Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
A táp 5.3v orajellel gondba vagyok jelenleg nincs szkopom.
Az IC 101 10-es lábán megvan az 5,3V?
Sziasztok Van egy hitachi SR-6010 erősítőm bekapcsol rendesem de hang mégse jön ki belőle a végfok tranzisztorokat átnéztem találtam kettő rosszat aszt kicseréltem újakra még sincs semmi hol keressem tovább a hibát aki tud segítsen
Ezenn a kapcsoláson a 470nF-os kondit lehet hejetesiteni? Ép nincs kéznél ilyen és csk az hiányzik h kész legyen. Ha lehet akk mivel?Bővebben: Link
Tehetsz bele mást is 0.470-2,2 µF közt szerintem. Nekem pl 2,2µF NP van betéve abba amit most raktam össze de használtam már 1µF is.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy van nekem egy Ilyen erősítőm, aminek a "high input" bemenetére szeretném rákötni a két hátsó hangszóró jelét. Azt viszont nemtudom, hogy melyik a pozitív és melyik a negatív pólusa vagy egyáltalán fontos e neki (gondolom igen)?
Hello.Van egy 100W-os erősítőm.Épp ma fejeztük be atrafó elkészítését.Mivel 40V egyen kell az erősítőnek így 28V ra lett tekerve atrafó kétszer.A táppal nincs is gond.DE .Ráadtam a feszt az erősítőre és az R26 (10-15omh-os)ellenállás elfüstölt.Mitől mehetett el?
Eseleg rossz végtranyó bekötéstől lehet? A táp a one way symmetric.
Hány w-os volt?
Valószínűleg gerjed, kösd a bemenetet földre, mekkora a nyugalmi áram? Nincs DC a kimeneten? És szerintem tegyél be egy rendes greatz-et a tápba.
Mekkora teljesítményű az R26? Ha lehet ne egyutas tápot használj az erősítők nemigen értékelik.
Egy kis apró talán max 1/4W-os.Nem mértem semmit mivel mikor jött a füst egyből lekapcsoltam.A tápfesz mint két oldalon 35V körül van.Nem volt neki se bemenet adva se hangszóró rákötve.Viszont mikor volt tajta hangszóró akkor ritmusra kattogott a hangszóró.Benementi jel NÉLKÜL
Mielőtt leállítottam kb fél éve akkor jó volt most meg füst.
Megvan megmértem az volt az elsö lépés sött a kondikat is kicseréltem ujjakra.(eredeti gyáriakra)
Jaja mondok hülyeséget.Diódahidas a táp.Egy híd van benne és két kondi two wax symmetrik.NEm tudom miért egyet írtam.
Az a kattogás nem túl jó jel. Mondom bemenet földre. Csináld meg a tápot rendesen, negyed W-ot felejtsd el minimum 3W vagy inkább 5W kell oda.
Első bekapcsolásnál a +-ágakba sorba tegyél be egy 60W-os izzót, kapcsold be és mérj. nyualmit, DC-t. Ha van oszcid akkor nézz egy kimeneti jelalakot is.
Az 1/4 W-os az tutira kevés. Minimum tegyél 2 W-ost.
Nézd meg rövidrezárt bemenettel mérj nyugalmi áramot illetve feszt. a kimeneten.
Szkópom sajnos nincs.A táp jó már javítottam magam.Gyárileg is ilyen kis ellenállás volt és jó volt.Ez nem az ami a két tranyón van hanem a test és a kimenet között van egy 100nF kondi és ez az ellenállás sorba.
Az a baj ha ráadom a feszt füstöl.A tranyók nem melegednem ha jelent ez valamit.
Helló! A C3, C6, C7 kondenzátorok olyan értékűek mint a rajzon szereplők?
Hello.Mind gyári amit a KIThez adtak.A végtranyók újak de ugyan olyan típus meg avezérlő tranyók is újak de a rajzban szereplő típus az is.
Nem is kell szkóp bár az lenne az ideális mérj rá multival. Nézd meg a nyugalmi áramot illetve mérj feszültséget a kimeneten. Nagy a valószínűsége hogy a végtranyó(k) ment(ek) el. Ha zárlatos akkor az már nem fog melegedni.
HA zrlatos.Dehogy nem megeszik egyszer volr már az.Hisz azon rajta van atápfasz.És 35-40V szépen tud már fűteni.De rámérek.
Kezdő kérdés.A gyugalmi áram mérése azt jeleni hogy mekkora áramot vesz fel a tápfesztből.? Oké.MEgmérem atranyókat meg a nyugalmit.
Átolvastam ismét amiket írtál, ez a kapcsolás gerjed. Ha megszűnik a gerjedés nem fog az R26 melegedni. A C8 túlélte?
A gerjedést meg kéne fogni, első lépésként ajánlok egy 2,2nF kondenzátort a T11 bázis-kollektor közé.
Nem is mérek tovább.A két végtranyó már biztos halott.Egyik kivezetés között sem vezet mindenhol szakadás van.Azoknak annyi.Mitől pucanhattak ki?
Fordított tápfesz vagy a meghajtó tranyók is elmentek zárlatba.
A hibára csak akkor derül fény, ha a tranzisztorokat pótolod. Élesztésnél a tápágba tegyél izzót, vagy ellenállást, a lényeg, hogy maximum 0,5A legyen zárlat esetén. Például 100 ohm a biztosítékok helyén.
T8, T9 megmaradt?
Az az érdekes hogy most kevettem mindent végtranyók stb és mindne jó.A végtranyók is jók.Lehet hogy egy órája még szakadt volt és most jó?
A tápfeszt megmértem üresbe menden terhelés nélkül 36V mind kér oldalon. Viszont aT3 az lehet hogy elment zárlatba.A T8,9 hibátlan.
Mit mértél pontosan? Ha ugyanis a tranyók elmentek, akkor nem tudnak gerjedni sem. A soros RC tag miatt DC esetén az ellenállás nem fog füstölni. Tehát gerjedés van. Ha gerjedés van, a végfok él és dolgozik. Hogy nem melegszik, az azért van, mert a tranzisztorok bordán vannak, soká tart nekik felfutni, míg az ellenállás hamar megfut.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |