Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek kaptam egy Sony STR-AV280L típusú erősítőt. Szétszedtem és rájöttem, hogy az stk4171v végfok ic rossz. De a táp részénél megvan égve a panel és a szűrő kondik után van két tranyó ami nagyon melegszik ez szerintetek mitől lehet? kiszedtem a két tranyót bemértem és működnek. válaszotokat előre is köszönöm.
Hali mindenkinek!
Szeretnék segítséget kérni! Kaptam egy Sony TA-F530ES- erősítőt, csak van vele egy kis bibi, meghalt benne a hangerő szabályozó speckós poti, sajna nem lelek olyat sehol. Véleményetek szerint ki lehetne e cserélni egy sima mezei potira? Ha kell van service manual, csak ide nem tudtam feltölteni, méretileg túl nagy. A segítségeket, válaszokat előre is köszönöm! Üdv Anti
Sziasztok!
Segitségeteket kérném egy sony TA-F30 -as erősitő nyák ,és beltetési rajzal kapcsolatban,honna lehetne ezt megyszerezni, Én kerestem mindenhol, de csak kapcsrajzot találtam. Segitséget előre is köszönöm.
Szia!
Most tudtam megnézni csak az oldalt,nem hasonlit egyáltalán ,de azért köszönöm.
sziasztok nekem olyan problémám volna egy SONY TA-f35 ös erősitővel kapcsolatban hogy a BD243c+párja végtranyót 5 percen belül kivégzi a biztositékkal együt
már kicseréltem a kondikat (50v/6800uf)és a 3w/47ohm helyett tettem vaci új 5w/47ohm ost 5 perc helyett ment kb 1/2 órát probáltam nagyobb tranyót tenni (2N6488 +2N6491 )párral a végeredmény ugyan az volt mi lehet a baja ? Nekem el képzelésem sincs ha valaki tud kérem segitsen előre is köszi
Valószínűleg gerjedhet a végfok körül valami. Nézdd át a félvezetőket, ellenállásokat, kondikat, hogy nincsennek-e megégve, az ellenállásoknak annyi-e az értékeik, mint amik rá vannak írva.
köszi szépen a tippeket ezen mán túl vagyok a végtranyók etöt közvetlenül van egy 10kohm ellenálás és egy2sa798 as dual tranyó aminek emitter kimenetei a végtranyok bázisára mennek a100ohm os ellenálás nagyon melegszik kapcs rajz szerint 0.65v kéne átengedni viszont 1.25v öt mértem én mint lajikus nem vettem ezt figyelembe de azt mondod csere mindenböl? vagy turkáljak fentebb a táp körül még lenne egy olyan kérdésem a dualos tranyót lehet e úgy helyetesiteni 2 megfelelő értékű tranyót egymással szembe forditom és öszeforrasztom a 2 emi-2con a báz hagyom külön és igy öszehidalom
HAli mindenki kérlek segítsetek ha tudtok
van egy rossz hifim megadta magát arra is rájöttem trafón van primeroldali szakadás. De nem tudom milyen trafóval helyettesíteném jó lenne tudni miket adott le az egyes lábain sajnos service manualban nem találtam meg Hifi tipusa : Sony MHC-2800 ebben az erősítő típusa : SONY STR H2800 itt a manualja ingyenesen Trafón lévő part numberek trafón lévő matricán : 1-423-456-11 Made in Japan 7 421 TK Trafó tetején lévő panelra mart szám : 1-646-524-14 81-v-0 T-D ha valaki tudna segíteni örömmel venném az az infó is elég lenne hogy a trafón lévő 11 kivezetésen mi jön ki és KB hány A kellene bírni a rá kötött trafónak előre is köszönöm
Szia!
Lehet, hogy csak a primer tekerccsel sorba kötött hőbiztosító szakadt meg. Le kellene bontani a szigetelést, és kicsit mélyebbre nézni, még mielőtt trafót cserélnél.
Köüszönöm szépen az ötleted tudnál segíteni hogy mit is kell keressek? lebontani még letdom elég könnyen a felforrasztott panelt de a trafót nem nagyon tudom szétszedni gondolok itt a vasmagra de a külső borítást a műanyagot amivel be van tekerve azt el tudom távolítani!
Köszönöm nagyon szépen a válaszod! kérlek ha tudsz akkor segíts anyámnak csinálnám meg hogy holgassa a zámbó jimmy kewzettáit
Ott kell kezdeni a bontogatást, ahol belemegy a hálózati vezeték. Egy kis ellenállásfélét kell találnod, az lesz a hőbiztosító.
Szerintem még bontani sem kell , sokszor ki van vezetve . Primer oldalon keress olyan pontot , ahová megy vezeték a belső tekercsről , de nincs külön kivezetéssel meghosszabítva . Itt szakadást fogsz mérni a többi kivezetett primérrel , ezt kell összekötnöd a megfelelő kivezetéssel (általában mellette van) .
Ha mutatnál képet a primer kivezetéseiről (nyák nélkül ) talán pontosan be lehetne határolni .
Szia
ez nem az én trafóról a kép de a primer oldala tök ilyen annyi kivétellel hogy a bekarikázott rész nekem nincs kivezetve panelra hogy is mondjam gyárilag le van vágva
hali újra. Megmértem multival a trafót újra: a levágott láb és a másik szélső láb között 12,5(Ohm)-12,2(Ohm) között "mozgott" a multim, elég csóró jószág szó ami szó!(DT-92058)
Akkor arról lenne jó képet látni .
Kivezetéseinél benézve lehet , hogy látszani fog , hasonló megoldás lehet . Hőbizti kivezetésein látszik , hogy nem zománcozott huzal !
Sziasztok!
Sony STR-AV270-es erőlködőhöz keresnék rajzot. Hibajelenség:a VFD csak nagyon halványan világít a "stereo" felirat elején, azonkívül teljesen halott a gép. Egy rajz, feszültség értékekkel sokat segítene :yes: Előre is köszi! Üdv.: Dávid
Ez lesz az!
Köszi szépen
Sziasztok! (Leszögezném, hogy műkedvelő vagyok, és nem szakember ...) Sajnos énis belefutottam a PROTECT dologba. STR-KSL700-ról van szó, szétszedés után a következő kép tárult elém: melléklet.
kérdéseim a következők, Nézelődtem, nyilván ki kell cserélni, a kérdéses alkatrészt, találtam is egy cseredarabot, ez megfelelne? Bővebben: Link Válaszokat előre is köszi. Üdv: Laci
Szia nézz szét a HQvideo-nál,ott van ugyan olyan ami neked kell.Bővebben:itt
köszönöm a hipergyors válaszokat! nagyon pozitív! további kérdéseim : Ez a csere megoldja a gondot, vagy lehet számítani komplikációkra? Mi is ez az alkatrész pontosan? (ha jól sejtem végfok) Mi okozhatta? Hozzá tenném, hogy sosem volt kihajtva a bele, maximum a teljes hangerő felével üzemelt, a probléma megjelenésekor pedig 16-os fokozatban volt.
Sajnos én sem értek ilyenekhez,de vannak itt segítőkész emberek. Mivel hasonló dolgok adok-veszek ből élek gyakran találkozok ezzel a végfokkal,általában több cd-s Hifikben Kevlar,Sony,Philips..stb.Előszeretettel használjak a sub vagy sourrand meghajtására egy másik végfok mellet ami viszi a 2.0 igy csinálnak 2.1 et Általában ami hozzám kerül mindig ugyan ez a baja,kicserélem és megy tovább.De azért nézd meg a hangfalaidat mert szerintem az a ludas ahogy elnézem a végfok eleje ment szét ott pedig a kimenet van pontosabban 3 vagy 5 láb nem emlékszem fejből. Nézd meg az adatlapját , ha kiveszed ellenőrizd a tápellátást kb 20...30 v körüli és célszerű az a pár elkot is cserélni a végfok körül.Azért azt hozzá tenném ezek csak az én tapasztalataim.
Hello! Sikerült működésre bírnom az erősítőt, cserélve az lm3886t! Köszönöm mégegyszer a tanácsokat! BUEK!
Hello! ismét megette a SONY a végfokot... A surround channel bal oldali erősítője megy tönkre. Az előző esetben nem volt rákötve ez a hangszoro, most rajta van. Megint épphogy szolt a zene, elkezdett pattogni a hang, majd eldurrant. Gyorsan szétszedtem... a hűtőborda amire fel vannak csavarozva, nagyon melegnek tűnt, venti forgott. Most is ugyanazok a lábak égtek meg (bal oldali szekció)... Hogyan tovább? Mit javasoltok?
Most jut eszembe, mind2 esetben a rádió funkció üzemelt, mikor eldurrant a fok. Amikor kicseréltem az lm3886-ot utána megnéztem 2 filmet is egyhuzamban surround-ban, nem volt gond. A "pattogás" is csak ebben a módban volt hallható, és ekkor kezdett melegedni is.
még némi kiegészítő info: mindkét eldurranás előtt kb 10-12percet ment a rádió egység. Mivel a többi módban (pc, tv, dvd) sokkal többet ment hiba és melegedés nélkül, ezért gyanakszom a rádió részre...
Hangsugárzót ki kell mérni. Valószínűleg zárlatos.
Az IC kellően el van látva védelmekkel, de huzamosan zárlatot nem visel el. Multiméterrel mérj rá a hangsugárzóra, nézd át a vezetékelést, kimenet környékét, keress zárlatot, használj nagy betűket.
A hangszoron a névleges 8 ohmot mutatja a műszer, a kimeneteken nem mértem zárlatot, kábelezés ép, nincs szakadás vagy zárlat. De mint mondtam, az első esetben nem volt rákötve és úgy szállt el.
Sziasztok!
Sony str-av210... A protect jelzés nálam is... Fejhallgatóban nincs hang. A relé nem kapcsol be. Néha előjött rajta egy kis gerjedő hang, amit az rca kábel mozgatásával orvosoltunk. Ezeknek az aljzata később át lett forrasztva, a kábelek jók voltak. A hang azonban továbbra is jelentkezett néha. Viszont az egyik ilyen kis búgásnál az elejét mozgattam, és egy kis pattanás hallatszott. Vagy a relé akkor kapcsolt ki, vagy valami végzetes hibát csináltam. Légyszi segítsetek merre induljak! Remélem végfok (stk4152II), mert viszonylag olcsó! Előre is köszi!
Szia! Mindenképpen szétszedném... akkor többet fogsz tudni, esetleg látod a kettérepedt és füstös végfokot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |