Fórum témák
» Több friss téma |
A farokkifordulásra gondolsz?
Az van az enyémen is de a műanyag lapátok miatt terveztem a rögzítőféket. Ha jól emlékszem neked fém lapátjaid vannak, ugye?
Egy másik fontos kellék a fázisok helyes sorrendjét mutato eszköz.Itt felteszem,erre feltétlenül szükséged lessz.Egyébként Skori honlapjárol van.
Fém lapátok vannak(alu) De nekem csak a rotor dől hátra.
Elég látványosAki nem ismeri,azt hiheti hogy rögtön leesik az egész cucc...
Sziasztok
érdeklődnék milyen generátorokat használtok nekem kb 2kw teljesítményre lenne szükségem. a válaszokat előre is köszi .
Enyémen 500W-os 36V-os 4 szénkefés permanens mágneses 2500-as fordulatú villanymotor van.
Viharban tud 500W-ot 1,9 méter átmérőjű rotorral. Te mekkora rotort tervezel a 2 KW tartós teljesítmény eléréséhez?
én mindenképpen 7,5 méter magas oszlopra 1,7 méter es lapátokat akarok tenni .
Ez eddig biztos de hogy a generátor részt honnan fogom összeszedni azt még nem tudom . annyi hogy van egy autó generátorom ami 1500 as fordulaton 100 A tud nyomni .valószínű hogy ez lesz a próbadarab. szerinted így működni fog?
Ez a kettő a te képed ha jól emlékszem.
Nekem is van kb. 1m hosszú 15cs széles aluminium lapom. Csak még azt nem találtam ki hogy milyen sablonra kéne ráhajtogatnom. Te mit használtál?
Üdv. Köszi a választ. A képeket fel töltöttem. Kíváncsian várom a megoldást.A trafó egységtől a gerjesztés és a tőltés megy szerintem.Igazándiból halvány fogalmamsincs. üdv billig
Enyém műhelyben lett csinálva.
Hajlítógépen.Sok pici hajtás van rajta,5 mm-es távolságban. Csak egész közelről látszik,hogy picit sokszögletű a lapát.Van rajta vagy 15 -20 pici törés egymás után.
A linkben lévő 0,6x1,16 méter méretű Savonius kerék csak kerti dísznek jó. (szerintem)
Szerintem nézz utána a négyzetméter teljesítménynek,nagyot fogsz csalódni!
Akkora rotorral,kb 40KM/Ó szél kell a 2KW teljesítményhez! Átlagban pár száz W körüli teljesítményt tud az az átmérőjű rotor! Hiába raksz rá 3KW-os generátort. Ha ez neked elég,akkor nyugodtan vágj bele. Azt a 100A-t mértétek? Mert 1500-as fordulat az a belépő egy autó generátornak...Az üzemi fordulatuk inkább 6000 körül van.De mennek sokkal feljebb is.
Egy kis segítség a rotor méretezéshez:
Végre!,Egy kitünő szintézis.Ezt légyszives,tedd fel tőbszőr is, ismételten.Igy nagyon sok tévhit eloszolhat.És nagyon sok baleset megelőzhető.
Ez naggyából stimmel is, de javíthat a helyzeten a nem 3 hanem 6 vagy 9 lapátban gondolkodik mivel áttétel nélkül azt a fordulatot nem fogja tudni összehozni, ill. ha sikerül áttétel nélkül akkor az nagyon veszélyes lesz. Nekem a gyári 2kW-os 400-as fordulaton is félelmetes.(1,75m-es lapátokkal van szerelve)
Ez egy fiat marea diesel generátor 1500 as fordulaton már mindent lead magából ezt én mértem anno kb 2 éve amikor fel újítottam ennek még az a jó tulajdonsága hogy van rajta egy szabadon futó is
Hát ebben van anyag Nem vagyok biztos benne, még nem láttam ilyet (hasonlót sem), de amit te "trafó"nak hívsz az szerintem két részre osztható. Van a 6db dióda a nagy hűtő bordákon azok végzik az egyenirányítást(a generátorból váltóáram jön ki) A többi kütyü valószínűleg a gerjesztéshez kell, a trafó ami benne van azt sejteti,hogy a gerjesztés feszültsége nem egyezik meg az előállított kimenő feszültséggel (pl:12V) A bekötés nem lehet túl bonyolult, nézd meg a generátoron hány csatlakozó pont van( legalább 5-6db lesz). A kapocsfedél belső oldalán lehet rajzot is találsz. Üdv!
Üdv. Köszi a választ.1970ben gyártotta a ganz 90kg a generátor.A generátoron 3 db kb:2.5 flexi réz a gerjesztésnek a másik 3db 10 es csavar sarus mint a bikázó kábel. Gondolom az a tőltés kábelek csatlakoznak. A kérdés mennyi a gerjesztési feszültség, esetleg a generátor saját magát tudja e gerjeszteni bizonyos fordulatszám után?A generátort beszerzése után közölték," már rengeteget vittek és mindenkinek működött" Én vissza kérdeztem " megtudnák mondani, hogy ki az mert szívesen felvenném vele a kapcsolatot esetleg. Erre nagy csend. A kapcsoló táblán sajna de nincs és a ganznál sem dolgozik már senki a régi időkből aki esetleg emlékezne erre a tipusra.Most építem a második szélgenerátort (vertikális) szöghajtással szeretném hajtani.
Hát erre nem tudnék megnyugtató választ adni. A szénkeféket nem látni? Kettő van, vagy három?
HI Pudding
Neked gyári generátorod van ? Milynet vettél ? Melyik cégtől ? Én is nézegettem gyáriakat amik már képesek eon ra táplálni nem is vészes az áruk . Merre fele laksz esetleg megnézhetném a generátorod? . Köszi BYBY
Elvileg a csatolt típus 240V-os változata van nálam.(6 lapátosra alakítottam át.) Sajnos nem tudom mennyi lehet az új ára mert én használtan vettem. Az előző tulaj is itt szokott lenni a fórumon, Ő talán meg tudja mondani az eredeti árakat. (fvpali) Szombathely mellett vagyok, ha jönnél, privátban egyeztetünk.
Az a szabadonfutó hogy működik?
Még nem láttam olyat...
Kösszi a választ Pudding egyenlőre nézegetek és sztem a jövő hónapban megkereslek .
A szabadon futó egyszerű racsnis szerkezet ha csökken a fordulat pl lapáté akkor a generátor fordulatszáma nem esik vissza direktben hanem addig tud szabadon futni amíg ismét megegyezik a fordulatuk pl jön egy ujjabb széllökés .
Szélgépfénykép nézegetéshez: a viharvédelme az interneten elérhető számolás alapján lett elkészítve, bár picit módosítottam rajta, amit itt a fórumon meg is beszéltünk. A szélkerék átmérője 1,6 méter, a lapátokat 20x3-as laposvas tartja, a PVC cső 2 mm-es falvastagságú volt, ezt örvénylő széllökésekben is jól védte ez a figura.
Nagyon keresek egy alacsony fordulatú, 500W-1kW-os állandó mágneses generátort. Kölcsönbe is jó volna 1 hétre. Próba méréshez kellene. Tud valaki segíteni rajtam? ? ? ?
Én is nagyon keresek egy ilyet, ha találsz szólj!
Végülis van ilyen, csak most nincs rá sem pár hetem, amig megjön, sen 250-300.000Ft-m.
A legjobb az lenne, ha akit érdekel a dolog, és komolyan, azokat össze gyüjtve, nem 1db-s rendelést leadni, hanem 4-10 db. Máris jobb lenne az ára!
Én nagyságrendileg kevesebbet akarok (tudok) rá szánni.
Hi
Szerintem működne az ötletetek mert van pár gyártó aki már 5 db nál is elég jó kedvezményt ad, de az ebay és az alibabas rendelést sem szabad kizárni ha csak generátort rendelne az ember még úgy is megérné . ha rendeltek szóljatok.
Az ebay-el vigyázzatok, mert van ott jópár szemétre való szélgenerátor ami csak képen néz ki jól de amúgy használhatatlan. Az egyik ismerősöm is belefutott egy 1000W-osnak kikiáltott használhatatlan vasdarabba 1100 euroért....
Végre összepakoltam a fotóimat, ez az enyém története:Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |