Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kedvenc alkatrészem
Lehet, hogy ugyan olyan típusú ledet kellett volna venni. Mert mostanában már oda van írva egy led mellé, hogy hány cd-s. Tehát ha mindháromból pl 5cd-et vesz az ember, akkor annak elvileg ugyanakkora lenne a fénye. Vagy lehet, hogy az emberi szem másként érzékeli az eggyes színeke és mégsem?
Igen a szem nem egyforma erősségel érzékeli a színeket. Ha jól tudom a kékre a legérzékenyebb és a piros és zöld kb egy szinten van....
az én kedvenc ic-m az LM3915.Ez volt az első kapcsolásom (ami működött!)
![]()
a 4017-es jó, csak ez a hülye lábkiosztás!
![]()
Bocs, hogy ide írok, de hirtelen jobbat nem találtam...
A microsemi.com -on van mintaalkatrész rendelési lehetőséget a Requests menüpont alatt a sample menüben. Szóval esetleg aki tud angolul, megnézhetné, hogy a cég milyen feltételekhez köti az alkatrészküldést.
Ubicom IP2022, no meg a hozzá való fejlesztőrendszer.
![]()
Nekem Hf. erősítőből a TBA810AS és az AN család
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Szerintem az STK ic-k a legjobbak, főleg a 086G.
De a TL494- el is sokmindent lehet kezdeni. Még a kedvencem a SAS6600, mert nagyon dizájnos dolgokat lehet vele építeni.És a Tl 082, mert szépen szól.
Most találtam rá erre a témára, nem is tudtam hogy van ilyen.
![]() Nekem a PIC18F1320 a kedvencem, meg az LM358. ![]()
Elég univerzális az biztos, gondolom oszcillátorként terjedt el még a sima kapuáramkör használat mellett.
![]()
ICM7216A, egy sem ment tönkre. UAA180, gyári adatokat beteartva hü..e biztos. HA12019 imádtam a régi kivezérlésjelzőket.
Analóg áramkörnek, erősítőnek, időzítőnek, komparátornak, stb. is szuper.
Annó még cikket is írtam róla. DuMatyi elő is ásta ha jól emlékszem ![]() Azt hiszem a legjobb dolog amit építettem vele az az erintőkapcsolós kaputelefon volt ![]()
Ezek nem alkatrészek, hanem komplett készülékek
![]()
Nekem a kedvencem a Upc1237 hangszóró védő ic, ahoz képest hogy kicsike elég sok funkciót tud, és teszi megbízhatóan (koppanásgátló, egyenfesz érzékelő, túláram érzékelő)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |