Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   14 / 607
(#) Kovidivi hozzászólása Jún 29, 2007 /

hello!lenne egy kérdésem: mi történik akkor, ha a 2db 100mikrofarados kondi helyett 2db 10.000mikrofaradosat teszek be? a kapcsolási rajz itt található : tda7294lap2
Köszönöm a válaszokat!
(#) lgyk válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 29, 2007 /

Mármint az 1000 mikrósak helyett? Jobb lesz a hálózati zaj leválasztása és a pufferelés, viszont nagyot fog rántani a hálózaton/trafón (a kondik üresen rövidzárként viselkednek).
(#) Kovidivi válasza lgyk hozzászólására (») Jún 29, 2007 /

problémám lehet belőle(legdurvábbra godnolok: szétrobban az ic...stb...)? ez a kondi nem állít be semmit az erősítéshez,csak purrerel? mert ha igen,akkor a nagyobb jobb elven kicserélhetem.viszont ha valamit beállít, csúnyán elrontja a hangzást.azért akarom ide rakni a két pufferkondit,mert ha a trafóhoz rakom, nem éled fel az erősítő (lehet rossz egyik, vagy mindkettő, bár nem tudtuk eldönteni haverral), viszont puffer nélkül csak a két 1000mikrofaraddal megy.Egyik 1000mikrof-os kondiból egy baleset folyamán kifolyt egy kis folyadék,ezért gondoltam hogy kicserélem nagyobbra, és akkor a puffer is meg lenne oldva ezzel... köszi
Egyébként a kondik tele viselkednek rövidzárként.nem?
(#) lgyk válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 29, 2007 /

Én úgy látom, nem állít be semmit, csak szűr (és persze pufferel). Azért rakj a trafó mellé is valami puffert.

A kondik egyenáram hatására üresen rövidzárként, tele szakadásként viselkednek. Ha fordítva lenne, nem tudna feltöltődni a kondi.
(#) Kovidivi válasza lgyk hozzászólására (») Jún 29, 2007 /

ok-bocsi.... :pirul: trafó mellé nem tudok rakni puffert,mert akkor nem ad le feszültséget.Van valami probléma....
köszi!
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 29, 2007 /

Hello!Leírom a körülményeket: a pufferkondikkal van vmi probléma, habár ha egy motorral sorba kötöm,míg feltöltődik a kondi megy, aztán természetesen megáll.a szimemtrikus trafóhoz kötve, úgy ,ahogy kell, nem is búg az erősítő(pedig kellene neki),még ha a bementet taperolom,akkor sem... puffer nélkül búg,ha bementet fogdosom, akkor pedig ordibál. Ha rádugom az mp4-re, elcsöndesül a búgás,és a zene szól(ez a földhurok most nem baj,majd megoldom). szimmetrikus 18 volt-ról hajtom. egyébként a pufferkondikon mértünk már olyat is,hogy folyamatos rövidzár, aztán megint működött....nem tudom mitévő legyek,mi legyen ezzel a puffer dologgal..egy a lényeg,hogy működik a kapcsolás, és szerintem egy hangszínszabályzóval a magas hangokat ki kell emelni,viszont mélyládába tökéletes lehet hidalva!
(#) Kicsa hozzászólása Júl 3, 2007 /

Szevasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy a TDA7294es végfok megy-e kb 33 V-ról rendesen?Mert ugye max +-40 V kell neki...nem kevés hozzá?
köszi
(#) titi válasza Kicsa hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

Hali!
Fog menni 33V-ról, sőt még kisebbről is, csak a teljesítménye lesz arányosan kisebb.
(#) Kicsa válasza titi hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

Üdv!
Köszi szépen...úgysem akarom teljesen kivezérelni...
üdv Kicsa
(#) Peti_85 válasza Kicsa hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

Nekem már ment +/- 11 voltról is! :yes:
(#) titi válasza Peti_85 hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

Az adatlapja szerint:
"VS Supply Range Min.+-10 Max.+-40 V"
(#) Kicsa hozzászólása Júl 3, 2007 /

Értem...tehát akkor az nagyon is megfelelő...köszönöm szépen a segítséget...
(#) Gál Norbert hozzászólása Júl 4, 2007 /

Hi

Megépitettem az itt levo subwoofert... http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/sublada.html
Es mivel kezudo vagyok joljonne a segitsegetek
Van nekem egy Panasonic SC-HT540es hazimozim es ahhioz levo 250Wos subladam ezt ugye rakothetem, mert meg egyenloere nncs hozza hangszroom,d e ha mukodik csinlaok hozza dobozt is....
A subladara az van irva h:
Impedence: 6 Ohm
Input Power (IEC): 250W max

Es mivel en ezt a erositot majd kesobb ha lessz hozza rendes doboz is a hazimoire szeretnem kotni csak az a bibi h a hazimozimon nincs hangkimenet a SUB kimenetre meg ugye nem kothetem? Ezert ugy gondoltam h rakotom a tv chinch audio kimenetelre, igy ezt lehet?

ezt a kapcsolast mikor kell hozzaepiteni?

bemenet.jpg

(#) Kartalljani válasza titi hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Dehát akkor nekem miért nem ment 31 V-rol?? ha azt mondod, hogy megy kisebbről is.

Ha bekapcsolom ugy hogy a kimenetre nem kotok hangszorot akkor tonkremehet?
(#) Gery válasza Gál Norbert hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Csak csöves erősítőknél ezt nem

Nem megy ((
Beuzemeltem és semmi.
rákotottem egy hagszorot, de meg se mukkan.
1000FTos multiméterrel a kimeneten 9V egyenáramot es 17 V valtoáramot merek egyszerre
A TDA alig melegszik ellenben ez a két ellenallas tuz forro
Csak egy FM radiot kotottem a bementre, lehet az a baj ha a radio nem ad ki mely hangokat? de egy kis sugast akkro is kene hallanom a hagfalban nem?
plz help

TDA7294.JPG

helyesbítek az elob csak biztos elnéztem
semekkor feszultséget se mérek. A kimeneten nincs feszultség.
(#) Peti_85 válasza Gál Norbert hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Hát annak az ellenállásnak, meg a zener diókáknak legalább 1, vagy 2 W-osnak kell lennie!
Jaaah és próbáld a 9 és 10-es lábakon lévő ellenállásokat csökkenteni, tegyél be kisebbet, mert az is lehet baj: nem kapcsol be, illetve ki a mute, vagy a stby!!!!
Peti.
(#) titi válasza Gál Norbert hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Hali!
Előszöris nézzük meg, hogy a végfok megy e.
A Tápra csak a végfokot kösd be.(tehát az előerősítő-szűrő részt ne)
Mérd meg először, hogy a tápok az ic lábain megvannak e +/- a földhöz képest.
Ezután nézd meg, hogy az ic 9-es és 10-es lábán mekkora a fesz. (min 3,5V kell legyen)
Ja, és azért ellenőrizd le, hogy az alkatrészek jól vannak e berakva. (pl kondik polaritása)
Egyenlőre ennyi.
(#) titi válasza Kartalljani hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Mert valószínű nem a tápoddal van a gond.
(#) Blint válasza Gál Norbert hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Azt a kapcsolást akkor kell így módosítanod, ha nincs külön, mono subkimeneted, és ezzel az ellenállásos megoldással tudod a sztereo jelet összefésülni monová.

kulon a vegfofokt nemtom uzmebe helyezni, mert egy panelra epittem meg midnekettőt az oldalon levő NYAKterv szerint.... az ellenállasok 2Wossak

A tapfesz megvan -34.2V és 34.5V
Azonban a 10 és a 9 lábon csak -1.1V illetve -1.9V sikerült mérnem.

Akkro stanby uzemmmodban van az ICm?
(#) Kovidivi válasza Gál Norbert hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

hello!fogadni mernék,hogy valamit rosszul kötöttél be!(ha nem,bocsi). abból gondolom, hogy brummognia mindenféleképpen kellene az erősítőnek jó esetben.próbáld meg megfogni a bemenetet (ekkor kerreg a hangszóró), ha összezárod(jelföldet és jelet) néma csend lesz. ha az ic nem kapja meg a megfelelő feszültséget, akkor ott valami el van szúrva.
(#) titi válasza Gál Norbert hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Igen, az ic-d stand-by állapotban van mindaddig, amíg a 9-es lábon a fesz 3,5V alatt van.
Ill. mute állapotban, ha a 10-es lábon 3,5V alatt van.
Tehát mindkettőn min 3,5V kell legyen, hogy megszólaljon.
Csökkentsd az R22, R23 értékeit, és mérd újra a feszültségeket a lábakon.
(#) titi válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

ha némítva van, nem fog brummogni. nem maci
akarom írni, ha stand-by -ba van.
(#) Kovidivi válasza titi hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

igazad van.úgy értettem,hogy mikor megkapja a bekapcsoláshoz szükséges feszültséget az ic, tehát minden ok, akkor élesztésnél (ha jó az áramkör) "brummog" és azért gondoltam arra,hogy vmi el van kötve, mert akkor nem 1.1volt lenne az ic 9 vagy 10es lábán. szerintem. bocs,ha tévedek(szeretem a medvéket )
(#) Peti_85 válasza Gál Norbert hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

NA! Akkor valaki megerősítette az én elképzelésemet! A 470K-s ellenállások nagyon nagyok!!! Az enyémbe - most néztem - csupán egy 100 ohmos van! De már 1 k -s is elég lenne!!!
Az lesz a bibi, tuti!!!

Peti

csokkentettem az ellenállást igy 15.5V és 32Vot mérek a lábain, de ígyse akar menni. :no: :no: :no:

De azt vettem eszre a kimeneten nincs terheles 7.9V egyenáramot mérek, ha pedig ráteszem a hangszórót akkro 0át
Következő: »»   14 / 607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem