Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Sziasztok!
Tegnap vágtam a fotonyákokat, egy kis darab kimaradt. megfogtam, kíváncsiságból lehúztam a fóliát. Semmi érdekes.. Nem ez a lényeg. Beleraktam egy dobozba. Most kikevertem fél liter vízbe kb 2 kiskanálnyi lefolyótisztítót, ami kis bogyókból állt. Beleraktam, kb egy percet állt benne, de semmi változást nem vettem észre a nyákon...
Amíg nem világítod meg addig ez természetes dolog. A baj akkor van, ha megvilágítás után sem történik semmi.
Tehát ahol a nyák takarásban van, nem éri UV sugárzás ott oldhatatlan marad! Így ha nem érte elég UV, akkor nem is fogja feloldani. Mielőtt valami egetrengetően badarságot írsz le, előtte gondolkozz egy kicsit. Járasd az agyad és ne csak a billentyűzetet koptasd.
Szia Vic!
Én a 9 percet ajánlanám szíves figyelmedbe. Azt tartom a legoptimálisabbnak. Üdv!
Szia.
Szerintem 9 8- esetleg, 6-7-10 felejtős Ez csak az én véleményem, ha nem tetszik nyugodtan zavarj vissza az árnyékba !
Árnyék és Zoli bácsi!
Köszönöm! A 9-es kocka 15perc a 9W-os UV csövemmel. A vízszintes vonalak vastagsága: 0,5-0,4-0,3-02 és 0,1-es. A szám 5mm magas.
Duplán összefogott hőálló fénymásoló fólia, HP1020-al nyomtatva.
Nézd csak a számjegy fölötti kis kockát... A két nulla szinte összeolvad. A baloldali teteje is összefolyt. Szerintem a 9-es picit kontrasztosabb. Nem?
Utólagos engedelmeddel kivágtam a 2 képről azta kis részt nagyítottam rajtuk ,és egymás mellé tettem. Azért mondtam a 8-ast, mert a 9-es olyan mintha kicsit alámart volna. A 8-asnál viszont nem marta ki rendesen a marató. Íme:
Szerk.: Amúgy a 9-es képen aza fehér valami micsoda? Valami kis szösz?
A maratás után öblítettem és gyorsan megtöröltem egy darab ronggyal. Na az ilyen szöszös. Akkor legyen 14:30 a levilágítási idő?
Ezekszerint még a dupla fólia sem fényzáró 100%-ban.
A nagyon kényes maszkokat régebben nyomdai úton készíttettem, sajna ma már nincs meg a cég. Azokat viszont egyszerűen nem lehetett túlvilágítani.
Próba cseresznye. De ahhoz hogy ilyen méretekbe keljen gondolkodni szerintem fel kéne találni még kisebb SMD alkatrészeket
Nekem OKI B2200-as nyomtatóm van. Amikor megvettük azthittem valami noname vacak, de nyönyürűen nyomtat. Hozzáteszem ez nem lézeres, hanem valami bináris módon digitális LED-ekkel nyomtat. Hogy ez mit takarhat nem tudom, de nekem bejön
Ez a maszk sokkal rosszabb a dupla pauszos, tintasugaras verziónál...
Valahogy többet vártam ettől a párosítástól... Úgy látom nem is invesztálok tonerba a 200Huf értékben vásárolt laserjet 1100 hoz.
Üdv!
Megnéznétek hogy ez olyan lesz mint a boltokban kapható próbapanel? Pénteken csináltam egy másikat de az rossz lett mert elnéztem a forr szem méretet és az 1 mm átmérőjű fúró el tüntette azokat. Reménykedem most jó úton haladok.
Szerintem azokon a próbanyákokon 1,2mm-es lyukak vannak. De nem biztos csak szerintem akkorák.
Lehetséges azt nem írják csak azt hogy 2.54 mm-es raszterben metszik egymást. Szerinted eddig jól haladok?
Szerintem ránézésre jónak tűnik. De ha minden forrszemed ottlesz maratás után akkor szerencsés ember vagy.
Amit írtam hogy nem lett jó azt vasalással vittem fel és mindegyik forrpont megmaradt. Bár hozzá kell tennem hogy közel emberi méretű lézernyomtatóval lett nyomtatva.
Lehet hogy én nézek el valamit, de bárhogy nézem nekem nincs rajta a 2,54mm-es raszteren.
Üdv!
Nem te nézted el hanem én de már készül az új ami raszteren lesz. Felrakás után vettem észre.
Szerintem ez egyáltalán nem jó. A forrszemek között 3,18mm van. Ez nem ok. 2,54mm-re kell lennie a forrszemeknek. Ez a szabvány elrendezés. Amit készítettél, abba egy IC-t se tudnál betenni sajnos.
Valóban énis elnéztem. Kárpótlásul bepontoztam egy 160x100-as NYÁK-ot
Köszönöm neked is meg storm nak is de közben én is elkészültem-remélem- de ez vegyes lett. Remélem nem rontottam el semmit.
Akkor már tökéletes lesz!
És még egy jótanács mindenkinek, ha elfogadjátok. Tapasztalatból írom: Korábban a forrszemek közepén 0,6mm átmérőjű pontot hagytam. Amióta viszont 0,3mm pontot hagyok lényegesen könnyebben találom el a fúrószárral a forrszem közepét. Sokkal, de sokkal pontosabban fúrható középen a forrszem. Üdv!
Nem rossz ötlet. Meglátom holnap sikerül e fúrni, jó lesz e és akkor a következő panel már lehet kisebb lukas lesz.
Nem kicsi az? Mármint képernyőn nagyon mütyür. |
Bejelentkezés
Hirdetés |