Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Sziasztok. Elkészült az első smd nyákom terve. 1 ledes villogó NE555-el. Jó lesz? Bővebben: Link
Sajnos nem jó. Sok elkötés van. 2-6-os láb, 1-es láb, gnd hiányok. Nézd át újra. Viszont hogy próbálod csinálni, tervezni, dicséretre méltó.
Akkor nem működne, vagy nem értem. Amúgy Eaglevel kezdtem tervezni , de azon nem tudok elmenni.
És, ha jól látom, akkor ez alkatrészoldal felőli nézetben van, szóval nem kell tükrözni a betűket.
Az is igaz! Én nem értem, mi a baj az egésszel.
Az smd, amit terveztél, az valóban nem működik abban a formában. A kapcsolás az jó, az persze működik. De itt ne tárgyaljuk a tervezést, mert nem ide való. Menjünk át a "NYÁK-rajzban segítség, ellenőrzés kellene" nevű topikba.
Sziasztok.Készítettem egy nyákrajzot, de átt kéne alakítani úgy hogy a végtranyók(2n3055) is a nyákon legyenek valahogy így.Ha lenne itt valaki aki meg tudná nekem csinálni annak nagyon örülnék, mert én nem birom áttervezni .
Kapcsolási rajz és lejjeb a nyákrajz.Ha esetleg sokat kérek szóljatok rám
Azért majd írd le a tapasztalatokat, hogy működik-e forrasztásgátló maszkként valamennyire.
Hamarosan elkezdek forrasztani és majd fényképezek is. :yes:
Köszi!
Átfutom majd nem is tudtam hogy van ilyen topic.. L
Szia.
Két dolgot árulj már el, ha szabad !!! Milyen vastagságú ón használsz? Eddig az általad rajzolt panelek forrasztása soha sem sikerült. Vagy mert 1mm-el fúrok, mert a feles az kicsi,vagy mert az ónom a rossz,de.... A másik, te használtál már ónozó fürdőt? Jól bevált?
Három féle mérettel dolgozok: 0,4-0,5-0,8mm. A furatok 90%-ban 0,8mm-es szárral vannak kifúrva. A teljesítmény alkatrészek vannak 1 ill. 1,2mm-es csigafúróval felfúrva.
Igen használtam kémiai ónozót: Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link
Az a gáz,hogy nekem nincs akkora fúrom.Ont most vettem nulla hatosat. Akkor holnap szerzek ónozót, vagy vegyek inkább TN180at??
Minek a védőlakk? A gyantás alkohol (denaturálszesz) bőven jó. Először készíts szép nyákot, utána jöhet a védelem.
Üdv!
Tudom nem ide tartozik de hogy csinálod hogy egységes az ónozó felülete? Nálam állandóan akárhogy tisztítom meglátszik a polír papír húzás nyoma és karcosnak tűnik. Ötlet? Bocsi az Offért.
Egyszerű. Gyári fotólakkos nyákot használok, emiatt elmarad a csiszatolás. Ennyi a varázslat.
Szia
És mégegy kérdés lenne. Milyen nyomtatót használsz a fólia nyomtatáshoz? Lézer, vagy tintasugaras? Milyen típus, hány rétegben? bocs az offért, utolsó volt
HP1010 laserjet, Dataline hőálló írásvetítő fólia, két réteg egymáson.
Nem kell 2 réteg fólia, mert nehéz pontosan illeszteni, neked is el volt csúszva kicsit. Elég egy réteg, azt uw fénycsővekkel 4 percig világítani, és tökéletes lesz. Üdv,
Na ezt kipróbálom! Ha mégsem lesz jó (márpedig gyanítom, hogy nem) akkor jaj neked.
Üdv én egy réteg pausz papírt használok de a festéket lefújtam valami feketítő sprével és jó lett de még kísérletezek mert én azt a negatív fóliát használom.
Mitől ne lenne jó? Én mindig így csinálom, viszont nem gyárilag lakkozott lemezt használok, hanem előtte tisztítom, fújom, és szárítom. De mindig egy fóliát használok.
Valaki elkészítené ennek a rajznak a nyákját SMD-ben? SO8-as tokozású a 555 a többi alkatrész mind 1206.
Azért kell, hogy meglássam, hogyan is kell. Bővebben: Link
Sziasztok! Lézernyomtatót szeretnék venni és nem tudom hogy milyet vegyek milyet érdemes. Eddig kézzel rajzoltam nyákjaimat de kb 1 hónapja haverommal csináltunk vasalásos teknikával nyákot és nagyon megtetszett.(nagyon-nagyon) és érdekelne, hogy milyen felbontással milyen márkával lehetőleg olcsó legyen(ezt szemeltem ki)
vagy esetleg nagyobb felbontású?
Üdv!
Vettem néhány hónapja egy flakon kémiai ónozót. Azt hittem fogom használni, de ki se bontottam. Mivel augusztusban elvileg elveszti a szavatosságát, meg úgy se használnám el soha, szívesen eladnám olcsón. Aki nem ismerné: A NYÁK marása után a maradék rézfelület védőónozására használatos. Egy részről védi a vezetőcsíkokat és tappancsokat a korróziótól, más részről pedig egy kellemesen jól forrasztható leheletvékony ónfelületet ad. (Nem hinném, hogy nagyon komolyan kell venni azt a szavatosság dolgot, de lehet hogy veszít hatásfokából. Mindenesetre fénytől védett, helyen tartottam bontatlanul légmentes zacskóba zárva.) típus: TN 160 450ml 600 HUF Budapesten személyesen átvehető. zoli_
Köszönöm Viktor ! Ja, és ne forgasd a szemed ! (smyle.. )
Elvégeztem a kísérleteket.
A 4 perc az lófütty nálam. Gondolom a Te 5db nagy csövedhez okés. Az egyrétegű film bár jó, de sajna közel sem tökéletes. |
Bejelentkezés
Hirdetés |