Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Sziasztok!
Milyen más végtranyóval tudom helyettesíteni egy Teleton erősítőben lévő Sanyo D330 D 7J típusú végtranyókat? Kerestem a neten, de semmi érdemleges segítséget nem kaptam. Köszi előre is a válaszokat!
Mondjuk a BD243C megfelelő lehet?
Sziasztok!
Keresek NPN tranzisztort, minimum 300V (Uc-e) /de jobb lenne 400Vos/, 10-20mA terhelhetőséggel. Maximum (normál üzemben) 1,5~2mA terhelést kap. Az se lenne baj ha olcsó lenne, mert sok kell. Köszi!
BF908-as (sot143)tranzisztort keresek, de sehol nem találok. Ha valaki tudna segíteni 2-3 db-al megköszönném, meg ki is fizetném.
Szia,a helyettesítője a BD241C, de a 243 is jó oda, de akkor a párját is cserélni kell a megfelelő BD tipusra. (BD244) Egyébként a HQ-ba lehet kapni: Bővebben: Link
Van egy oldal, ami megmondja a tuttit. Bővebben: Link
Nagyon köszönöm a segítségeteket!
Üdv!
Van nekem egy rossz autó erősítőm. Van benne 4 tranzisztor(vagy fet).Nem tudom.Ebből 4db van a bordán. PT36C Ezeket mivel lehet helyettesíteni? Semmit nem találtam ezekről az alkatrészekről.
Bővebben: LinkIlyen.
Egyébként kiderült,hogy jók a tranyók is.De ha tudod,hogy mivel kell helyettesíteni akkor leírhatnád mert láttam másokat is akik keresték.
Sziasztok!
Segítséget kérnék! 2SD667C tranzisztort keresek JBL autós erősítőbe. Sajnos csak 2SD667-et sikerült vennem, de amik életben maradtak az erősítőben: 143, 146, 148 a bétája, amit vettem azok: 272-332. Mi a teendő? Van helyettesítője? Előre is köszönöm!
Szia!
De ez a bétaeltérés gondot okoz? Torzít, vagy mi a baj?
Szia!
Nem mertem kipróbálni... De valószínűsítem, hogy torzítana. Nem véletlenül válogatják párba a komplemeter párokat. Megmértem a párját, 145 a bétája...
Használd ezt a két típust. Ezek egymás komplementerei és jók az eredetiek helyett.
Van 4 csatornám.
Szerinted mindet cseréljem? Csak a stereo párját? Vagy csak azt a kettőt? Vagy csak azt az egyet? ![]()
Csak azt cseréld párban, ahol az egyik rossz volt. A többi cseréjének nincs értelme.
Nem fog elcsúszni a hang jobbra vagy balra?
Bocs a hülye kérdésekért, de nem vagyok otthon az erősítőkben... ![]()
Nem fog elcsúszni semmi sem. Meg ha el is csúszna, akkor azt könnyen lehet orvosolni egy trimmer potméterrel.
Mutatok egy helyettesítő-kereső oldalt: Bővebben: Link
Sziasztok!Egy kis segítség kellene.Egy 12v 6A-es tápot szeretnék megépíteni de ehhez szükségem lenne egy 1db BD246 -os PNP tranyóra.A kérdésem az lenne hogy ezt a tranyót tudom e helyettesíteni más tipusú PNP-vel?Vagy ha volna valakinek kallódóba megvásárolnám.
![]()
Egy tokban 2 tranzisztor van+1 dióda......Bővebben: Link
Megnéztem a linket.Szóval nem lehet helyettesíteni a BD 246-ot a BDW94-el?Ne haragudj ha hülyeségeket kérdezek de én csak amatör szinten üzöm az elektronikai dolgokat!Én vill.szer.vagyok!
Énis csak lelkes amatőr vagyok
![]()
Sziasztok.
Ezt a FET-et milyen beszerezhető példánnyal lehetne helyettesíteni?D class amp.-ba kellene.
Üdv Mindenki
Olyan kérdésem lenne hogy a BEL187-es tranzisztort mivel tudnám helyettesíteni? Segítséget előre is köszönöm. ![]() Üdv Norbi |
Bejelentkezés
Hirdetés |