Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Füstgép építése házilag
Hali a füstfolyadék nem olyan mint a víz!!! Szóval az egyből elég (300 fok körül)
És a 600watt felmegy 300fokig?Amugy van rajta hőkapcsoló is csak félek hogyha leveszem akko szétég a fűtőszál.
Ha leveszed akkor 100 hogy szétég amugy sztem megközelíti a fűtőszál a 300 fokot!!!!
És egy jó füstöléshez kb mennyi anyag kell?
Az én gyári gépem egy 7-8 órás buli alatt (zárt térben) 1-2 decit eszik!!!! De ez függ a terem méretétől hogy mennyit nem sajnálsz, a füstfolyadéktól is stb
akkor ezek szerint 1-2 cseppből is nagy füst keletkezik?
ugy ahogy!!! A gép belseje ugy néz ki hogy a szivattyúban van egy folytás aminek az átmérője MAX 1mm így nem ömlik bele a folyadék és szépen elfüstöl. A gép elején még egy folytás van az is olyan 1 mm-es az intézi el hogy a füst kilőjjön amugy azt nem tom mennyi ömlik hirtelen a kazánba.sztem kísérletezd ki!!!
Hát nekem egy ablakmosó pumpám van kicsiból és ha azt 1.5volton működtetem akkor csak csöpög a cucc. A gép elején a kivezetést egy pumpatömlőből csáltam kb 1mm az átmérője.Csak ez kisebb mint ami a pumpából jön és akkor a nyomás a nagyobb csövön megy tehát vissza a tartályba ez a gond.
Nekem is ablakmosó szivattyú van benne már muszály volt cserélni és azt folytottam le a gép elején a fúvóka rézből van és az van kifurva. amit feltettem képet a kazánról, azon jól látszanak a csatlakozók
Hali mindenkinek.
Egy megbízható füstgép vezérlést dobjatok már fel. DJGeorge ha szétszednéd a gyári gépednek a vezérlőjét és lerajzolnád nekem, akkor megköszönném.
Syasztok
Sztem a ragasztópisztoly fűtőteste is alkalmas a vasaló helyett(elején emlitették) Megkell várni,hogy üzemi hőmérsékleten legyen,és a szilikonrúd helyére porlasztott vizet fecskendeztek sztem lesz belőlle gőz
Szerintem ragasztó pisztoly is jó, csak kevés wattos.2 csepp folyadék és máris lehült.
Ha találtok kw os pisztolyt akkor sikerülni fog a hatás, ha nem akkor szépen rálehetne jönni a beírás értelmetlenségére.
az a nagy helyzet h már több mint egy hete kölcsönben van de majd szétszedem és irok ide egy cikket... No para meglessz!!!
Idézet: A víznek annyi az értelme mint rácsos ablak a tengeralatjárón. A másik aez a megoldás halott mert egyből lehűl a fűtőszál oda minimum 3-500W-kell. Amugy az a gőz kevés lenne.... „sztem lesz belőlle gőz”
disco-s boltba.
Ahol lehet kölcsönözni ilyen dolgokat. De én láttam már a Cora-ban is Debrecenben.
Nah igértem neked egy kapcsi rajzot jah és ha vkinek kell egy kép hogy a folyadék a tanktól hogy jut el a kazánig. Ha minden igaz képek is fognak felkerülni a weboldalamra a füstgépről...
A kapcsolórol annyit h ha kreatív vagy egy egeret szétszedsz és abba építed be. Jah és a glimmlámpa elé sajna nem tudom milyen ellenállás kell Nekem kompleten van beleépítve ellenállással és nem tudom kimérni. Jah van benne egy 1N4007-es dióda az nem fontos bele de sztem nem árt ha sötétben vagy az egy kis világítást ad a glimlámpának, hogy könnyebb legyen megtalálni. Jah ezt a diódát próbáltam beépíteni a kapcsoló részbe de ott nem adta magát csak ha a gépbe tettem (furcsa egy kicsit) A csatlakozó olyan legyen mint a számítógép tápegységében van a gép felől legyen az aljzat nehogy kiüssön vkit ha nyulkál bele!!!! Röviden ennyi sok szerencsét!!!!
Köszi szépen.
De, én v.mi komolyabbra gondoltam. Így azért már be van kötve. Nekem v.mi időzítős dolog kellene. (Lásd a képet). Ami frankón működik és nem 555-el van megoldva.
Szia!
AMIT ITT LEIROK VICC KI NE PROBALJATOK!!! a szamitogeped tapegyseget kapcsold at 110 voltra lesz egy jo fustgeped
Esetleg számítógép vezérlés szóba jöhet???ert én most arra akarom a gépet rálökni
Én is mostépítettem egyet és sztem tök jól sikerült. Az egész egy kb. 30 éves porszívón alapul. Ha lesz időm talán holnap képeket is dobok föl.
Hol vannak a képek?
Rakétából csináltad? (porszívó)
amugy ami képet feltöltöttél füstgépvezérlőt az 555-el megy
Nem tudom, de már építettem 555-el vezérlőt és az nem működött tökéletesen.
DE ha tudsz egy jól működőt azt szivesen fogadom.
Telefonnal csináltam, úgyhogy bocs a minőségért , de még nem kaptam vissza a fényképezőt
Üdv mindnkinek!!!
A multkor volt egy nagy házibulim és a füstgépem szokás szerint bedobta az unalmast.elkezdettfolyn belőlle a folyadék (kb 2dl) Nekiestem szétszedni és lttamhogy a csövek rögzítésével nagy gond van a hőtől kitágultak. Nah most terveztem bele egy uj rendszert, de a szivattyúnál van gond, túl sok folyadékotszállít. Ezt kéne lefolytani valahogy. Vagy elektronikusan (kissebb táp a szivattyúnak 7805 lm317) vagy mechanikusan (folytószelep). várom az ötleteket ki és hogyan csinálná
Milyen szivattyúd van? (ablakmosó, gyári füstgép szivattyú)
230v AC, 12V DC ?????
csak volt de teljesen leégett ezértmaradt az ablakmsószivattyú 12 voltos amugy
hi énis szeretnek epiteni egy fustgepet de szuksegem volna egy muszaki leirasra es nehany rajzra leginkabb a kazanrol ha tudnatok segiteni. kosz
|
Bejelentkezés
Hirdetés |