Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szélgenerátor építési problémák
Lapozás: OK   331 / 507
(#) athor77 válasza Barret hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

A farokkifordulásra gondolsz?
Az van az enyémen is de a műanyag lapátok miatt terveztem a rögzítőféket.
Ha jól emlékszem neked fém lapátjaid vannak, ugye?
(#) lehar válasza btoti hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Egy másik fontos kellék a fázisok helyes sorrendjét mutato eszköz.Itt felteszem,erre feltétlenül szükséged lessz.Egyébként Skori honlapjárol van.
(#) Barret válasza athor77 hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Fém lapátok vannak(alu) De nekem csak a rotor dől hátra.
Elég látványosAki nem ismeri,azt hiheti hogy rögtön leesik az egész cucc...
(#) renato20 hozzászólása Ápr 25, 2011 /

Sziasztok

érdeklődnék milyen generátorokat használtok nekem kb 2kw teljesítményre lenne szükségem.
a válaszokat előre is köszi .
(#) Barret válasza renato20 hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Enyémen 500W-os 36V-os 4 szénkefés permanens mágneses 2500-as fordulatú villanymotor van.
Viharban tud 500W-ot 1,9 méter átmérőjű rotorral.
Te mekkora rotort tervezel a 2 KW tartós teljesítmény eléréséhez?
(#) renato20 válasza Barret hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

én mindenképpen 7,5 méter magas oszlopra 1,7 méter es lapátokat akarok tenni .

Ez eddig biztos de hogy a generátor részt honnan fogom összeszedni azt még nem tudom .

annyi hogy van egy autó generátorom ami 1500 as fordulaton 100 A tud nyomni .valószínű hogy ez lesz a próbadarab.
szerinted így működni fog?
(#) athor77 válasza Barret hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Ez a kettő a te képed ha jól emlékszem.
Nekem is van kb. 1m hosszú 15cs széles aluminium lapom.
Csak még azt nem találtam ki hogy milyen sablonra kéne ráhajtogatnom.
Te mit használtál?
(#) billig válasza laccika77 hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Üdv. Köszi a választ. A képeket fel töltöttem. Kíváncsian várom a megoldást.A trafó egységtől a gerjesztés és a tőltés megy szerintem.Igazándiból halvány fogalmamsincs. üdv billig
(#) Barret válasza athor77 hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Enyém műhelyben lett csinálva.
Hajlítógépen.Sok pici hajtás van rajta,5 mm-es távolságban. Csak egész közelről látszik,hogy picit sokszögletű a lapát.Van rajta vagy 15 -20 pici törés egymás után.
(#) sziriusz válasza Gál Norbert hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

A linkben lévő 0,6x1,16 méter méretű Savonius kerék csak kerti dísznek jó. (szerintem)
(#) Barret válasza renato20 hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Szerintem nézz utána a négyzetméter teljesítménynek,nagyot fogsz csalódni!
Akkora rotorral,kb 40KM/Ó szél kell a 2KW teljesítményhez!

Átlagban pár száz W körüli teljesítményt tud az az átmérőjű rotor! Hiába raksz rá 3KW-os generátort.
Ha ez neked elég,akkor nyugodtan vágj bele.

Azt a 100A-t mértétek? Mert 1500-as fordulat az a belépő egy autó generátornak...Az üzemi fordulatuk inkább 6000 körül van.De mennek sokkal feljebb is.
(#) Barret válasza renato20 hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Egy kis segítség a rotor méretezéshez:
(#) lehar válasza Barret hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Végre!,Egy kitünő szintézis.Ezt légyszives,tedd fel tőbszőr is, ismételten.Igy nagyon sok tévhit eloszolhat.És nagyon sok baleset megelőzhető.
(#) pudding1 válasza Barret hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Ez naggyából stimmel is, de javíthat a helyzeten a nem 3 hanem 6 vagy 9 lapátban gondolkodik mivel áttétel nélkül azt a fordulatot nem fogja tudni összehozni, ill. ha sikerül áttétel nélkül akkor az nagyon veszélyes lesz. Nekem a gyári 2kW-os 400-as fordulaton is félelmetes.(1,75m-es lapátokkal van szerelve)
(#) renato20 válasza Barret hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Ez egy fiat marea diesel generátor 1500 as fordulaton már mindent lead magából ezt én mértem anno kb 2 éve amikor fel újítottam ennek még az a jó tulajdonsága hogy van rajta egy szabadon futó is
(#) laccika77 válasza billig hozzászólására (») Ápr 26, 2011 1 /

Hát ebben van anyag Nem vagyok biztos benne, még nem láttam ilyet (hasonlót sem), de amit te "trafó"nak hívsz az szerintem két részre osztható. Van a 6db dióda a nagy hűtő bordákon azok végzik az egyenirányítást(a generátorból váltóáram jön ki) A többi kütyü valószínűleg a gerjesztéshez kell, a trafó ami benne van azt sejteti,hogy a gerjesztés feszültsége nem egyezik meg az előállított kimenő feszültséggel (pl:12V) A bekötés nem lehet túl bonyolult, nézd meg a generátoron hány csatlakozó pont van( legalább 5-6db lesz). A kapocsfedél belső oldalán lehet rajzot is találsz. Üdv!
(#) billig válasza laccika77 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Üdv. Köszi a választ.1970ben gyártotta a ganz 90kg a generátor.A generátoron 3 db kb:2.5 flexi réz a gerjesztésnek a másik 3db 10 es csavar sarus mint a bikázó kábel. Gondolom az a tőltés kábelek csatlakoznak. A kérdés mennyi a gerjesztési feszültség, esetleg a generátor saját magát tudja e gerjeszteni bizonyos fordulatszám után?A generátort beszerzése után közölték," már rengeteget vittek és mindenkinek működött" Én vissza kérdeztem " megtudnák mondani, hogy ki az mert szívesen felvenném vele a kapcsolatot esetleg. Erre nagy csend. A kapcsoló táblán sajna de nincs és a ganznál sem dolgozik már senki a régi időkből aki esetleg emlékezne erre a tipusra.Most építem a második szélgenerátort (vertikális) szöghajtással szeretném hajtani.
(#) laccika77 válasza billig hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Hát erre nem tudnék megnyugtató választ adni. A szénkeféket nem látni? Kettő van, vagy három?
(#) renato20 válasza pudding1 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

HI Pudding

Neked gyári generátorod van ?
Milynet vettél ? Melyik cégtől ?
Én is nézegettem gyáriakat amik már képesek eon ra táplálni nem is vészes az áruk .
Merre fele laksz esetleg megnézhetném a generátorod? .

Köszi BYBY
(#) pudding1 válasza renato20 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Elvileg a csatolt típus 240V-os változata van nálam.(6 lapátosra alakítottam át.) Sajnos nem tudom mennyi lehet az új ára mert én használtan vettem. Az előző tulaj is itt szokott lenni a fórumon, Ő talán meg tudja mondani az eredeti árakat. (fvpali) Szombathely mellett vagyok, ha jönnél, privátban egyeztetünk.
(#) Barret válasza renato20 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Az a szabadonfutó hogy működik?
Még nem láttam olyat...
(#) renato20 válasza Barret hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Kösszi a választ Pudding egyenlőre nézegetek és sztem a jövő hónapban megkereslek .

A szabadon futó egyszerű racsnis szerkezet ha csökken a fordulat pl lapáté akkor a generátor fordulatszáma nem esik vissza direktben hanem addig tud szabadon futni amíg ismét megegyezik a fordulatuk pl jön egy ujjabb széllökés .
(#) sziriusz hozzászólása Ápr 29, 2011 /

Szélgépfénykép nézegetéshez: a viharvédelme az interneten elérhető számolás alapján lett elkészítve, bár picit módosítottam rajta, amit itt a fórumon meg is beszéltünk. A szélkerék átmérője 1,6 méter, a lapátokat 20x3-as laposvas tartja, a PVC cső 2 mm-es falvastagságú volt, ezt örvénylő széllökésekben is jól védte ez a figura.
(#) JQJ hozzászólása Máj 1, 2011 /

Nagyon keresek egy alacsony fordulatú, 500W-1kW-os állandó mágneses generátort. Kölcsönbe is jó volna 1 hétre. Próba méréshez kellene. Tud valaki segíteni rajtam? ? ? ?
(#) laccika77 válasza JQJ hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Én is nagyon keresek egy ilyet, ha találsz szólj!
(#) JQJ válasza laccika77 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Végülis van ilyen, csak most nincs rá sem pár hetem, amig megjön, sen 250-300.000Ft-m.
(#) JQJ válasza laccika77 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

A legjobb az lenne, ha akit érdekel a dolog, és komolyan, azokat össze gyüjtve, nem 1db-s rendelést leadni, hanem 4-10 db. Máris jobb lenne az ára!
(#) laccika77 válasza JQJ hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Én nagyságrendileg kevesebbet akarok (tudok) rá szánni.
(#) renato20 válasza JQJ hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Hi

Szerintem működne az ötletetek mert van pár gyártó aki már 5 db nál is elég jó kedvezményt ad,
de az ebay és az alibabas rendelést sem szabad kizárni ha csak generátort rendelne az ember még úgy is megérné .
ha rendeltek szóljatok.
(#) pudding1 válasza renato20 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Az ebay-el vigyázzatok, mert van ott jópár szemétre való szélgenerátor ami csak képen néz ki jól de amúgy használhatatlan. Az egyik ismerősöm is belefutott egy 1000W-osnak kikiáltott használhatatlan vasdarabba 1100 euroért....
Végre összepakoltam a fotóimat, ez az enyém története:Bővebben: Link
Következő: »»   331 / 507
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem