Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Jól sejtem, hogy az EEPROM-ba akarsz írni?
Hát ez így első ránézésre nagyon nem jó.
kigyújtaná a lededet. De az egyéb regiszterek beállítását miért kell végtelen ciklusba tenni? Szerintem így Attiny45-nél sem működhet.
Ez az ami kigyújtja.
Ez tuti nem jó, állandóan égne a led, mert ekkor a PWM mód nem játszik. Egyébként a reg. beállítás nincs benne a végtelen while-ban azt csak elnéztem.
Ez a kód attiny-vel nagyon jól működött. (Gombbal kapcsolgattam a komparálási szintet tesztként)
Szia!
Igen. Vagyis a SRAM részébe. Kalibrálni szeretnék egy érzékelőt, amit az A/D bemenetre kötök Táp ref. használatával. Vizsgálni szeretném mekkora 16 bites számot alakít át a konverter. Ezt az értéket felhasználva szeretnék feltételeket szabni mi mikor történjen. Az adatlapon van utalás az EEPROM irásra de szerintem az nem jó. Vagyis kiprobáltam és nem jutottam eredményre. Igazábol a 0x300 cimre irnám a digitális eredményt amit szeretnék memory listázással vagy valami megoldással kiolvasni. A feladat mindenképp egy 16 bites szám megjelenitése!
Timer2 Fast PWM-hez a WGM20 es a WGM21-nek is 1-erteket kell adni. Fazishelyes PWM-hez WGM21-nek 0-t, WGM20-nak 1 erteket kell adni. Az altalad mellekelt kodban nem PWM modot, hanem egy CTC timer modot allitottal be (WGM21=1, WGM20=0).
Pelda PWM-re Timer2-vel A masodiknak mellekelt kod azert nem mukodik ATMega8-on, mert azon csak a Timer1 es a Timer2 tud PWM-et, a Timer0 nem (ha a mellekelt kodban atirod pl a TCCR0A-t TCCR1A-ra, az OCR0B-t pedig OCR1B-re es az adatlap alapjan a tobbit is akkor mukodni fog... ). Arra figyelj hogy hany bites PWM-et allitasz be... 8 bites PWM Timer1-el
hello!
Köszi, ebben az a vicc, hogy többször is megnéztem, hogy mit állítottam (valóban fast PWM-et-e) be és rittig elkerülte a figylememet Pedig mind-mind végignéztem... Biztosan az OCR2 kavart össze a CTC sorában. Tipikus "Hol az órám"?! "Ja hát a karomon" eset...
Szeva!
EEPROM íráshoz vannak könyvtári függvények. Ezek tapasztalatom szerint igen hatékonyak és könnyedén kezelhetőek. Íme:
Én a LED katódját a PWM lábra kötném, az anódját pedig előtét után a tápra... Én legalább is így szoktam.
Kösz!
A probléma csak az hogy tudom megnézni aaz AVR studióban mennyi az érték. Amugy ha az adat amit akarok írni nem 8 bit hanem 16 akkor "okos" cimzés módjára az utána következő tárhelyre írja vagy hibát generál és nem tudja beirni a nagyobnbb számo!
Kötve hiszem, hogy 16 bites adatot automatikusan képes ketté osztani.
Nono! Az apróban hirdess! --vicsys
Ha 16 bites adatot akarsz kezelni az EEPROM-ban akkor a _byte helyett _word kell a nevebe. Amugy ott van fent a topic kiiras alatt az AVR-libc FAQ linkelve, ott megtalalsz minden ilyen leirast.
AVRStudioban hogyan tudok assembly kódot beszúrni? C18nál _asm .... _endasm közé kell irni, gccben meglehet ezt tenni valahogyan?
Itt van minden reszletesen, peldakkal leirva.
Igen.
Még annyit kérdezek, hogy ennek a programozónak a firmware-t lehet frissíteni?
Meg, hogy reagál ha véletlenül fordítva csatlakoztatom kábeleket a programozandó mikrovezérlőre tönkre megy valamelyik vagy csak hibát jelez azt jó napot? Előre is köszönöm a válaszokat.
Inkább csak hibát jelez. Bár a többi 4 vezetéket is nehéz eltéveszteni de a tápot semmiképpen se kösd fordítva...
sziasztok
tudnátok nekem erre egy bazi egy szerű programozót ha van ilyen ? esetleg a "nemtudom mi ez" képen látható cuccot át lehet alakítani valahogy?
Sziasztok!
Van nálam egy gyári Jtag ICE mkII programozó. Az AVR Studió minden esetben felkínálja a firmware frissítést. Szerintetek merjem? Köszönöm előre is a segítséget!
belevágtam ebbe a pojectbe de a config bitek nem tudom hogy kéne beállítani tudnátok benne segíteni?
Nekem is az van, es nyugodtan frissitheted.
A szoveget elolvasva nem nagyon kell valtoztatni. Azt viszont javasolja, hogy a BODEN-t engedelyezd, de nem kotelezo.
Igen, a legegyszerűbb az STK200-as Bascom alól, ha van párhuzamos portod.
Ha tudsz, inkább 89S2051-et vegyél. Üdv
köszi a választ
ebből a c-s ből van 5-6 db om idehaza és szeretném felhasználni valamire , csak még azt nem tudom mire mert nem találtam hozzá programozót amit amatőr szintenn meg is tudok csinálni
Sziasztok!
Én azt szeretném kérdezni, hogy AVR Studio van-e Linuxra. Köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |