Fórum témák
» Több friss téma |
Szijakat talán O-gyűrűként lehet beszerezni(pl.:itt, a görgő esetleg felkeményedett felületét (tengelyén)fúrógépbe befogva-lassú fordulaton finom csiszolópapírral meggyógyítható.
Köszönöm a linket és az ötleteket! Alig várom, hogy legyen egy kevés időm és foglalkozhassak a masinával...
Ezt nem igen, mert ha jól látom a képeken ezen ékszíj van. Az O gyűrűs megoldáshoz a tárcsáknak is változni kell. :yes:
Szia,
vettem régebben a Conradban direkt matricaoldó sprayt, valami narancsszagú lötty volt benne. Ráfújtad a matricára, az átázott felületen keresztül feloldotta a ragasztót és az egészet le lehetett törölni róla. Sajnos nem mindenfajta matricára volt jó, és nem tudom lehet-e még kapni. Hja, akinek van műnyomója az könnyen beszél Ha nagyon akarod a csíkokat, akkor megoldás lehet még a maszkolásos festés, de legjobb lenne persze szitázni.
Valóban, most, hogy nézem, az O gyűrű tényleg nem lesz jó... Az ékszíjakkal majd csak kezdek valamit, így sem ez a legnagyobb probléma.
Műnyomóm sajnos nekem sincs, egy csomót kísérleteztem régebb Hp fotopapírokkal de nem hoztak használható eredményt, ezért megmakacsoltam magam és még azért is minden nyákomat kézzel rajzolom. A a festék leoldása nem lesz gond, sajnos annyira fel van már puhulva, hogy körömmel kapargatva is le lehet szedni, inkább szkennelni lesz nehéz...
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Vettem egy Unitra MS2411 Aria magnót. Kezelési utasítást viszont nem kaptam hozzá, pedig nagy szükségem lenne rá. Tud valaki segíteni? Nagyon megköszönöm annak, aki - ha mást nem is - egy működő linket tud adni.
Nem tudom van-e valakinek hozzá, de írd le mit nem tudsz, hátha könnyebb lesz segíteni.
Nos, ezekben a kezelési utasításokban a műszaki adatok kivonatát is meg szokták adni. Ebből kellene nekem a bemenetek érzékenysége, illetve a magnó kimeneti jelszintje.
Nehogy valaki beírja, hogy szabvány érték, mert minden szabvány csak annyit ér, amennyit betartanak belőle...
Szimmeringként szereztem én is. Visszabb írtam róla.
Sajnos nem tudok segíteni, de emlékeztetnélek: a kezelési utasításba is bármit bele lehet írni, pl a szabványos értékeket is. De ettől még nem ezek lesznek az aktuális jelszintek...
Itten van az M2408, aligha mások az adatai, sőt szerintem a kapcs. sem lehet nagyon más.
Szívesen.Ez a "Sztereo orsós magnók szervízkönyve 1"-ből van, lehet, hogy a Tied a továbbiakban szerepel, de azok nekem nincsenek.
Sziasztok!
Anno (20-21 éve) volt 2db Akai GX 400-esem, ebből az egyiket elvitte egy ismerősöm, a másikat eladtam, mert nem volt meg hozzá a fordulatváltó görgő, a saját, meg egy kicsit ütött az egyik irányba. Azóta visszavásároltam volna, de nyilván már nem 5000Ft A dinamikája utolérhetetlen volt, azóta nagyon megbántam, mert még csak hasonló hangzást sem sikerült hallanom azóta, pedig HIgh-End cégnél is dolgoztam.
Gondolom 4000-esed volt, mert a 400-as akkor sem volt 5000. Meg ha az emlékeim nem csalnak ott nem kellet külön kapstan meghajtó vastagítás a fordulatváltáshoz. 4000d nekem is volt nagyon szerettem. Sajnos én is eladtam anno.
Sziasztok!
Bocsánat elírás volt, lemaradt az egyik nulla - bár a ragozás jó volt "400_-esem". Nem emlékszem az altípusra, de a görgő kellett, ha nagyobb sebességen akartam használni, jobb hangminőséggel (kb 1 óra felvétel). Póbaként vettünk át CD-ket is orsóra. brutálisan jó lett. Főként egy kazettához, vagy LP45-höz mérten. Gondolom a vastagabb mágneses hordozóréteg miatt. Volt szerencsém még a MÁV-nál acélszalagos meghajtót is hallani, az sem volt pite, de borzalmasan nagy volt a magnó. Később ott is orsóra rögzített a 24 órás eseménymagnó - BRG gyártmány volt, de annak kb. dupla széles szalagja volt az AKAI-hoz képest.
Nem görgőt, kellett cserélni a szalagsebesség váltáshoz, a nyomógörgő cseréje mit sem ér. A szalagsebességet azonos fordulatszám esetén a hangtengely átmérője, ezzel a kerületi sebessége határozza meg. Ezért kellett a hangtengelyre egy nagyobb átmérőjű perselyt helyezni. Az összes többi (szalagvezető, és nyomó) görgő a mérete (kivitele) a minőséget befolyásolja. (nyávogás)
A mágnesréteg a szalagon olyan vékony, hogy az gyakorlatilag a szalagvastagságot nem befolyásolja, tehát a felvétel minősége frekvencia menet, átvitel, jel-zaj viszony) nem igazán a szalagvastagság függvénye, sokkal inkább függ a sebességtől. Stúdiókban ezért volt használatban régebben a gyenge minőségű (papír hordozójú) szalagoknál a 76, és 38 cm/s sebesség, 19 cm/s -ot csak elvétve használtak. Igaz nem volt feltétel a hosszú játszási idő. A szalagvastagság a minőséget annyiban befolyásolja, hogy a szalagfeszítő erő hatására a legkevésbé nyúljon. Stúdió magnóknál a megfelelő átviteli paraméterek miatt, viszonylag nagy szalagfeszítést alkalmaztak, ezért a stúdió szalagok általában vastagabbak is voltak (nomeg időtállóbbak), és ezeket a kommersz magnókon nem is lehetett jó eredményekkel használni. Ehhez képest a hosszú idejű, 24 órás rögzítésekhez (BRG jelentéstároló) használt sebesség 2.34 cm/s éppen a telefonminőség átvitelét biztosította.
Sziasztok,
szert tettem egy AKAI M-8 magnóra a napokban. Keresnék hozzá leírást (szevízkönyv akár) meg fejet. Tudtok segíteni esetleg? Merre keresgéljek? Googlin egy kapcsolást már találtam. köszönöm szépen, f
Én próbaképpen írnék egy mailt az AKAI-nak, hátha küldenek
Egy próbát megér nem?
Esetleg ezt is meg lehet próbálni, hátha tudnak segíteni:
Kawashima Audio Service, KyotoKawashima Audio Parts
Ez itt nagyon hasonlít, próbáld meg.AKAI M5 Service manual
A jelen esetben kicitszemoccoék ismét gyártanak orsóst.Az adatai átlagosak.
The main technical specifications are as follows: Drive: three wheel motor alone Recording: three separate recording heads Tape standard: 6.3 mm / 4-track 2-channel Tape Speed: 9.5 and 19 cm / s Maximum reel diameter: 18 cm (7”) Recording bandwidth: 30-18 000 Hz with a speed of 9.5 cm / s; 30-25 000 Hz with a speed of 19 cm / s Speed variation: belt drive ą0.08 (9.5 cm / s); ą0.04 (19 cm / s) S/N Ratio: normal tape 56dB; FeCr tape 61dB Input: RCA Group 2 Output: 1 set of RCA Dimensions (width x high x depth, mm): 430x331x232 Net weight: 33Kg"
Nehézsúlyú . . . (33 kg, igaz a 3 motor)
Szerintem ezek nem átlagos adatok, hanem jók. Én azért meghallgatnék egy ilyen magnót...
Vajon szallagot is gyártanak?
Nem lehetne tiszteletbeli HE tag? Esetleg meghívhatnánk az Orsós magnók topikba, egy beszélgetésre, vagy ilyesmi. Tudom hülyeségnek hangzik, de nem annak szántam!
Ha igaz a "Kádár 58-59"ben lévő adat, akkor a motor ford.száma 2800/p, ebből számítható a gumiguriga.Emlékezetem szerint a műa.tárcsa a jobb orsózótengely alá való, ami filckuplunggal tette a felcsévélést.Hajtása a guriga alsó részén lévő horonyból O-gyűrűvel történt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |