Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   62 / 214
(#) oregtamas0202 válasza m4rc33 hozzászólására (») Feb 12, 2011 /

Üdv !Sokkal okosabb és benfentesebb szakik is vannak . A mondás : " olcsó hús... "
Ezeknek az agyuk hibás , azért fagynak le. Nemcsak a két említett gép jellemzője, de még van pár hasonló.
A szép hang is viszonylagos.
Csak azt tudom tanácsolni ,hogy a következő gépedet ne ezek közül legyen.
Mint írták , valami hiba mindíg előjön.
Ne kölcs rá.
Van elfogadható áron ,megbízhatóbb gép .
Tisztelettel:Öreg T
(#) DigitalSilence válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Feb 12, 2011 /

Tudnál ajánlani valami márkát?
(#) m4rc33 hozzászólása Feb 12, 2011 /

Köszönöm a válaszokat!
A napokba vettem a fáradságot hogy szét szedjem a műhelybe. Hát azzal a lendülettel ment is a kukába!
Tényleg szenzációs az összeszerelés minősége. kb mint ha nyolcadikos technika órán rakatták volna össze a gyerekekkel
Öreg T milyen fejegységet ajánlanál? egyetlen kitét hogy usb legyen rajta! és az ára 20 ezer max 25be beleférjen

üdv.:m4rc33
(#) oregtamas0202 válasza m4rc33 hozzászólására (») Feb 12, 2011 /

Üdv ! JVC , Pionner ami minősség és árarányban elfogadható. Természetesen az Alpine is jó és talán a legjobb hangú , de drágább. Az új JVC menű kissé nehézkes és a kezelhetőssége is mivel nincs közvetlen elérhető csatornája , 1-6 ig. A hangja jó.
Öreg T
(#) Lacika19 hozzászólása Feb 14, 2011 /

Nekem van 1 Kenwood KRC-457R Fejegységem ! De az lenne a kérdésem hogy remote amivel be és ki tudom kapcsolni az erősítőt ! P. Cont vagy Ant Cont Vezetéket elvileg ezzel tudom vezérelni az erősítőt ! Rákötöttem az erősítő rem csatlakozójára és semmi ! De ha a 12v + áthidaltam akkor bekapcsolt az erősítő ! Ilyenkor mi lehet a probléma ! Köszi a segítséget !
(#) oregtamas0202 válasza Lacika19 hozzászólására (») Feb 14, 2011 /

Üdv ! A Kenwoodnál tudomásom szerint mindkettőn 12V-nak kell megjelenni. A Sony ahol külön külön van az antenna vezérlésnek és az erősítőnek 12V kimemenete , rádió esetén és ha bármi mást kapcsolunk akkor ez 0 feszültségen van. A másik szálon a rádió bekapcsolása esetén mindíg megjelenika 12V.
Valószínű hogy a kapcsoló tranzisztor szakadt , (túlterhelés miatt) . Max 30-100mA tud kapcsolni.
Öreg T
(#) kiskazus hozzászólása Feb 22, 2011 /

Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Lenne nekem egy M.N.C Eternal dvd autos fejegységem és valami oknál fogva a mély hangok nem úgy szolnak rajta mint ahogyan kellene nem tudom mi a baja. Ötleteket szeretnék tőletek. A végfokot már cseréltem nem mutatott javulást. Nem értek ezekhez a dolgokhoz ezért raktam fel a képeket is. Hátha ti tudtok valami okosat mondani. Talán valami kondi okozza a hibát. arra gyanakszom.
Köszönöm a segítségeteket.
(#) npetya válasza kiskazus hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Tudd meg milyen hangszín vezérlése van!
A fotókból ez nem derül ki.
Ha SC7313 van benne akkor tudok segíteni.
M.N.C. -nél nekem is ez volt a problémám!
(#) KissAttila hozzászólása Feb 25, 2011 /

Üdv Mindenkinek. Van nekem is egy kérdésem.Van egy VISTEON portugál gyártmányú autórádió-CD, amelynek az LCD-je nem működik. A rádió szól a CD is, csak az kijelzőn nincs semmi kiírás. Szóval minden funkciója működik, csak a kijelző "fekete". Kocsi tisztítása közben érte a baj, a tulaj elmondása szerint. Szét bontottam, de sérülés nyomát nem láttam az LCD-én, típusa LPH8900-1, hat érintkezőn van a panelhez kötve. Valakinek valami ötlete van-e, hogy mi történhetett, mi lehet a baj? Az autórádió típusa: SINGLE CD-KW2000, Ford kocsiba van szerelve.
(#) balais hozzászólása Feb 28, 2011 /

Üdv mindenkinek !
van egy Sony cdx-gt23-as autórádióm,szeretnék rákötni egy erősítőt,de nincs rajta audió kimenet.
Szétszedtem és lefotóztam,valaki megtudná mondani hogy hova kell beforrasztani a két hangkimenetet +és-
bal és jobboldalt ?
Köszönöm a segítséget !
(#) sprofan válasza balais hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Jobb és bal elsőre kösd, de csak kell lennie rajta Audio kimenetnek, különben hogy szólna?

001.jpg

(#) balais válasza sprofan hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Köszönöm a választ,a rádión csak a bal első jobb első,bal hátsó,jobb hátsó +ok -ok vannak,nincs rajta subwofer kimenet.
Azt ajánlották hogy forraszak be egy rca érpárt a hátsó hangszóró kimenetére és azt kössem össze az erősítővel.
Ha oda forrasztok egy rca érpárt,azt beköthetem az erősítőbe úgy hogy a hátsó hangszórók is működjenek ?
(#) oregtamas0202 válasza balais hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Üdv!
Nagyon rossssssz tanács.
Az ami egyszerűbb az egy kisjel-nagyjel átalakító, annak tényleg az a módja ahogy írtad.
Ha járatos vagy az elektronikába ,akkor küldök egy Sony rajzot ahol van RCA kimenet.
Talán hasonlít is a tiédre.
Csak privát tudom küldeni mert nagy.
Öreg T
(#) balais válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Hali !
Nemigazán vagyok járatos az elektronikában,mennyire bonyolult ezt elkészíteni ?
Forrasztani tudok,türelmem is lenne,de azért nemszeretném hazavágni a rádiót.
Esetleg lehet ilyet venni?
Ha elküldenéd,megköszönném : ***
Köszönöm !
(#) Inhouse válasza balais hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Akkor inkább vegyél egy ilyet:
hangszóró-RCA átalakító

Üdv
Inhouse
(#) oregtamas0202 válasza balais hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Üdv !
Akkor kövesd Inhouse tanácsát .
Öreg T
(#) balais válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

MINDENKINEK KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET !
(#) effectspecial hozzászólása Márc 4, 2011 /

Sziasztok!
Tanácsot, ötletet, segítséget kérek.
Ma a fejegységgel összekötött erősítőm és a mély ládám elhallgatott. Próbáltam másik RCA-ba átdugni de ott sem működik. Viszont a sima csatlakozóról működő első és hátsó ajtóhangszórók tökéletesen működnek. Úgy nézem, csak az RCA-n nem működik semmi. Hol keressem a hibát? A végfok ezek szerint jó? egy TDA 7388 van benne.
Várnám a válaszokat
(#) CsemanAttila válasza effectspecial hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Erősítő kapcsol? Led milyen szinű az erősítőn? RCA kábelnek nincs baja?
(#) effectspecial válasza CsemanAttila hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Igen kapcsol, zöld színű led világít. RCA kábel nem szakadt.
(#) Inhouse válasza effectspecial hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Esetleg megszakadt a mélyhangszóró hozzávezetése...kézzel mozgasd meg óvatosan, mikor szólnia kellene. Ha megszólal, akkor szakadozik a hozzávezetés, ha nem akkor mérd meg (persze előtte is lehet) az ellenállását! Mérd meg az erősítő felőli végén az ellenállását (persze kikapcsolt állapotban), hátha máshol engedett el egy forrasztás (speakon, sima szorítós csatlakozó)...
Ha nem az adott ellenállás körüli értéket mérsz, vagy szakadást, akkor ott a bibi...
Az RCA kimenet nem lett véletlenül menüből lekapcsolva a fejegységen?
Ha van laptopod, kösd össze a laptop line in bemenetével az RCA kimenetet és vegyél fel belőle, meglátod, hogy szól-e a kimenet, csak az erősítő bemenetével van valami...

Üdv
Inhouse
(#) effectspecial válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Köszi a tippeket, a hangszóró az jó, a többit pedig megnézem....
(#) sazoller hozzászólása Márc 6, 2011 /

Üdv!

A napokban kicseréltem F astrámban a gyári magnót (blaupunkt sc202) egy szintén gyári (grundig sc303) magnóra. A cserétől minőségi javulást vártam, RDS, mély magas hangszínszabályzó, de elég nagyot csalódtam. A rádiónak nagyon gyenge a vétele, ki-kihagy, recseg. Persze mikor a ház előtt állva próbálgatom akkor tökéletes, szépen szól.

A lényeg: mi lehet a baj a rádióval? Javítható, vagy kuka?
(#) akos70 válasza sazoller hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Az antennával is lehet gond, először azt nézd meg.
(#) sazoller válasza akos70 hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Igen, az lesz, mert én is arra gyanakszom, mert álló helyzetben szépen szól. Lehet ekkora különbség két rádió között, hogy az egyiknek nem okoz gondot az esetlegesen sz@r antenna, a másik meg kifekszik tőle?
(#) Inhouse válasza sazoller hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

A Baluknak jó szokott lenni a rádiója. Lehet, hogy a Grundig gyengébb, és egy vacakabb antennánál ez már lehet jelentős különbség.

Üdv
Inhouse
(#) Matati hozzászólása Márc 11, 2011 /

Üdv Mesterek!

A minap cseréltem el az autómat egy 4-es golfra,az a bajom,hogy amit kaptam hozzá gyári VW Beta magnót ahhoz nem passzol a kód ami a szervízkönyvben van
Tudna-e valaki segíteni?
infók:
Beta 5 J0 035 152 E
9.18355-81 G.HK 79-00
VWZ2Z2B3765454

Nagyon megköszönném,ha sikerülne,mivel szépen mutat benne a gyári cucc és 1 cd tárat szeretnék vele vezéreltetni,ahhoz viszont tanácsot várok,hogy milyen tárat keressek hozzá,vagyis melyiket tudja vezérelni.
Amiben még gondolkodom,hogy veszek 1 din-es VW CDlejátszót fölé.
Köszönöm.
(#) HA3GX hozzászólása Márc 12, 2011 /

Sziasztok!

Volt egy működő autórádióm (AudioTon - koreai gyártmány) , csak fordított polaritást kapott.
Szétszedés előtt, a stab kockára gondolok. Mi mehetett ki?
(#) zolika60 válasza HA3GX hozzászólására (») Márc 12, 2011 /

Ha szerencséd van csak a biztosíték.
(#) Inhouse válasza HA3GX hozzászólására (») Márc 12, 2011 /

Általában van egy nagyáramú dióda, normál bekötés esetén záró irányban a biztosíték után. Ha fordított polaritást kap, nyit a dióda és megy a bizti. Ha erősebb volt a bizti, a dióda lehet zárlatos, vagy esetleg megrepedt és szakadt...

Üdv
Inhouse
Következő: »»   62 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem