Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem A tv-hez értők táborához. Van egy videoton ts2601 -es szines kis tv-m. Nomármost mint tv semmi hasznát sem veszem kidobni meg sajnálom. Viszont szükségem lenne egy video monitorra ami egy kompozit jelből dolgozik. Vga monitor ugye ebben az esetben kilőve nagy tv-t meg hosszasan járatni nem gazdaságos . Viszont eme ideális méretű tv-t szerintem át lehetne alakítani video monitornak. Vagy tévedek? Sajnos video ki és bemenete nincs. A tv tuner részét simán kidobnám belőle de még a hangot is mivel fölösleges csak képet kellene adnia kompozit videojel-ből. Szerintetek megvalósítható? Mellékelem a rajzát.
Szia!
A KF-doboz kimenetén lévő T1 tranzisztor bázisába kellene beinjektálni a külső videojelet, persze némi szintillesztés mellet, a TDA440 leválasztását követően. De jobban jársz, ha egy kivénhedt videomagnót kész meg arra, hogy alakítsa át a videojeledet antennajellé és így egyszerűen megoldódna a problémád.
Videomagno kimenetére lessz téve alapból csak azon nincs rf kimenet mert biztonsági oda meg ugye minek.
Erre meg még pluszba tenni egy másik videót illetve annak a plussz fogyasztása ráadásul nincs is plusz videó . A kf és hangfokozatot kidobhatom belőle akkor nyugodtan? A szintillesztés az konkrétabban mit takarna?
Egyelőre a TDA440-et iktasd ki (vedd el a tápját) és a tranyó bázisára csatold rá egy pár µF-os elkón keresztül a videojelet. Nem kell kivenned semmilyen modult a tévéből. Kísérletezni kell, mert általános recept nincs egy ilyen átalakításra. Ha sok lenne a jelszint, akkor potis osztás kell, ha kevés, akkor erősítő.
Én inkább kidobnám belőle a fölös modulokat hogy ne kavarjon vissza.
Mindjárt neki is esek csak összeszedem a szerszámaimat hozzá. Jövök amint megvagyok hogy mire jutottam.
Valamiért nem akarja az igazságot.
Kivettem a három modult ami nem kell. Ki a tuner ki a hang és az if modult is (ala kép kf). Az adott tranyó bázisára ha rákötök egy video jelet akkor csak elkezd a tv kép pattogni és ami alapból van ciripelése az kicsit begyorsul. Na most hova tovább?
Hello!
Légy óvatos a géppel,ha matatsz benne,illetve kötsz rá valamit,mert ez nincs leválasztva a hálózattól. István
Köszönöm de ez alap dolog mert fogtam már hálózati áramot és mitnemondjak tud birkózni rendesen.
A képernyőn nem látsz ilyenkor semmit sem? És persze egy leválasztó trafó nem árt, mert ebben nincs leválasztó hálózati trafó.
Mint mondtam elkezd pattogni a kép és ennyi.
Míg minden modul benne volt,addig működött rendesen?
De a kép hogy tud pattogni? Hangot ad ki?
Persze a magyar királyi 1-es csatorna olyan gyönyörű képpel ment hogy csuda.
Pattogást úgy értem hogy elkezd összevissza ilyen zavarcsíkok megjelenni mint amikor kontakthibás valami a videojelnél ráadásul föl-le rángatózik.
Tedd vissza a modulokat és úgy próbáld. De vigyázz, mert egykönnyen megcsapkod a villany!
Akkor lehet hogy túlvezérli a videomagnó jele a TV-t.Le kellene osztani,ahogy kadarist kolléga írta.
Osztani próbáltam de ha lejjebb tekertem a potit a max értékétől akkor mintha semmit sem kötöttem volna oda.
Majd holnap tovább kínlódok.
Sziasztok. Van egy Videoton TS 4352 TXT OSD tévém. Bekapcsolás után kb. 3 perc után kikapcsol készenléti üzem módba. Mi lehet a baja? Független, hogy mivel kapcsolom be, akkor is kikapcsol 3 perc után.
Szia!
Elsősorban kontakthibák szoktak lenni ezekben a gépekben.De a processzor is figyeli,hogy van e szinkronjel.és ha nincs,akkor kikapcsolja a gépet.Nézd át nagyítóval a melegedős részeket,illetve forraszd át őket. Ha ezután is vacakol,akkor jöhet a kutatómunka. István
Volna egy videoton 2810 tv aminek elment a hangja!
Villog egy piros led elöl.A végfokok mennek de hangot se bemenet se scarton nem ad.Ha tud valaki segiteni megköszönném! üdv Ottó
Üdv van 1 videoton ts 4351-es tv-m Bekapcsoláskor zárlat van valahol az üvegbiztit kiveri.Hol lehet a hiba???Mit nézzek meg mert szemre nem látható semmi zárlatféle?
Indulj el befelé a 230V vonalán.Amik
lehetnek: PTK,kis kék kondi a PTK-s panelon,tápdiódák,tápelkó,táp s 2000,és mg sokan mások. István
Sziasztok !
Van egy sorkimenő hibás Videoton ts5356 típusú tv-m .Azt mondták ,hogy ennél a típusnál a sortrafó cseréje után fontos hogy ellenőrizzem a fűtőfeszültséget true rms mérővel,mert hajlamos néhány tized volttal megemelkedni a fűtést és hamar kinyírja a képcsövet .Válaszokat kérlek privátba írjatok .Előre is köszönöm .
Ha ezt mondták,akkor így van...Érdemes ellenőrizni mindenképpen,főleg ha van kéznél ilyen műszer.Nem csak ennél,más gépnél is.
István
Videoton TS 4327 SP tévémnek elromlott a sokszorozója, melynek típusa FWK 196-17. Hozzáértőktől kérdezném, hogy hol lehet ilyen alkatrészt vásárolni vagy milyen más típussal lehet helyettesíteni.
Szia!Ez jó lesz helyette. Ha megrendeled tőlük, akkor beszerzik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |