Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Amatőr Audiokészülék Építők Találkozója

Bővebb olvasni-látnivalók az AAÉT hivatalos honlapján. http://aaet.nhely.hu

Lapozás: OK   55 / 84
(#) szamóca hozzászólása Márc 1, 2011 /

Az a véleményem, hogy a hangsugárzón több múlik, mint az erősítőn. Ezzel azt akarom mondani, hogy hasonló kaliberű erősítők cseréjével, nem olyan látványos a hangkép változása, mintha a hangsugárzókat cserélgetnénk. Nem beszélve arról, hogy a nüansznyi különbségeket egy olyan rosz akusztikai környezetben kellene meghallani, mint egy vízhangos, háttérzajokkal, reflexiókkal terhelt tanterem.
A tavalyi, és az előtti talin nagyon jól jött, az elektropityu által készített erősítőváltó kézi készülék. Mert az idő sem szólt bele két majd azonos HTA kapcsolás közötti különbségek kihallásába.
(#) ethosz2 válasza burgdavid hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Végső esetben fel tudom ajánlani a tannoy-t egy ilyenre, ha mindenki félti a hangfalait. De majd úgyis kiderül 3 hónapon belül, hogy ki(k) lesz olyan bátor, hogy felajánlja a hangfalát.
(#) saraha válasza ethosz2 hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Szia.Megkérdezted a Tibi barátodat,hogy előkeresi-e a Cresi-jét?Van nekem is egy pár Tannoy monitorom és van hozzá védelmem is lehet én is elvinném akkor...
(#) ethosz2 válasza szamóca hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Ja, csak az a kérdés, hogy ki fogja felajánlani a közös lovat? Egy jó hangfal drága mulatság. Én előbb írtam, hogy mit tudnék felajánlani. (Esetleg megkérdezem a haveromat, az övé az már alkalmas lenne ilyenre, de hogy oda is adja ilyenre, az nem biztos).

Szóval mi lesz? Milyen hangfal legyen?
(#) ethosz2 válasza saraha hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Jó, majd rákérdek hétvégén, úgyis beszélek majd vele. Remélem még meg van neki. Egyszer mondta, hogy csinált régebben crescendo végfokot 2SK135-2SJ50 végfettel.
(#) DuMatyi válasza ethosz2 hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

És mi lenne, ha mondjuk külön védelem lenne a hangfalhoz kis táp független az erősítőtől, csak hangfalvédelem-áramkörnek?

Záborszky írt egy jó kis cikket. Ha kell előbányászom, és megcsinálom. Igény függvénye.

Milyen tannoy?
(#) saraha hozzászólása Márc 1, 2011 /

Én jó ötletnek tartottam a tavalyi Rmaa mérést.Nekem sajnos illesztési és védelmi gondjaim voltak a dologgal úgyhogy nem kísérleteztem vele,de egy szaki pl:Action2K
használatában fel tudok ajánlani egy EMU0404-et,ha lenne rá igény és Action2K elvállalná mert tavaly,ha jól tudom Ő mért.
(#) ethosz2 válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Ha hozol lesz!

Már mindent én csináljak! Még össze kell raknom pár dolgot, egy tesztelős kivitelű HTA-t is kell csinálnom, az utolsó két spéci relémet meg a Tibi hangszóróvédelmébe kell beletennem, azt is nekem kell megépítenem...

Egy kis csoportmunka kéne, (mindenki hoz/épít valamit) az volna a jó!
(#) mark.budai hozzászólása Márc 1, 2011 /

Sziasztok! Idén remélem már én is el tudok jutni, de akkor én is kiállítóként megyek. Mivel ilyen események előtt eléggé "pörgök", szerintem mindent tudok vinni, ami nekem kell a zenéléshez, bár a hangszóróim nem éppen a legjobbak.. PCL85-öt biztosan vinném, ha kész lesz, a triódás és a tetródás PP-t is.. Na de ezt még nem is fejtegetem, majd ha biztos lesz, hogy esetleg tudok menni..
(#) saraha válasza ethosz2 hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

DC4, de van egy pár 2x30kilós valamilyen replikám(nem tudom milyen úgy kaptam ajándékba.Habiszti Tannoy matrica van rajta belül maszek, valószínű a fehérvári H2000-től való... D'Appolito rendszerű de az szerintem jobban szól,mint az eredeti Tannoy.

Nem kell nevetni, abban a védelemben bizony egy egyszerű RE-CO GPM2 relé működik. És működik! A fent említett illető csak jó kapcsolásokat adott közre. Nem az én hangfalam, nem az én haverom, nem akarok felkoncolva lenni...

Na ilyet még nem hallottam, de ha te megfelelőnek tartod, akkor hozd le. Védelem ügyben meg valamit kitalálunk majd, hogy épségben is vidd haza.

Matyi ötlete jó. Kellene egy 12V-os adapterről működő DC elleni védelem. Koppanásgátló nem kell. Viszont brutál jó relék kellenek. (például hangfalkábel rá lenne forrasztva, úgy is jó lenne).
(#) szamóca válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Adok egy finder 55 sorozatú AgNi. érintkezőset, az csereszabatos vele. Az aranyozottat az új projektembe teszem.
(#) DuMatyi válasza szamóca hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Használni akarom, nem viselni! (bleeeeee)

Figyelj Matyi, ha csinálsz egyet, akkor lesz védelem, ha nem, akkor kénytelen leszek én csinálni egyet, de nem biztos, hogy fogok is, szóval jobb, ha te csinálod. Erre volt a nevetés.

Ez lenne a kapcsolás. Az elvet mellőztem. Elvileg 18 ms alatt old ki.

Jó, oké, hogy mellékeltél kapcsolást, bár én nem kértem, nekem, meg a többieknek tök mindegy, hogy milyen lesz a védelem, csak működjön. Meg is csinálod?

Akkor ezek szerint igény van rá, tehát nekiveselkedem. Az alkatrész készlete úgymond röhejes. 90% át össze tudom vadászni itthon. Akkor nosza rajta. Bedobozolni nem fogom. Mert minek?

Ja, teljesen felesleges bedobozolni. A hálózati trafóra menő koppanásgátló rész is felesleges. Elég a DC detektor részét megépítened. 12V-os adapter jó lesz tápnak.
(#) Gery78 válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Matyikám ez nagyon jó kapcsolás, ezt már én is megépítettem a vizsgamunka-erősítőmben, többször bizonyította rátermettségét a feladatra. Ezt csak ki kéne szerelnem az erősítőmből, és valami normális dobozba tenni. Esetleg lehetne még mérőpontokat is rákötni a védelemre, hogy mielőtt rádugjuk a hangfalat megmérjük az erősítő kimenetét egy műszerrel, hogy van-e rajta DC. Nagyon jó ötletnek tartom a hangfalvédelmet, így én is bátrabban fel merem ajánlani a Revox TL-jeimet Etalon hangfalként, és ráadásnak az Onkyo-t is. Az is talán elmegy Etalonnak. Hasonlóan jó hangú, mint a Revox. Csak legyen olyan bátor jelentkező, akit ha szépen megkérek volna olyan kedves segíteni nekem elvinni a cuccokat, és vissza is hozni a tali után.
(#) burgdavid hozzászólása Márc 1, 2011 /

Úgylátom, kezd "elfajulni" a dolog - de legalább jó értelemben :o) Nekem mindösszesen csak annyi volt a célom ezzel, hogy az is meghallgathassa illetve megmutathassa a készülékét mindenki előtt, akinek csak gyengébb hangfalai vannak, illetve mindenki belehallgathasson mindenki erősítőjébe.
Nyilván egy "uborkareszelő" Beagon a TDA2030, meg a 300B is kb ugyanúgy szól, egy jobb cuccon meg azért lehet különbséget hallani egy Orister és egy PCL86 között. Nyilván a nagyterem mindenképp alkalmatlan egy teljesen korrekt lehallgatásra, elleneben ízelítőként jólehetne egy-egy erősítőt megfülelni.
A védelemnek szerintem érdemes lenne egyenfesz illetve túl nagy kimenő teljesítmény esetén oldani. Nemtudom mekkorák a hangfalak, de mondjuk egy 40W-ost nemcélszerű 80-al megküldeni
(#) Gery78 hozzászólása Márc 1, 2011 /

Erről a körbehallgatós dologról nekem eszembe jutott, hogy azt kellene csinálni, mint a múzeumokban. Most ez így hülyén hangzik, de úgy kellene csinálni, hogy mindenki összeállítja a cuccait, és mint egy tárlatvezetésen egy csoportban odamegyünk és az illető bemutatja a készülékeit. Esetleg lenne egy bátor jelentkező aki vállalja a "tárlatvezetést", és levezényli ezt az egészet, hogy kiállítóról kiállítóra járva mindenki megcsodálhassa az adott kiállító készülékeit. A kiállító pedig egy pár szóban bemutathatná az adott készülékeit. Én például kíváncsi volnék mindenki készülékére, és szerintem ennél rendezettebb formában nem lehetne megnézni az összes készüléket. A meghallgatást is valahogy hasonlóan kellene csinálni, bár ez már nehezebb ügy mert nyilván van akinek több készüléke is lesz, és szeretné, ha meghallgatnánk. Erre kellene még kitalálni valamit. Esetleg a bemutató tárlatvezetésen mindenki a legjobb készülékét mutatná be. Mi erről a véleményetek?
(#) Gery78 válasza burgdavid hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Igen a teljesítmény védelem is jó ötlet, ha GG ráköti az aggregátoros erősítőjét a 60W-os hangfalamra, és megküldi, lehet hogy a mélysugárzó membránja a fejemen kötne ki mint a kínaiak kúp alakú csúcsos sapkája. Na de viccet félretéve szerintem a hangminőségre kellene rámenni, nem a hangnyomásra. Ahhoz meg nem kell 20000W szerintem, de mindenképpen kellene gondolkodni teljesítmény védelmen is.
(#) ethosz2 válasza burgdavid hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

A DC védelem 4 tranyó, bistabil resettel +2 tranyó, teljesítmény védelem még 2. Ezt már meg is kéne tervezni, mondjuk nem bonyolult...

Szerintem a Matyi féle tökély lesz, nem lesznek 1KW-os erősítők.
(#) burgdavid válasza ethosz2 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Nem szükséges 1kW, de mind hangfalvédelem, mind hangzavar szempontjából is érdemes lenne a limitálás
(#) ethosz2 válasza burgdavid hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Jó, holnap összerittyentek egy kapcsolást, ha ragaszkodtok a teljesítmény védelemhez is. Azt még délutánig találjátok ki, hogy mekkora csúcsfeszültségre limitáljon, vagy hány watt/8Ohm-nál kapcsoljon ki. Vagy ez is legyen állítható? (jobb lenne szerintem) A relék kikapcsolása után pl: nem kapcsol vissza azonnal a hiba megszűnése után sem, hanem mondjuk egy x ideig várakozik, két leddel kijelzi az állapotot is, stb...
(#) szamóca válasza ethosz2 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Egy kissé túlspilázottnak érzem már ezt a teljesítményvédelmes részt. Aki nem tudja hogy hol a határ, ahhoz odamegyek,szólok neki, ha nem hat kikapcsolom a cuccost, a tápkábelt elviszem, és távozáskor megkapja. Ennyi. Lehet orrot húzni, szidalmazni, (amíg elviselem) de a wattomániának ez a rendezvény nem ad helyet.
(#) shalafi.66 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

10W négyszögjel sok negatív dologra képes. A dobozt csak fizikai behatásoktól kell védeni, a bemenőjelre a hangszórók miatt érdemes figyelni.
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Ha mégis eldobja, szóljon, hogy elkaphassam.

Aki volt Kecskeméten az tudja, hogy milyen volt a terem akusztikája, ami ráadásul a vasúti pályaudvar mellett volt, tehát időnként a vonatfütty túlharsogott minket, de eben a nagy teremben mégis jó nagy különbséget tudtunk tenni az 1-2W-on szóló 4 erősítő között is (vakteszt). együtt ment a PCL86 a GU50-el. Nehéz volt az egyen szintet belőni, de megtettük. Persze, az azonos kaliberűeknél ment minden mit a "gyorsvonat". Ha jól emlékszem talán 80W-os volt az etalon hangfal. Mindenféle védelem nélkül ment rá minden. EcoPityu által kontrollálva volt az esemény, s ezért minden épségben túlélte. Persze, jobb félni, mint megijedni.
Következő: »»   55 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem