Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi mindenkinek raktam bele memóriát és hdd-t.És működik.Üdv
CMOS elemet mérd ki. Ha merülőben van, ami egy 8 éves gépnél előfordul, akkor cseréld ki.
Sziasztok!
Köszönet mindenkinek a segítséget , megoldódott a probléma. Sajnos egyik módszer sem jött be , ezért szétszedtem a gépet , cpu elem ki , aztán kis idő múlva vissza. Már nem kér jelszót. ![]()
sziasztok! kellene egy kis segitség van egy fujitsu siemens esprimo v5555 tipusu laptopom! az utobb időbe egyre nehezebben tudtam ujratelepiteni most meg behalt a vinyóm! vettem ujjat de nem birom telepiteni mert észrevehetőleg a laptop nem tudja kezelni a vinyót pedig belevaló és a másik laptop simán kezeli! én a winyóvezérlő chipre gondolok!
az elöbb véletlenül sikerült elinditania a vinyót de még fel se ált a vindows kékképernyő a vinyórol nyekereg és ez: ***STOP: 0+0000007b (0+f78a6524, 0+c0000034, 0+00000000, 0+00000000 mit csináljak?
Azért a legtöbb notesznél nem ilyen egyszerű a jelszó eltávolítása, illetve itt többféle jogosultsági szintről lehet szó. Gondolj bele, egy mobil, könnyen lopható eszköznél miféle védelem egy CMOS elemmel kivehető jelszó
![]() Rendszert nem értem, miért raktad újra? Anélkül, hogy bármi hibakeresés történt volna. Ha RAM van elég a gépben (bár maga a telepítés 64M RAM-on is gyors), akkor a merevlemez a következő, ami gyanús. Valami SMART-ot olvasni képes programmal nézz rá (HDtune), illetve processzor hőmérsékletét kéne meglesni, hűtés vajon működik, és képes is átfújni a borda között? Ha nem, akkor szedheted szét megint.
Szintén SMART-ot megnézni és nem vakon újratelepíteni. Használtan vetted? Mert kettőfeles lemezeknél a használt az még lottósabb, mint a háromfeleseknél. A merevlemez-vezérlő chipnek (ez a déli híd egyébként) lehet kontakthibája, de ehhez ismét mélyebb vizsgálat lenne szükséges. A 0x7B nem elérhető boot-eszközt jelent, vagyis a boot során a lemezmeghajtó, melyről indul a rendszer, elérhetetlenné válik bármilyen okból.
NEm vadi zsír ujjanon vettem 3 éver
![]() Mit csináljak? javitható egyáltalán?
Nézz rajta SMART-ot...Attól, hogy új még lehet baja. Hibaüzenet mit mond? Egyébként nem DOS az már nagyon rég. Vagy a BIOS üzen, vagy a W7.
Szia! A gépre mindenképpen új op rendszer megy , eladásra menne. (veszem-eladom a gépeket) .Én is meglepődtem , hogy ilyen egyszerű volt a jelszó eltávolítása , ennél én is komolyabb "eszközökkel" próbálkoztam először , ami sajnos nem jött be , ezért is írtam le ide , hogy ennél a típusnál így el lehet távolítani. Megpróbálom másik hdd-vel , memoriával , hátha megszűnik a hiba. A hűtőventit és bordát már szétszedésnél kitakarítottam , bár nem is nagyon volt koszos.A proc nem melegedett. Köszönet a segítséget , az eredményről majd írok.
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, Emachines e 520 szétszedésével kapcsolatban. Csavarok, monitor, bill. eltávolítva, mégsem tudom szétszedni, s nem találom hol foghatja még esetlegesen valami. Az ötleteket, segítséget előre is köszönöm.
kipatentolva... középen esteleg lehet még patent?
Eltörni nem igazán szeretném... ![]()
Nekem volt már olyan ,hogy a HDD alatt volt megbújva egy csavar. Vagy még valamelyik fedél alatt is találkoztam már csavarral, esetleg a CPU hűtőnél is volt már összefogatva a két burkolat.
Köszönöm.
Egy nagyon eldugott csavar okozta a problémát. ![]()
Első szétszedéssel én is megküzdöttem. Azóta tudom, hogy minden apró zugot meg kell nézni, mert bárhová el tudnak dugni csavart.
![]()
a szédszedése kb. háromszor annyi időbe telt, mint most az összerakás.
![]() De legközelebb már legalább tudni fogom. ![]() Köszönöm a tippet. ![]()
Hogy tudnám megtenni? MErt a gépem régebbi és egyre nehezebb volt ujratelepiteni! Most meg vettem egy új vinyót és azzal se könnyebb! :S program ? ÉS ha a vinyó a szar akkor vigyem vissza?
oké
![]()
Sziasztok!
Most jutottam hozzá egy Hp 2133 mini netbookhoz. Sajnos nem volt benne memória és winchester sem. A problémám az, hogy bekapcsolom, pörög a ventillátor, világít a bekapcsológomb ledje és a kijelzőnek van egy visszajelző ledje a billentyűzet közepén, de nem történik semmi. Bekapcsoláskor felvillan a bal felső sarokben egy kék led (egy "A" betűvel van jelölve) és kikapcsoláskor fehéren felvillan a kijelző. Tettem bele egy 512-es DDR2 memóriát, így sem csinál semmit. Winchestert nem tudok beletenni, mert a szalagkábeles csatlakozója tönkrement (leszakadt a szalagról). Azért nem csinál semmit, mert nincs benne hdd vagy valami más baja lehet?
Hello. Nekem is volt ilyen laptopom az alaplapos volt! BGA forrasztás kellet neki.
![]()
Köszi!
Hol javíttattad és kb. mennyibe kerül? Csak hogy tudjam mire számítsak.
Északi híd igényel BGA rework-öt. Ha olcsó, akkor ott nem golyózzák újra, csak hevítik és előbb-utóbb ugyanez lesz a baja (ez a baj a sütős módszerrel is). Ha golyózzák, az 15k körül szokott indulni.
Hello. Osztom didyman válaszát. Nem olcsó sajna. Én a notik.hu csapatánál csxináltattam meg(ujra gojózták) és azóta minden OK. Így 30K volt de jóóóóóóóóóóóó!
Sziasztok!
Egy Fujitsu EL6800-as gép a jelenlegi áldozat. Pár hete a kép csíkosodott, alig lehetett látni valamit rajta. Ekkor egyből az átvezetőkábelre gondoltam, mert volt már vele gond. Szereztem egyet, ma beraktam és a helyzet változatlan volt. Ugyanaz a látvány fogadott, mint a régi kábellel. Szétszedtem a gépet, átnéztem az alaplapot, majd összeraktam és teszt. A gép bekapcsolt, de már se kép, se hang. Nem is jelez, hogy tölti a rendszert befelé. Eddig rendesen betöltött a rendszer. Valakinek van valami ötlete, hogy merre keressem a hibát, vagy dobjam ki a gépet? ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |