Fórum témák
» Több friss téma |
Nem,sajnos nem tudok segiteni.Amit akartam venni ebay-ről ,azt itthon egy jótevőm megszerezte nekem.
Akkor jó neked,esetleg az a jótevőd nem tudna nekem is rendelni?Nem viccelek kifizetem csak egyeztessük elötte hogy pontosan mennyi lesz.
Írtam neked levelet, de megvan telve a citomos postafiókod...
Tehát akkor a gondolat meneted alapján veszek egy 5mW-os zöld pointert, szét ütöm, majd leszedem róla kristályt és újra beállítom.
Ha nagyon ügyes vagyok akkor tudok belőle csinálni olyan pointert amit 200mW jelzéssel árulnak. Ugye ? Mert hát azt mondtad, hogy ugyanolyan mind. Esetleg a fentebb leírtat be tudnád mutatni, hogy tanulhassak tőled ?
Te csak áruld 200mW jelzéssel tovább, elvégre a marketing, az marketing, még akkor is, ha semmi köze a valósághoz. Nekem eszem ágában sincs bárkit bármiről meggyőzni, úgyis telivan a piac a sok lézerfizikus eladó által hirdetett 200-500-1000mW-os pointerekkel, amik 2 darab AAA elemről mennek.
Régen, amit vettem még 40k-ért 125mW-os zöld (ami nem ilyen millárdszámra gyártott kínai egyszerhasználatos) kb. olyan fénnyel rendelkezett, mint egy mostani tömegcikk 50mW-os. 5mW-os zöldből bizony lehet csinálni nagyobbat, ez tény.
Nincs megtelve megkaptam a leveled,csak te nem írtál vissza.
Bocsi, azt hiszem félreértettél. Én nem azt kérdeztem tőled, hogy mit csináljak az én 200 mW jelzésű pointeremmel, hanem azt, hogy az 5mW-ból be tudod-e mutatni, hogy hogyan lesz 200 mW jelzésű. Szóval ha szerinted ez tény, akkor légyszíves mutass be egy ilyen műtétet, mert anélkül eléggé hiteltelen amit állítasz.
Idézet: „hanem azt, hogy az 5mW-ból be tudod-e mutatni, hogy hogyan lesz 200 mW jelzésű.” Pofon egyszerű. Megfogok egy 200mW feliratú cetlit, és ráragasztom. Már meg is vagyunk. Rárakhatok 1W-ot is, és akkor 1W-os lesz. Ez így működik a pointereknél (főként ott). Ha hihetetlen, amit állítok, ne hidd el, és akkor nem kell itt problémázni, ilyen egyszerű.
Itt már leírtam mindent, amit eddig tapasztaltam, és megismertem:
Bővebben: Link
Nagyon érdekes dolgokat állítasz itt.
Szóval azt mondod, hogy veszek egy 5mW-os pointert és ráragasztok egy 200 mW-os cetlit és akkor ettől a pointer fényereje is megnövekszik ?!? Idézet: „Pofon egyszerű. Megfogok egy 200mW feliratú cetlit, és ráragasztom. Már meg is vagyunk. Rárakhatok 1W-ot is, és akkor 1W-os lesz. Ez így működik a pointereknél (főként ott). ” Gratulálok, azt hiszem sokan tiszteltek téged itt a fórumon és én is azt hittem, hogy Te neked van valami tudásod, de ezzel az állításoddal inkább másról tettél bizonyságot. Érdekes egyébként amit mondasz. Most direkt kipróbáltam. Ráragasztottam egy pointerre egy cetlit BILI felirattal. Hát sajnos a várt csoda elmaradt... Nem akart BILI lenni, hanem továbbra is ugyanaz a pointer maradt, ugyanazzal a fényerővel. Nekem úgy tűnik, hogy nem működik a pofon egyszerű megoldásod.
Amikor elterjedtek ezek a kis 5mw os zöldek még volt bennük technologia meg egy kis odafigyelés persze ez pénzbe is került az enyém 25 be de ez sem azt jelentette hogy gyártottak 5mw ost hanem pl esetemben 100mw volt a max amit gyártottak és ebből csináltak kisseb és kissebbet a potméter lejjebbcsavarásával .Ha szétszedtél egy ilyen nevesebb gyártótól származót akkor föl tudtad csavarni a teljesítményét .Manapság is valahogy így megy ez csak ma tudnak 30-50 mw ot és azt lecsavarják de itt már tömeg szemét szinvonal gyártásról beszélünk és csak a szerint matricázzák hogy erősebb vagy gyengébb a fénye vagy tök mindegy mert filléres cucc csak a magyarnak nem.
Mielőtt itt még kitör a sírás, mondd meg, hogy én mikor állítottam, hogy egy 5mW-os lézerből 200mW-os lesz.
Ugye nem találod? Hát persze, hogy nem, mert ilyet én sosem írtam. Beidézem neked ismét a kérdéses hozzászólást: Idézet: „Mindegyik egyforma, amikor lekerülnek a kis kínai gyártósorokról, akkor szétválogatják őket. A lézerek viszont nem lesznek egyformák, némelyikben kedvezőtlenebb a kristály helyzete, mert 40 forintos órabérért azért én sem csinálnék napi 12 órában ilyen munkát, az erősebbekre ráragasztják, hogy 200mW, a gyengébbekre meg egyre kisebb cetlit. Esetleg még felhúzzák kissé az áramot a diódán. De természetesen 40mW-nál egyik sem több.” Hol látsz te itt 5mW-ot? Hol látsz te egyáltalán itt olyat, hogy 5mW pointerből 200mW lesz? Egy előre kigondolt konstrukció többféle pontossággal létrehozott változatairól beszélünk, te erre kérdőre vonsz, hogy mi az, hogy én nem mutatok neked videót arról, hogy egy fix 5mW-os lézerből miért nem csinálok én nagyobbat? Térjünk már észhez. Másfelől mióta foglalkoztat az téged, hogy más rólam mit gondol? Hogy jön ez ide?
Nézd meg Collektor Weboldalát aztán gondolkodj el egy kicsit.
Csak meg kéne értenie, mi az, amit leírtam. Mégcsak nem is hosszú a hozzászólás.
Egyszerű ez az egész.
Kell venni egy valós,legalább 1W infrát tartalmazó DPSS modult,megkeresni a meghajtó áram potméterét és lehet potmoddingolni. 5mW-egészen addig amig birja az infra. Igy lehet 5mW-ból 200mW-ot csinálni,szinte biztosra. Valós 200mW zöld pointert meg épeszű ember nem vesz,mert drágább mint egy komplett modul,de legalább ugyanannyiba kerül. Fölöslegesen marjátok egymást. Akinek jó a kinai gagyi mert kisérletezni akar,vagy nincs pénze,az tisztában kell hogy legyen,mekkora átverések mennek itten.Ha meg ennyi fogalma nincs az egészhez,akkor mi a fenének akar villogni lézerrel?Nem menő.
Azt áruld már el hogy mi fenéér nem gyártanak zöld lézerdiodát akkor nem kéne itt tru 50mw okon agyalogni hanem simán beleraknának egy 200mw ost azt 2 ceruzaelemmel elmenne jó sokáig vagy beleraknának egy 500mw ost de ott lenne egy 10mp időkorlát szerintem...
Gyártanak, de nem sokat. A félvezető felépítése nagyon körülményes, nem véletlenül tartott ilyen sokáig, míg kéket is csináltak. Amikor bent voltam a KFKI-ban, akkor éppen egy ilyen molekulasugár epitaxiális rétegnövesztéses vákumkamrán dolgoztak, amivel a 445nm-es lézerdióda félvezetőket is lehet készíteni (erről a kamráról csatoltam képet). Szóval a zöld diódára még várni kell.
Ez a kép nekem nagyon illegal dugi fotónak tűnik
De örülnék ha előállitanának a magyar atyafik egy használható zöld hullámhosszon üzemelő -lézer-diódát. Bár ennek az ára biztosan csak az elit zsebeihez igazodna,vagy csak cégek számára adnák ki Idézet: „Ez a kép nekem nagyon illegal dugi fotónak tűnik”
Mintha csipőből,lopva fotóztál volna.Csak poénkodok már,na!
Mostanában úgyis feszült itt a hangulat.
Mi az olcsó?
Én azon rágódom már egy ideje, hogy eg ilyet vegyek: Bővebben: Link
Nekem gyári lézerbe kellene egy modul,mert a benne lévő elfüstölt.25-ért tudok legolcsóbban 50mW-ost,a 10 már olcsó.Szerintem nem érdemes pointerből kiműteni,mert az nem bírja sokáig,már próbáltam.
Akkor neked elég lenne a modulban tönkrement infra laser dióda helyett egy másik. Ha valóban valós 50mW-os kell, az azt jelenti, hogy 500mW-os 808nm-es kell hozzá. Na már most 1W-os 808 nanométerest 8000Ft-ért lehet kapni. Nem tudom, hogy ugyanaz-e a tokozása, de vagy veszel egy ilyet és nem járatod maxon, vagy veszel egy 500mW-os infrát. Így jársz legjobban.
Pont ilyen lézerem van mint amit belinkeltél. A doboza a kis cimke minden ugyan az. Megmértem az áramfelvételét 365 mA. Meg van két éve és semmi gond vele.Pedig az augusztus 20. ünnepségeken megy 20 percet spirográffal.
A józsefvárosin vettem 2500.-Ft A címke szerint < 10 mW. Valójában mennyi a teljesítménye azt csak Collektor tudja megmondani.>
Nem akarom cserélni a diódát,mert az nem járható út.Már próbáltam,sajnos nem jött össze.Valszínü,hogy a kristály mozdult el,nemtudom megjavítani.
Ebben 660mA-t vett fel a dióda. |
Bejelentkezés
Hirdetés |