Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   492 / 1274
(#) kadarist válasza nagy7702 hozzászólására (») Máj 5, 2011 / 1

A sortápfeszültség 115V, úgyhogy majdnem jó lesz az érték.Recor táprajz
(#) nagy7702 hozzászólása Máj 5, 2011 /

Köszönöm nektek a segítséget sokat segítettetek!
(#) kadarist válasza nagy7702 hozzászólására (») Máj 5, 2011 /

És sikerült a fényerőt normalizálni? Nem a kontraszt van feltekerve?
(#) nagy7702 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 5, 2011 /

Jó volna a kép csak bekapcsoláskor sok a fény vissza lehet venni csak valahogy bekellene mászni hogy indításkor kisebb fénnyel induljon.Ha távirányítóval kapcsolom ki akkor úgy indul távrol ahogyan leállt de áramtalanításkor vissza áll sok a fény. Kontrasztot jónak látom. Vagy állítsak a potikon a fényen?
(#) elektromos válasza nagy7702 hozzászólására (») Máj 5, 2011 / 1

Ez a hiba, szerintem eprom hiba lehet,ha kikapcsolod, és elfelejti. Nézd meg az eprom tápját. Vagy nem jól memorizálod. Van olyan hogy normalize, ott állítsd be a jó értékeket, és memorizáld le.
(#) mav válasza kadarist hozzászólására (») Máj 5, 2011 /

Nekem is egy hasonló problémám lenne.

Van egy régi 20 éves orion TV-m.
Elvileg Orion CTV-025A - TX.
Namost eddig SAT TV-s előfizetésem volt amikor rádugtam a T-com beltéri egységét Scarttal alapértelmezettként tök sötét volt a kép. Feltoltam a fényerőt maxra de akkor olyan szürkés lett.

Azon a beltérin át lehetett állítani a képet valahogy PAL vagy NTSM (vagy valami ilyesmi formátumra) ha a PAL-t választottam akkor kivilágosodott és normális lett.

Ma váltottam IP tévére, rákötötte a szerelő és szintén sötét szürke a kép max fényerő esetén is, viszont ennek a menüjében nem lehet átállítani vagy világosítani a képet.

Állítólag a tv hátuljában van valami potméter amit meg kell tekergélni és akkor lehet a fényerőt állítani. Ezt meg tudnátok mondani hogy hol keressem hogy néz ki és mennyit kell tekerni rajta? Nem fog felgyulladni vagy felrobbanni? (nem merek belenyúlni nagyon)

Vagy olyan módszerre gondoltam még hogy a Sony videómmal összekötöm az IP tévét Scarttal, és a videóról viszem tovább a jelet a TV-be analóg antennával. De valamiért a TV nem találja meg a videót, lehet hogy úgy nem lehet összekötni hogy a bemenet Scart a kimenet meg analóg?

(ha minden kötél szakadna tudnátok a Moszkva tér környékén egy TV szerelőt ajánlani aki nem húzna le de párszáz ft-ért megtekergetné nekem ott a hátulján a potmétert hogy élvezhetőbb legyen a kép ))

köszi
(#) gkozak válasza gkozak hozzászólására (») Máj 5, 2011 /

Sziasztok!
Még nem sikerült elvinnem szerelőhöz a UPC mediabox-szal lilás képet adó Thomson TV-met, de legalább sikerült 2-3 Tv-szerelővel beszélnem.

Az egyik azt állítja, hogy a TV-m nem tudja az RGB üzemmódot, és ezért lilás a kép.

A másik szerint pedig egy videóval kéne leellenőrizni, hogy nem komponens jelet scarton keresztül lilává varázsol-e a készülék...

Ja és egyik szerint sem kell forrasztani...

Most akkor ilyenkor mi van???
(#) elektromos válasza gkozak hozzászólására (») Máj 5, 2011 /

Megadták a választ a szerelők. Próbáld ki, amiket mondtak.
(#) kadarist válasza nagy7702 hozzászólására (») Máj 5, 2011 /

Amiket írtam, azokat próbáld ki.
(#) fredee4444 hozzászólása Máj 5, 2011 /

Sziasztok.

Segítséget szeretnék kérni toletek. Van 1 Lodos (CTV20TX) márkájú tv-m, amiben nincs hang. Pontosabban csak éles sercego hangot ad ki, az adás hangját egyáltalán nem lehet hallani. A kép tokéletesen bejon rajta. Nos hát ugye kezdtem a tápok ellenorzésével, amik rendben is voltak, és a video részben is átnéztem a kondikat, ott is minden ok. volt. Azután lekotottem az erosíto IC (TDA7266L) bemenetét és egy más hangot erosítettem vele, az tokéletesen mukodott. Utána gyanakodtam arra az IC-re, amibol kijon az audio jel (STV2246H), cseréltem, de a helyzet változatlan. Utána a tunerre gondoltam, hogy az szivat, cseréltem, de ugyanugy csak serceg a hang. észrevettem, hogy az STV2246H IC eléggé melegszik. Szerintetek hol keressem a hibát tovább?? Ez egy elég ritka TV típus, a Vestel gyártott hasonlót, csak annak a rajzát találtam meg. Nem pont ugyanaz, de az IC-k ugyanazok, kivétel az STV2246H. Ezeket felteszem. Koszi elore is a segítséget.
(#) kadarist válasza fredee4444 hozzászólására (») Máj 5, 2011 /

Szia!
Lehet, hogy át kellene állítani a hangnormát BG-re a hangolás menüben. Scart-ról van hang?
(#) fredee4444 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 5, 2011 /

Jaj, elfelejtettem írni, igen, scartrol van hang. A hangnormát pedig nem tudom állítani, mindig csak " I " -t mutat. Sem BG, sem DK.
(#) kadarist válasza fredee4444 hozzászólására (») Máj 5, 2011 / 1

Akkor ez egy olaszra specializálódott készülék. A szervízmenüben be kellene állítani a BG-normát.
(#) fredee4444 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 5, 2011 /

Huha. Akkor kell hozzá szereznem egy távirányítót, mert az nincs hozzá, anélkul meg nem megy... Koszi, sokat segítettél..

Bocs! de erre gondolsz? A képcsőpanel potméterein is lehet állítani, meg végszükség esetén a fényerőszabályzó feszültségen is lehet osztani. A potmétert azt értem de fényerőszabályzó feszültség ez ellenállással osszam meg? Bocs már a sok kérdésért de mint írtam nem vagyok szaki. Köszi a segítséget!
(#) kadarist válasza nagy7702 hozzászólására (») Máj 5, 2011 / 1

A PP-s megoldást próbáltad? Az IC101 (vezérlő) 3-as lábáról megy a fényerő-szabályozófeszültség (BRI) a TDA3505 20-as lábára.Az R133 növelésével csökkentheted a fényerőt, mert akkor a TDA 20-as lábára kevesebb feszültség jut.

A PP nem menti a fényerőt csak a csatornákat menti el más egyebet nem. Ja én is használok ilyen tipusú tévét és annak is az a gondja mint ennek csak az bekapcsoláskor olyan mintha sok lenne a G2-ő de az is ha lentebb veszem a G2-t csúnya a kép. Amit írtál azt meg csinálom. Köszi a segítséget!
(#) petyus190 hozzászólása Máj 5, 2011 /

Sziasztok ! tegnap kaptam egy pc hez való tápegységet de olyan gondba estem hogy ha elin ditom akkor szép és rendbe van csak a készen létem rossz. hanem minimálisan elindul
*és minimális áramok mérhetőek a csatin .Meg olyan mintha valamelyik tranzisztor indulni akarna. de a kondik jók a mérés alapján meg zárlatos tranzisztort sem találtam. elöreis kösz a választ. ja amugy a táp ATX es
(#) ligyakeli válasza mav hozzászólására (») Máj 5, 2011 /

atvét átállítod?ha jól tudom három piros csik jelzi, hogy számítógép /vagy scart
(#) nagy7702 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 6, 2011 /

Bocs! De a PP most jutott eszembe mit jelent de olyan funkció nincs rajta.A gyári távja az meg nincs meg,a taníthatóson nekem nem kezeli.
(#) ligyakeli hozzászólása Máj 7, 2011 /

Sziasztok egykis segítség kellene hoztak gy LG 21FB5RLX-2V tipusu tv-ét az a baja gondol egyet felerösödik a hang utánna lehalkul és ezt csinálja mig üzemben van,de rendszertelenül.Milehet a hibája?
(#) norbeat hozzászólása Máj 7, 2011 /

Sziasztok. Thomson 28DP45EG se kép se hang. Nincs standby vagyis részben mert megvannak a feszültségek hozzá a piros led mégsem világit. A service manual szerint haladtam a tápvizsgálatakor és idáig el kéne hogy jusson, szalagkábelek is jók. Mi foghatja még meg?
(#) kadarist válasza norbeat hozzászólására (») Máj 7, 2011 /

Szia!
A vezérlő proci kap tápfeszültséget?
(#) norbeat válasza kadarist hozzászólására (») Máj 7, 2011 /

Igazad van, ha a két panel nincs összekötve akkor a táp önmagában indulna, de amint összekötöm a vezérléssel a táppanel is leáll nem ad ki feszültségeket. ezek szerint azon a panelen lesz a hiba, szemmel látható nincs. Megpróbálom végigkövetni az áram útját az összekötéstöl kezdve, minden tanácsodat szívesen fogadok. Sajnos már csak holnap vagy inkább hétfön lesz erre lehetőségem,
(#) yagi hozzászólása Máj 7, 2011 /

Sziasztok!
A következő lenne a problémám. Van egy Orion TV, a kép alsó fele feljebb ugrott, szóval így elég tömzsik az emberek.A függőleges eltérítő végfok TDA Ic-s. Elképzelhető hogy az IC hányt be, vagy inkább valamelyik kondi?Valaki tapasztalta már a jelenséget hasonló TDA-ás eltérítőnél?Ha igen nála mi volt a hibás?
(#) BarnaPili válasza norbeat hozzászólására (») Máj 7, 2011 /

Szia!
A szervizmanual alapján kutakodj az 5V-os ágakon.Volt már olyan,hogy egy SMD hidegítő volt zárlatos ennél a típusú sasszinál.Jól meg lett küldve 5V nagyárammal,és mutatta hogy hol.De ott volt cseredarab a digitlapból.
István
(#) gaben62 válasza yagi hozzászólására (») Máj 7, 2011 /

Persze hogy volt ilyen, cseréld ki a függ.eltérítő Ic.nél az elkokat, a nagyokkal kezd pl.1000µF/35V, v.2200µF/25V, és meg lesz a képméret, torzulás zsugorodás nélkül.
A rossz kondik általában forr.pákára reagálnak, néhány mp. múlva sistereg, változik a képméret stb.
Videotáp javításnál is igaz a dolog.
(#) yagi válasza gaben62 hozzászólására (») Máj 7, 2011 /

Köszi, megnézem, viszont a legnagyobb kondi azt hiszem nincs még 100µF-os sem, sajnos most nem tudom megnézni pontosan az IC típusát mert nem ott vagyok ahol a TV, de ha megtudom akkor megnézem, meg persze a kondikat is kicserélem.
(#) heli válasza kadarist hozzászólására (») Máj 7, 2011 /

Szia kadarist

Na szóval megnéztem a kapcsolási rajzot. Talált. Amit azóta megnéztem, kihúztam a horizontális csatlakozóját, amin egy átkötő vezeték is van, és semmi változás. egyszer kérdezted, hogy az indul e, szerintem nemindul, nélküle ugyanazt produkálja. Ja, és átnéztem az összes fólia kondit is a sortrafó környékén, nincs zárlat. Ilyenkor mi van?
(#) nagy7702 hozzászólása Máj 8, 2011 /

Sziasztok! Tudna valaki nekem segíteni? Van egy Sanyo Model:CEM2140P tipusú tévé és nem találom a kapcsolási rajzát. A lapon még ezek vannak: B10081XXA és PLC-2147. Köszönöm a segítséget!
Következő: »»   492 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem