Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Megépítettem ezt a kapcsolást egy barátomnak a pc-jé be remekül is működöt egy héti majd visszahozta azzal hogy nem forog a ventilátor végig néztem az áramkört és kiderült a motort vezérlő ic ment tönkre az eredeti kapcsolásban UDN2981A típusú van de mivel ilyet nem tudtam beszerezni ezért én TD62783AGP-tettem bele állítólag ez teljesen kompatibilis vele. Na gondoltam így oké és visszaadtam neki de egy hét múlva ismét rossz lett gondolom kitaláltátok mi lett vele természetesen ugyanaz ment tönkre mint korábban aztán észrevettem hogy ez az ic hosszú idő múlva elkezdett langyosodni a beépített ventilátor 1.8W-os kérdés szerintetek túl erős neki a ventilátor teljesítménye mert nem értem hogy mi van vele hogy állandóan tönkre megy. Lehetne e valami más megoldást kitalálni a vezérlésre ehez kérném a segítségeteket vagy keresek kisebb ventillátort. Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv: Jocó Bővebben: Link
Szia!
Az induktív terheléssel működő motor kimenetek és a 12V -os táp közé tegyél egy - egy (nagyobb áramú) Schottky diódát, ami a kimeneten megjelenő magas feszültséget korlátozza.
Szia!
Rendben kipróbálom aztán írok hogy mi lett az eredménye. Előre is köszi
Szia!
Kiprobáltam egy bat45-el,viszont alacsony fordulaton a motor vezérlő ic még mindig érezhetően langyos ez normális űzemi álapot?
Szia!
Úgy néz ki hogy így rendben megy a dolog már jó ideje használja a haverom szerkentyűt és semmi baja. Még egyszer hálásan köszönöm. Üdv: Jocó
Sziasztok!
Szomorú hírem van sajna így se lett jó ugyanaz a hiba áll fent egyszerűen egy kis idő múlva elszáll a td62783agp-ic és persze továbbra is melegszik. Kérdés nem lehetne e valahogy a ventillátor meghajtó rész átalakítani pl. tranzisztorosra vagy fettesre Már a negyedik IC cserélem és ez így egy kicsit sok ha valakinek volna egy jó ötlete azt szívesen fogadnám. Előre is köszönöm a segítségeteket. Üdv: Jocó |
Bejelentkezés
Hirdetés |