4-6... ha bővítem akkor a harmadikban 3-6-9- stb... de ez már nem jön át.) Lényegében a te programod kibővítve. Ha 3ra növelem az adatküldés számát akkor a 2. és 3. adat helyére is a 877ben a 2. adat érkezik. A 3. adat nem látszik.
Közben sikerült megoldani 3 esetén.
Fogadás után be került minden hova egy késleltetés 10ms. És már nem lépi el magát. Ez volt a különbség ami az enyémből hiányzott. ------- Akár hogyan nézem a küldés fogadás elv ugyan az. Többirányú feltétel a különbség, és hogy nem egy adat van hanem kettő. Eng változó értékét elküldöm, nálad ez fix 128. Másik veszi az értéket. Ha ez megfelel a feltételnek akkor el küldi a számláló értékét. Az eng változó a több különböző adat miatt kellett. Ha 1 akkor elsőt küldi ha 2 akkor a másodikat küldi. Az igaz, hogy nem egymás után minden egyes adatra ugyan ezt a program részletet ,másoltam egymás utánra. Ott is változtatni kellett a 128-on, minden adatnál külön, különben az adatok össze vissza mentek át.. Ez volt az első próba. Ez után 877ből 628ba menet jó volt, de vissza küldésnél csak 1 feltétel van, hogy ne legyen 255 a bejövő változó értéke. Ez pedig minden adatnál feltétel, vagyis ahol éppen a program tart oda jön be az adat. Vagyis a két adatból, mind a kettőn megjelent mind a két adat egymáson vibrálva. Ezért a fogadó oldalt is korlátba kellett tenni, hogy ha 1az érték akkor itt is ott is 1 legyen és csak akkor küld és akkor fogad, és csak ekkor ír ki. Ez után már elválasztódik a két adat de három már nem megy. Lehet, hogy van más megoldás, de nem jöttem rá. Ezért kérdezek. Hibát se találom, elvileg működnie kellene. Nem a gyárit variálom. A tiedet alakítottam át. Persze hogy nem ugyan az, miután bele tettem 2 dolgot. Többirányú feltétel, 2 adatküldés.
Na itt ez tesztelve.
5 adatot küld, 628 - 877nek. Kicsi késések egymáshoz képest vannak, de nem számolja el magát. Kiindulási alapnak, akinek kell...jó lehet.
Sziasztok!
Mit állítottam be rosszul az alábbi programban, hogy a valóságban nem működik? Alkonykapcsoló akar lenni, ha föltekerjük, akkor vált egyet a kimeneten (12F675-et tökjól megy, de nekem 16F819-el kellene, mert másra is akarom használni) Lefordul rendesen a beégetés is rendben, de meg se mukkan....
Hömm, illetve működik, de piszok lassan... és bizonytalan...
Sziasztok!
Már megint nem tudok megoldani valamit A két kapcsoló egy-egy szöveget ír ki villogtatva az LCD-re, nincs is semmi baj, amíg csak egy kapcsoló van felkapcsolva... azt kellene megoldani, hogy ha mindkettő föl van kapcsolva akkor váltogassa a feliratokat (ez csak egy példa, hét kapcsoló lenne hét szöveggel... valami olyan megoldás kellene, amivel ezt meg tudom oldani) üdv: E.
Én megnéztem a programot. Nálam működik. Csak ha 7 kapcsolóval csinálod meg akkor 7 darab kapcsolót kell belerakni ugyanezen az elven.
Szia!
Tudom én, hogy működik! Olvasd el, pontosan, mit írtam (de köszi, hogy megnézted! váltogatnia kellene a feliratokat, ha több kapcsoló is föl van kapcsolva...)
Úgy kell váltogatni a szöveget, hogy ne legyen közte szünet?
Úgy gondoltam, hogy mondjuk felvillan kétszer az első, aztán kétszer a második, stb... (ha van több, akkor azok is)
Ha nagyban bonyolítja a dolgot, hogy "villog" a felirat, akkor lehet "folyamatos" is, kb egy-másfél másodperces váltásokkal.
Az hogy kétszer villanyon fel azt nem nehéz megcsinálni. Csak be kell rakni egy ciklust a villogás részre és a ciklusszámlálót 2-re állítani. Ugyan így kell megcsinálni csak 7 gombbal és 7 felirattal. Nézd meg amit feltöltök.
Nagykirály, azt hiszem ez jó lesz! Köszi!
Ha lenne olyan felirat, ami nem kell villogjon, azt hogy csináljam (ugyanannyi ideig kellene kiírni, mint a villogó szövegeket)?
Sziasztok!
Tudtok valami olyan megoldást PIC-hez, amivel tudok fagyponti riasztást csinálni? Azért ide írok, mert csak Flowban tudom megcsinálni a hozzávalót persze kis segítséggel Szóval, nem komplett hőmérőt kell csinálni, csupán annyit, hogy ha 0 fok alá esik a hőmérséklet, akkor legyen egy H kimenetem, míg fagy... Egy termisztorral adc-n keresztül működhet a dolog? Nem kell atompontos legyen, mondjuk +-0,5 fok belefér... nos?
Kérdésem lenne, mert nem értem az okát.
MCP9700. Előző próbapanelen tesztelve, teljesen jól mér. Ingadozás ugyan van, de pontosan mért. Újra lett építve a panel egy másikra. Le lett tisztázva. Átlátható legyen. Most pedig 20 fokkal többet mutat. A változás annyi lett, hogy nem közvetlen a 877es AN0 lába mellé van bekötve a Vout, hanem egy csatlakozóra megy. A fura az, hogy ha csak tápot adok a MCP-nek, akkor is 0.99V jön ki rajta. Ha panelra rá dugom, akkor alapban 1.1V Azt nem értem, hogy ugyan ezen bekötés mellet a másikon jó volt ezen pedig rossz. 3db van ebből a MCP ből, mind a 3nál ugyan ez a jelenség.
Nem tudom.
Vilmosd már adott tippet, hogy hogyan lehet stabilizálni az ingadozást, de ez most másnak tűnik. Nem csak ingadozik, hanem mást mutat teljesen. De akkor is ha csak simán csak tápra teszem. Akkor is túl sokat mutat. ------------------ Meg lett a hiba oka. Ha 4Mhz re állítom az órajelet akkor jól mér, ha 20Mhz ra akkor nem jól. Eddig 4Mhz-s quartz volt de most 20Mhz. Ha csak programban módosítom vissza 4re már akkor is jól mutat csak vibrál a sebesség miatt.
Rendes műszerrel...
Mondjuk ezt sem értem..., hogy miért mutat többet. És ha 4mhz re állítom akkor miért jó?
Ma mondtad nekem hogy van a flow-ban ilyen hogy random(). Megtaláltam. Azt belehet valahogy állítani hogy mondjuk 0-tól 6-ig generáljon számokat?
C-ben beírod:
srand(6); Egyébként lefordul?
Annyit ér hogy nem megy föl -100 és +100 fölé a szám.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |