Fórum témák
» Több friss téma |
Mondjátok nekem,hogy ez a DVD író lézere.
Ez az? (Bocsi a rossz minőség miatt.)
Ennél jobb minőségű képre lenne szükség.
Szerk.: rakj egy lencsét (nagyítót) a (telefon)kamera elé!
Pár forintért meg lehet venni a tranzisztorokat,amik a rajzon vannak!
Miért kell szétszedni a ruszki 50 éves muzeális cuccok ezek miatt? Többet ér a csavar,mint amennyiért megveszed a boltban a tranzisztort! Egyébként nem tudom,jó lesz-e a linkelt eszköz!
Magával az alkatrész árával nincs semmi bajom, itt csak a távolság a gond (Én és a bolt), ill. hogy több a posta mint maga az alkatrész
Még régebben szedtem szét, mert különben nagy valószínűséggel a kukában landolt volna... Ui: Helyettesíthetőek ezek: R2 2k2 potméter helyére csak 2k C1 68nF kondi helyére 100nF vagy 47nF
Igen ez a dvd író lézere! lehet látni a vázba a diódát.
Azért csináltam még 3 képet.Csak mert ugye kettő lézer volt a DVD íróba..A másikat sikersen eltörtem ezért reménykedek,hogy ez nem az infrás.
Egyébként igen ennek lehetett látni a fényét zsepin csak nem nagyon volt erős. Látható fénye van-e.
Az ellenállások értéke szerintem nagyon nem kritikus,csakúgy,mint az áram szabályzó potméter.
A kimeneten levő kondenzátor pedig 10nF-1µF-ig bármi lehet. A darlingtont össze lehet állitani diszkrét is,pl egy 300mA+3A tranzisztor párossal. Elnézésed kérem,nem tudom,mennyi és milyen lehetőségeid vannak az alkatrészeket,elektronikai elemeket beszerezni.Persze,a bontás,újrahasznositás a legcélszerűbb.Erre a célra én több kg-nyi bontott panet tárolok(amikből nagyjából 0,001% hasznos anyagot termelek ki évente ) Nekem alig 300méterre van a bolt,bár 3x drágább,mint a nagyker-ek.
Collector mester emlitette,hogy az alu öntvényre ragasztott kis üvegdarab alapján be lehet határolni,melyik milyen tipusú dióda.
A tükrözött fényt/vagy képet/ kell megfigyelni rajta,pontosan nem tudom,de ebben a topic-ban nem is olyan régen irta,pár oldallal korábban.
Elnézve
Találtam minden alkatrészt(feltételezve, hogy a tranzisztor is jó lesz) Már csak egy kérdésem van, ennek a kondinak melyik lába a +, és melyik a - ? vagy ennél mindegy? mert nem találtam rajta semmilyen megkülönböztetést, és tudtommal a kondenzátoroknál nem mindegy, hogy melyik a + és -
Megcsináltam, működik.
De az normális, hogy kb 30 mA felett a 10 ohmos ellenállás (R5) felforrósodik..., mert ugye azon keresztül folyik át az összes áram
Én azt kérdezném, hogy CD íróban mekkora infra lehet ?
Lehet 100-200 mW-os ? Csak mert most készülök kihajítani egy nagy kupac CD-t de ha használható belőle a dióda zöldlézerhez, akkor előtte kipusztítom belőlük.
CD íróban eleve 780nm-es dióda van, így zöld lézerhez alkalmatlan. Teljesítményben x 10mW kb.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni,mert bekapcsoláskor a dvd laser-em néha elszáll,de csak bekapcsoláskor, és nem is hajtom maxon. Az áramgenerátor /szupepe/ féle teljesen.Valamiről már olvastam itt az oldalon,és megerősítene valaki róla, hogy mi is a baj?
És az a pár 10 mW meg tudja égetni a lemezt, míg a dvd-ben 100-200 mW-ok vannak ?
Nem a teljesítmény, hanem a teljesítmény sűrűség a lényeg, azt pedig optikákkal meg lehet növelni. Már néztem cd író diódát, épp, hogy füstöl tőle a szigetelőszalag, bár nem emlékszem mekkora árammal hajtottam, és hányszoros író volt.
Hali!
Bocsi hogy ide írok! Sikerült vennem olcsóbban egy 200mW-os piros lézer pointert.A lencsét hogyan tudnám tisztitani?És mivel?Lejjebb van róla kép. Válaszotokat előre is köszönöm
Mikroszálas kendővel.
Most már Toy-ként árulják a kínaiak? Lehet ezt még fokozni?
A mikroszálas kendő az olyan mint amit az lcd-led tévékhez adnak?
Lézeres kenyérszeletelő? Én már várom, pláne a zsebben is hordozható lézeres sajtvágó "High power 10 millió Wattos" változatot.
Szerintem lehetne retina tetoválónak is nevezni, esetleg jól elrejtett puska, milyen jó is, mikor a képleteket beégeted a szemedbe, a tanár nem fogja észrevenni, és életed végéig kéznél lesz.
Sziasztok!
Egy DVD íróból kiszedett (piros) lézert ami 200mW-nak felel meg erősebbnek fogok látni mint egy 5mW-os piros lézert? Ha igen mennyivel kb? Csak mert szerintem nem 40× fogom erősebbnek látni.
Mozgásban lehet igazból észrevenni a különbséget.
PErsze,az 5mW és 200mW között van különbség igy is úgy is. De ha van egy 50mW-os és 150mW-os zölded,akkor az álló sugarak közöt nem teszel különbséget(azonos nyalábátmérő esetén),de ha ráirányitod egy gyorsan mozgó tükörre,na ott már kiderül mit is ér a 3x-os teljesitmény.
Sziasztok szerintetek hol tudok szerezni olyan DVD írót amiből ki lehet menteni a lézert? Vagy az szokott meghalni ha elromlik? És ha veszek DVD írót szétszedni akkor milyet ajánlotok?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |