Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Én nem arra gondolok az megvan oldva subszűrővel meg előerősitő és a pc-hez van kötve de a trafom gyenge a toroid drága és már nincs ötletem
Sziasztok,eloszor is bocsanat hogy ide irom de nagyon fontos lenne,van 1 dibeisi melyladam eleg gyenge a hangszoro de ha vennek bele egy ilyen akkor jobb lenne?A regi 4Ohm,50W s az uj lenne hangszóró, 8 ohm, 250W méret: 210x118 mm.
Koszonom s meg egy bocsanat.
Szerezz pénzt és végy hozzá való trafót Vagy csak simán szerezz hozzá való trafót.
Mongyuk amivel most hajtom az egy hifiből van amibe két 7293-om volt hidba meg egy 7292 és azokat hajtota de elég rendesen de a méretei alapján mindenki azt mongya hogy gyenge a primer 8Ω-os a sekunderek 1Ω-mossak +/- 30 volt amper ismeretlen
Próbáld ki, hogy hogyan működik vele és ne törődj mások látatlanban adott véleményére. Persze +/- 30V-os feszültség mellett nem lesz 100W-os kimenőteljesítményed, de azért használható ez a trafó.
A két kivezetés az hogyan lehet +/-40V? Ahhoz 3 kivezetés kell.
5 kábel jön ki igy !
Amásodik kép lehetséges hogy ösze kötöm a két jobb oldalit a narancs sárgát a pirosal és a másikfelin akor elméletileg meg nől az áramerőssé nem ?
Nem szabad összekötni semmit sem. Így már látszik, hogy a fekete a közös (GND) és ehhez képest mérve a narancsok lesznek a 30V-os kimenetek és a pirosak a 40V-osak. Jól gondolom?
Igen de az nem lehetséges hogy öszekösem? Hogy két joboldalit meg a két baloldalit és akor 3-om marad feketea 0 joboldali kető meg a baloldali kető meg öszekötve ? És akor nem 4 szekunder lesz hanem 2 öszekötve ?
Kár pedig ugy már tökéletes lenne ha öszeadodna az áramerősség
Bakker, valószínűleg tovább jutottam a körzeti versenye műszakiból. A dobozt tuti kicserélem, de kéne hangerőszabályzás, meg vagy hangszínszabályzás vagy valami tuti cucc. Valakinek ötlete a megvalósításhoz?
Sziasztok!
Én nagyon nyugodt ember vagyok, de emiatt a pár oldal szövegelés miatt nagyon kerekedett a szemem. De most már jobb. Janikukac: Nem értem, mi a gondod. Ha jól értem, csináltál már astabil villogót, legalább alapszinten ismered a ledek használatát, és összeraktál egy erősítőt. Ez remek kiindulópont! Az 555 IC-s villogó ezeknél egy kicsit sem bonyolultabb! Olvasd el, amit mások írnak, gondolkozz el rajtuk, foglalkozz kicsit többet az elmélettel, és minden menni fog. De ha Joule Thief-et építesz, azzal nem tanulsz semmit, mert az csak forrasztás. Illetve mégis tanulsz, mert rosszul kötötted össze a trafó közös pontját. Úgy kell, hogy az egyik tekercs végét kell összekötni a másik elejével. Így a két tekercs egy "nagyobb" összefüggő tekercset alkot, és a közepén lesz a közös pont. Látod, mennyit jelent egy kép? Ezt amúgy vedd építő kritikának. És még valami: Tanulmányozz tranzisztor- és IC adatlapokat. Segítenek az elmélet megértésében is (ami az egyik legfontosabb feladat), és sok hasznos alapkapcsolást tartalmaznak. (A versenyen való továbbjutáshoz majd akkor gratulálok, ha biztos lesz.)
Nos. Szerintem az is tuti cucc lenne, ha nagyobb trafóról menne. A hangerőszabályzásnak meg nézz utána. Azzal is bővíted az ismereteidet.
Sziasztok!
Az LM317 T feszültségstabilizátoron minimum hány V -nak kell, hogy essen? Szóval a kimenete és a bemenete között mekkora feszültségkülönbséget igényel a biztos működéshez?
Az LM317 IC-nek van topic.
A válasz: 3-4V.
Köszönöm szépen! (huh ez kétségbeejtően sok)
Köszi a választ, én is arra gondoltam.
Meg , már VU metert is, poloskát... Őőő, trafó nem hiszem,hogy lesz, mert ezt is úgy kaptam...Hangerő szab. útánna nézek, de mondjuk jó lenne h.szín sz.-is csinálni. Bonyolult?
Találtam egy LM1036n-es kapcsolást színszabályzásra. Sajnos drágának találom. Valami egyszerűbb kapcsolás?
Magashangok vágása megoldható egy kondival.(Nem biztos,de azt hiszem cca.47nF-os kell párhuzamosan kötve)Ezt sok helyen használták/használják.Tipikusan zsebrádióban látni ilyet.Ja és lehetőség szerint ne kerámiát használj!
Hát én annyit akarok az erősítőn elektronikailag bővíteni, hogy állítani lehessen a hangerőt, basszust, mélyt, közepet.
Sziasztok !
A kérdésem a kövekező lenne: Sósavot és hidrogén peroxidot hogyha maratáshoz 10:1 arányban keverem úgy jó ? Az általatok legjobbnak vélt arányt kérjek küldjétek el nekem ! Köszönöm
[off]
Mi ez a pangás ebben a topicban? Nagyobb szokott lenni a nyüzsgés.
[OFF]Az összes kezdő haladó lett és így nem is írnak ide.
Hát, mindenki keres biztos, pl én is, csak épp én nem találok jó kapcsolási rajzot. Hangszín-erő szabályzáshoz kéne..
Eddig csak egyet találtam, a kapcsolásoknál kerestem, meg BSS-en. Egy LM1036n (asszem ez az IC neve) kapcsolást, de drágának tartom.
:hehe: Találtam egy egyszerű kapcsolást : Bővebben: Link Szerintetek jó? Nekem ez bőven jó lenne, meg a fet is olcsó... Mekkora áramerősség kell neki?
Hihi, okés. Akkor este tervezek hozzá egy nyákot, csak előbb a méretpontosságot is meg kéne tanulnom benne. Köszi a segítséget Zoli bácsi! Remélem nincs harag köztünk?! :yes:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |