Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Nincs mit!
Képeket majd kérünk az első jól sikerült panel gyerekről!
Akkor az a cső valószínűleg diszkó uv ilyen erővel nyugodtan használhatsz normál fénycsövet is (szerintem fél óra alatt az is levilágítja .)
Köszi! De akkor azért jött le ott is a lakk ahol nem kellet volna, mert túl sokat hívódott elő..
Túl tömény az előhívó. Ilyenkor 2 lehetőség van:
1. hígítod 2. Teszel a nyák hátuljára egy fogó fület szigszalagból és lakkal lefelé belemártod egy pillanatra az előhívó, majd rögtön tiszta vízbe amit odakészítettél egy kis tálba. Ha még nem jó, akkor felváltva ismételgeted, amíg szép nem lesz. Megjegyzés: az előhívó többször felhasználható. Nálam kb. 3dl van bekeverve és 15-25 előhívást kibír. Amikor már sötét lila, újat keverek be.
Okés! Megyek világítom le a paneleket! Képek is lesznek természetesen !
Nem értem. Nem a lötlack a forrasztás gátló lakk? A p20 meg fényérékeny lakk.
U.i. szerintem rosszak lettek a panelek, de gyakorlás teszi a mester. Most maródnak..
Jól mondod! 2 levilágítás történt. Egy a normál rajzolatnak, majd maratás. Ezután újra lefújtam P20-al és levilágítottam a forrasztási maszkkal. Újabb előhívás, majd sütőben 20 percen (200°C-on), kikeményítés.
Kiv. leszek mennyire gátolja a forrasztást.
Amúgy muszáj lefújni megint ? Azaz nem lehet ujra levilágítani a kimaratott panelt ? És úgy eltüntetni a felesleges lakkot a pad -ekről ? (igaz igy a pad ek közé nem kerül lakk)
Igazándiból nem a gátlás volt a lényeg, hanem a felületvédelem. Azért fújtam le mégegyszer, hogy a vezető sávok közötti leoldott részeken is legyen lakk.
Hááát, ha így van akkor lehet hogy nem úszom meg egy fotó-apparát nélkül de annyi nyákot bevallom nem készítek... (szeretnék de nagyon időhíján vagyok)
Egyébként úgy szoktam, ahogy írtad előmelegítem kicsit, sőt előtte pár másodpercre meg ismaratom....pedig eddig jó volt , még felületszerelt panelek is jók lettek... Azért köszi! Üdv: L
Én két évig lamináltam a lézernyomatot 98%ban sikeresen
Ráadásul saját készítésű laminálóval !Jó a lézeres technika !
Hello!
Durva kérés lenne a laminálód adatai (esetleg kapcsolás, vezérlés, miegymás...)? :yes: (Bár az aktuális munkámat valahogy holnap holnapután bekell fejeznem.... ) Üdv:L
Én pont ezt javasoltam. Nem kell méricskélni jó tömény legyen és akkor sokszor lehet használni, mert csak mp-eket van benne a nyák.
Kedves gulasoft. Szomorúan jelentem, rosszak lettek a panelek. A háromból egy sikerült, a többinél sok vezetősáv eltűnt. Nagyon leszedte még így is, pedig jól fel volt higgítva . A lemez elfogyott, de majd veszek. Valószínűleg nem ekkora s*** bakelitet, hanem fr2-set.
Próbálok majd szép lemezeket készíteni , törekszem olyat elérni, mint Te, Vicsys, meg a többi profi fotózó!!! :yes:
Tehát akkor nem lett volna egyszerűbb legelőször egy tesztet csinálni egy vékony csíkkal és akkor nem pocsékoltál volna el egy egész lemezt? Én vagyok a hülye, vagy többször is elmondtuk ezt neked? De mint tudjuk mindenki a saját kárán tanul.
No figyu egy picit: Részben igazad van, részben nem. Kis panelokon teszteltem. Ott sikerült, de itt nagyon leszedte mégis a lakkot, ez volt a baj.
Ha ott sikerült, akkor a nagy nyákon valamit mégis elronthattál.
Ja. Azt rontottam el, hogy úgy hívtam elő, hogy ecsettel mostam a panelt, és sok helyen nagyon lejött aminek nem kellet volna. Majd veszek rendes előhívót, meg kémiai ónozót.
Apropó, hányszor használható az ónozó?
Azért az ecsetnek nem kellene lehoznia a lakkot.
Az ónozó meg addig jó, amíg még ónoz.
De, mert tömény nagyon ez az előhívó.
Vizet neki. Ha tudtad, hogy tömény, akkor miért nem öntöttél vizet hozzá?
A nyákkészítés lézernyomatlaminálással témában, van fent róla kép is (és még sok másik laminálóról)
Szerintem túl van exponálva a lakk. Csinálj világítási tesztet. (1 percenként) Minden eljárásnál csak egy dolgot módosíts, a többi legyen állandó. Azt javaslom az exponálási teszt legyen az első. Ha ez megvan, akkor hígítási arány.
Előbb utóbb be fog állni a megfelelő arány minden tekintetben.
Megpróbálom majd, de a lemez is elfogyott, meg a világítón is szerelni fogok!
Szia
A TN 150-nek az a hibája, hogy sósavat is tartalmaz, amit az alkoholos filc nem bír. Érdekes, nálam a lakkfilc is épen hogy, ha tovább van benne, kész az egész, kidobható. Én áttértem a vasalásos technikára azóta egy nyák sem ment még kukába.
Szia ! Én ezt butaságnak vélem, mert én sokáig csináltam tescos alkoholossal nyákokat, és TN150-el martam. A rajzolat mindig megmaradt, ha két-háromszor áthaladtam a felületen.
Vasalásos technikával dolgozom, egy Canon (LBP660) mono lézernyomtatóval. Valamiért nem nagyon sikerül elég vastag jó minőségű lenyomatot felvasalnom a nyákra. Olyan mintha vékony(vagy gyenge) lenne a festékréteg, és maratáskor átmar a rézre.
Régen a munkahelyi nyomtatón nyomtattam az jó volt. (a horozópapír ugyanaz.) Van tapasztalata valakinek mi a különbség toner-toner, ill. a festékpor között? Ti milyen nyomtatót/tonert használtok? |
Bejelentkezés
Hirdetés |