Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   72 / 1387
(#) NickE hozzászólása Jún 26, 2007 /

Vélemény ???
10ezer forint a METROban. Annyi van odaírva a METRO újságba, hogy vágógép, de szerintem papírvágásra tervezték. SIGMA gyártmány, ők papír-írószerben nyomulnak, ha jól tudom.
Frászt kapok, mikor kiadok 10-20k -t és az első próbánál kiderül, hogy nem kellett volna

Vagy vigyek egy nyákot a METROba és ott próbáljam ki?
Kép: Hivatkozás
(#) isamisa válasza NickE hozzászólására (») Jún 26, 2007 /

Metróba éppen azt is megtehed hogy kipróbálod. Amúgy van szinte pont ilyen nyákvágó aranyáron. Csak masszívabb kivitelben.
(#) Norberto válasza NickE hozzászólására (») Jún 26, 2007 /

Van egy sejtésem...szerintem ez 1,6-os (általános) vastagságú NYÁK-lemezekhez gyenge szerkezetű...

De ez csak az én véleményem, sose próbáltam ilyennel vágni...
(#) Fery válasza NickE hozzászólására (») Jún 26, 2007 /

Szia. Ez a vágó nem vágja el a nyákot pláne nem az üvegszálast. Nekem is van majdnem ugyan ilyen és nem jó. Inkább piacon nézz egy karos lemezollót. Ez papirvágó.
(#) vzoole válasza NickE hozzászólására (») Jún 26, 2007 /

Biztos nem jó a papírvágó!!!

Nekem is van, de már a laminált 200mg-os papírral is "megszenved".
(#) maTaKee válasza vzoole hozzászólására (») Jún 26, 2007 /

u.a.

ez nem képes 2-3mm vastagabb papírt vágni (legalábbis a miénk nem tud)!
(#) NickE hozzászólása Jún 26, 2007 /

Értettem.
Kösz a válaszokat!
(#) Peti_85 hozzászólása Jún 26, 2007 /

Sziasztok!
Vágáshoz Szerintem a lemezolló a legtökéletesebb, persze ha valami alaplapméretű nyákot akarsz kivágni, akkor jobb a fűrész... de abból tényleg az aprófogazatú...
Én személy szerint még nem próbáltam, mert nekem a legnagyobb nyákom eddig kb. 20x20-as volt és azt is pár nyisszantással elvágtam, de szerintem egy dekopír fűrész sokkal biztsonságosabb. Valami apróbb fogúval persze!!! :yes:
Azzal még formázni is lehet... ívelt nyák stb.
Peti.
(#) somtibi hozzászólása Jún 27, 2007 /

Én is készülök valamilyen nyákvágót csinálni.

Mostanában használtam a sarokcsiszolómon 120-as átmérőjü, csupán 1 mm vastag vágókorongot!

Meg voltam lepődve, milyen sokáíg bírta acél, vagy saválló acél vágásakor! (És aránylag olcsó is!)

Szerintem jól lehetne használni egy mini asztali körfűrész kivitelben, persze jó elszívással!
(#) Fery hozzászólása Jún 29, 2007 /

Itt van nyákvágáshoz való fürésztárcsaBővebben: Link
(#) kovelekt hozzászólása Jún 30, 2007 /

Sok-sok éves tapasztalat alapján:
Nyákot vágni lefogadható minőségben és pontossággal barkács-kisipari módon karos lemezvágó ollóval lehet.
Üvegszálas nyákot a vágóél síkjában le kell szorítani - különben a vágóél elhúzza az anyagot és nem lesz pontos a vágás. Nagyobb darabszámnál a vágott oldalon a lemezt ütköztetni kell valamihez a mérettartások miatt.
Vágás után a nyák széleit síkra fektetett durva csiszolópapíron meghúzom - mint a gyári.
Bakelit (fa-) nyákot gyönyörüen és pontosan lehet vágni lemezvágó ollóval, csak előtte a nyáklemezt fel kell melegíteni 50-60 fokra - épphogy elbirja a kezed. Ezt én vasaló talpán melegítéssel, és/vagy hőlégfúvóval csinálom.
Vágókoronggal csak elszívással szabad dolgozni (Fő az egészség!)
A melegités különben a fanyák fúrásánál is hasznos, életlen, használt fúróheggyel is sorjamentes furatokat lehet elérni
(#) maTaKee válasza kovelekt hozzászólására (») Jún 30, 2007 /

fa nyák?? te jó ég erről én lemaradtam
(#) m.joco hozzászólása Júl 1, 2007 /

hello
395nm hullámhosszú uvc fény megfelel a fotozós módszerhez? Egy 160mCd-s 5mm-es uv LED-ről lenne szó, és ha 3 darabot használnék akkkor az má jó lenne? max kb. 10cm x 15cm nyákhoz
(#) norglass hozzászólása Júl 1, 2007 /

Sziasztok! az volna a kérdésem hogy mi annak a programnak a neve amivel áramkört lehet építeni, tervezni és még ki is lehet próbálni?
illetve honnan tudnék szerezni ilyet??
KÖszike
(#) fureszk válasza norglass hozzászólására (») Júl 1, 2007 /

Tina, Electronic WorkBench, Protel.
Hogy párat említsek. Honnét töltöd le? Hát igazából meg kéne venni, de ha úgy gondolod nem teszed akkor fájlcserélgetés...
(#) Fater5 válasza somtibi hozzászólására (») Júl 1, 2007 /

Hi!
Én a napokba gyémánt tárcsával vágtam a nyákot.Vitte mint kés a vajat
(#) p_istvan válasza m.joco hozzászólására (») Júl 1, 2007 /

A hullámossz megfelelő, a fényerő nem. Bár, ha van elég időd...

Inkább CREE uv ledben gondolkodnék: teljesítmény 10-15 ször nagyobb, az ár pedig 2-3 szorosa (1300 Ft körüli).

Keress rá a forumon az "uv leddel fotozás"-ra, talán hasznos lesz! Már egy leddel is értékelhető eredmény ért el a válalkozó szellemű forumozó.

Üdv: Pistván
(#) zoly15 válasza Gábor488 hozzászólására (») Júl 2, 2007 /

szia!
vasalásra jó a pauszpapír is én is avval csinálom igaz még csak 3 x próbáltam
és a pauszpapír még levilágításra is jó

üdv!
(#) Gábor488 válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 2, 2007 /

Én is próbáltam pausszal és nem lett nagyon jó
(#) zoly15 válasza Gábor488 hozzászólására (») Júl 2, 2007 /

nekem bejött úgy kell vasalni hogy 1 kicsit barnuljon a papír és fura szaga legyen

üdv!
(#) Brandyman válasza Gábor488 hozzászólására (») Júl 2, 2007 /

És van egy apró trükkje is: amikor úgy gondolod, hogy átment a lenyomat, nem mindegy, hogy veszed le róla a pauszt. Ha leveszed a vasalót, majd megpróbálod eltávolítani a pauszt, sok felvállhat. Egyszerre kell oldalra lehúzni a vasalót, s közben emelni el a pauszt.
(#) zoknee válasza Gábor488 hozzászólására (») Júl 2, 2007 /

Mi ugyan műnyomó papírral csináljuk, azt vasaljuk. De ha vasalás után betesszük vízbe egy kicsit, akkor szépen le lehet húzni (amennyiben jól fel lett vasalva ).
(#) Gábor488 hozzászólása Júl 2, 2007 /

Lehet hogy csak én nem jól csináltam csak egy kicsit olyan fura lett pausszal nem lett olyan erős olyan apró pöttyök voltak benne. Próbáltam hogy nagyobb hőfokon nem tom hoygcsináltam megolvadt ez lehetséges? Most fontolgatom hogy rendelek műnyomót a pantontól csak nem tom a mennyi a postaköltség. Nem sokára meek pestre de nem tom kivárni mert itt van minden csak nem tok hozzákezdeni mert a planel.... Na talán még van itthon pausz megpróbálom. Hogy is van ez az emelés meg lehúzás? Lehet át kellene menni a nyák készítés topicba. Nem ba azé várom a válaszokat :yes: :yes: :yes:
(#) bancsi15 hozzászólása Júl 4, 2007 /

Sziasztok!

Nyers NYÁK-ot, amit lehet majd maratni( aminek az egyik oldala rézfóliával bevont) hol lehet szerezni és mennyibe kerül ?
(#) maTaKee válasza bancsi15 hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

bármelyik elektronikai üzletben, az ára változó, de itt egy példa:

elektrokontha: NYÁKLEMEZ üvegszálas 160x100mm egyoldalas nettó 187,50 huf
(#) idavid válasza bancsi15 hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

elektronikai üzletekben. a 4es vili végállomásánál a pincehelységben A4es méretben 1 oldalas 750, 2 oldalas 850 forint. kb ilyen árakkal számolj. a gyárilag fotós nyák drágább.
(#) Remci válasza Gábor488 hozzászólására (») Júl 7, 2007 /

Üdv!

Én is sokféle papírt kipróbáltam,igaz műnyomót nem mert azt sehol nem kaptam, de ami igazán bejött az a hőpapíros fax papírja. Rányomtatom a rajzot, rávasalom a panelra, kihült akkor 10-15 percre vízbe, papír átázik és könnyen lehúzható.
(#) m.joco hozzászólása Júl 9, 2007 /

Szóval a fotós nyákgyártásos módszerhez csak uv-c fény jó??? Tudom hogy ez a fénytartomány káros a szemre "nézve", sokszor figyelmeztetitek erre a fórumozókat, de többen emlegettek germicid csövet, meg higanygőz lámpát, de ezeknek a fénye nem veszélyes?, mert nemnagyon tértek erre ki, vagy ezeknek a fénye nem tartalmaz uv-c -t, de akkor meg miért lehet használni???

Egyébként az a fekete színű üveg, ami az ívhegesztőknek a sisakjukban van, az kiszűri az uv-t???
(#) Frankye válasza m.joco hozzászólására (») Júl 9, 2007 /

Akkor sorjában.
A NYÁK fotózáshoz csak az UV-C fény alkalmas. Ez valóban károsíthatja a szemet, ezért nem ajánlott nézegetni!
A germicid cső nagyobb mennyiségben bocsát ki UV-C fényt, ezért hatékonyabb, de veszélyesebb is.
A higanygőz lámpák is bocsátanak ki több/kevesebb UV-C fényt, típustól függően, ezért többé-kevésbé szemkárosítóak lehetnek.
A hegesztő szemüvegek, pajzsok üvege kiszűri az UV fény jelentős részét, de nem mindet, és csak a jó minőségűek! (A gagyi távol keletiek csak fekete műanyag lemezt alkalmaznak, ennek hatása csak annyi, hogy nem látsz. Amíg rajtad van, addig azért, utána meg azért, mert nem szűrte a káros sugárzást... :guluszem1: )
(#) Sonix válasza m.joco hozzászólására (») Júl 9, 2007 /

És nem csak a szemnek nem tesz jót, de szépen lehet barnulni is alatta!
Következő: »»   72 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem