Fórum témák
» Több friss téma |
Újra kell ragasztani a kristályt. Ha valami réztömbben van fixen rögzítve akkor nem olyan nagy meló, én is ma csináltam meg az enyémet.
Ha nem akarsz foglalkozni vele akkor ne dobd ki, megegyezünk egy összegben és átveszem.
Bocsásson meg nekem ha tévedek,de Collector kollega is pont a hiteles LPM hiányát fájlalja.Enélkül még Ő sem tudja megmondani a pointerek,vagy bármilyen más lézer sugár optikai teljesitményét.Sőt,senki más.
Ezt tartottam viccesnek.Ne haragudj,ha megbántottalak vel.
Csatlakoznom kell. Hiteles műszer az alap, ezután lehet késziteni klonokat, amiket a hitelesítettel lehet kalibrálni.
Köszönöm a tippeket,nagyon rendes vagy,de én venni szeretnék és nem eladni Ha esetleg volna valami ajánlatod...
Max 50mW-os kell,de olyan,ami bírja a folyamatos üzemet.
Ilyen nekem is jó lenne !Mert nekem lézerefektben halt meg igaz ott is nyüstöltem bulikon 8-10 órát folyamatosan.
Jó ajánlatom nincs, mert én nem árusítok. Vagy venni 25ezerért egy olyan amit írtál, vagy venni a mostaniba egy belevaló infrát, beállítani és kész.
Még nemtudom mi lesz,lehet,hogy megveszem azt a gyári modult 25-ért garival és tényleges outputtal.
Köszi a segítséget!
Miről lenne szó 25-ért garival?belinkelnéd?
Bővebben: Link
Már 26...
Elég jónak tűnik de nekem nem kéne hozzá áramgenerátor az van.Infra lézerdiódát tudsz valahol mert akkor cserélem a dpss modulombanés lehet olcsóbban megúszom csak nyüstölgetni nem nagyon szabad
Nemtudok sajna,de én nem is akarok venni.Pont ezt a barkácsolást akarom elkerülni.
Én csak szeretem a lézert de nem értek hozzá. Ezért gondoltam, hogy az áramfelvétel nyújthat némi támpontot az optikai teljesítmény megsaccolásában. Szó sincs bántalmazásról. Mindig tanulok valamit Tőletek.
Abból semmit nem lehet megsaccolni.Sajnos ez nem ilyen egyszerű
Bántalmazni?Én?Hisz jámbor lélek vagyok és fizikailag sem vagyok erre alkalmas
Ez tetszik Írtam oda is az ok, hogy megépíted, de be is kell hitelasíteni, ahhoz pedig kell egy kalibrált, amit nem egyszerű lesz szerezni.
Ismét nézem a zöld lézereket, milyet kellene venni.
60-70mW körüli zöld lézer kellene. Ezeket nézem most: Lézer 1 12V-on 280mA-ert vesz fel. Lézer 2 5V-on 400mA-ert vesz fel Lézer 3 3.7-4.2V-os feszültségen ~650mA-ert vesz fel Olyan kellene, ami kis ráfordítással átalakítható lenne 60-70mW-osra. Mit javasoltok? Nem feltétlen kell ezek közül választani én csak ezeket néztem. Ja és a Collector által javasolt: Szerk.: Nem találom az 50mW-os True Green laser pointer-t Érdekesség képp a 10mW-ostól a 200mW-osig mind 250mA-ről megy. Bár ez nem érdekesség, ezt tudtuk, hogy ugyanolyan diódák vannak bennük, de eddig nem nagyon volt kiírva.
Linkeket javísd ki, mert senki nem tudja rajtad kivül mikre gondolsz.
Legegyszerübb ha komplet modult veszel meghajtással olyat amilyet szeretnél, egy 50 mW modul nem kerül tol sokba, nem biztos hogy megéri neki álni ezeket tuningolgatni, nem biztos hogy szét tudod olyan könyen szedni vagyis inkább összerakni.
Pointerekel sokra sajnos nem mész, én személy szerint összeszerelési minőségében és hosszu üzemü möködésé felöl kételkedem. Összeségében sem biztos, hogy megérné a melot, amég megveszed nagyobb infrát egy csomó munka órát bele áldozol.. Lehet olcsob és biztosab akkor tejesítményt venni amire szükség van. (Ezek egyéni meglátások és gondolatok, sajnos nekem sincs még zöld modulom)
Ezzel kapcsoaltba megvárom a többiek válaszát is, már sokat nem szeretnék rákölteni...
Még olyan kérdésem lenne, hogy ha mégis modult vennék (ami csak dióda+optika egy rézházban) és belepréselném egy 50x50x40mm-es alutömbbe, akkor kellene-e még aktív hűtés rá? Ugyan ez a kérdés fennáll a kék lézernél is.
Függ attol mekkora kék lézered, és mekkora árramal hajtod, de elégnek kell lenni a hütö felületnek, de leginkább atol függ milyen modulba teszed a diódát menyire jól vezsi el a hőt a diódárol a modul. (ez legfontosabb)
Nekem az 1W os kék 40 × 50 es alu rudban van, egy kis ventivel megtámogatva bírja folyamatos 900 mA, ( de ekkor tejesítményen sosem fogom használni!)
Nekem az "50 mW"-os egy P1-es processzor hűtőbordára van szerelve, venti nélkül, és teljesen jól bírja.
A zöld lézer pointer meddig bírja a folyamatos üzemet? Négyet elfüstöltem van még kettő ezt nem szeretném. A saját áramgenerátoráról hajtva.
Üdv
Venni szeretnék 1 zöld vagy kék lézerpointert. Itt néztem,de nem tudok dönteni,mivel nagyon nagy külömbségek vannak pl. két 10mW-os termék között is. Egyáltalán honnan lehet azt tudni,hogy tényleg 10 vagy 20mW? http://elektronika.vatera.hu/diszkofeny_lezer/minosegi_zold_lezer_l...9.html http://elektronika.vatera.hu/diszkofeny_lezer/10mw_os_kek_uv_lezerp...8.html
Ha inenn rendeled jobban jársz, Bővebben: Link magyar eladók is nagyrészt inen veszik, csak drágában adják.. De 50 mW nál nagyobat nem érdemes venni.
Aszem ingyenes a házhoz szállítás. Azt hogy honan lehet tudni? sehonan leginkább, vagy szerencséd van és kifogsz egy erösebbet vagy nem.. Lutri. Ja ami kéket belinkeltél az inkáb uv laser, inkább lilás mint kék, nem igazán jól látni.
Az enyémet 2x10 órán keresztül hajtottam egy vetilátoros hűtéssel és még mindig működik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |