Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Elégtelen antenna az okozója. Illetve valami beárnyékolja a vételt.
IPTV-m van. Nincs antenna. A régi típusú tv-n nem csinálta ezt.
IPTV-boxod van? HDMI-kábellel van a tévéhez kötve vagy Scart-on keresztül?
Van 1 modemem, amiről van a net és a modemből megy 1 kábel a boxba , HDMI kábellel van kötve.
Lehet box-hiba is. Scart-ról kipróbáltad?
Még nem próbáltam meg SCART-ról! De ha BOX hiba, akkor az előző régi tv-nél miért nem okozott problémát ?
Azért kérdeztem, hogy Scart-ról próbáltad-e. Gondolom a régi tévé azzal volt összekötve.
Szerintem ott az adatkapcsolattal lesz gond .Valami beterhel , és azért nincs meg az elegendő sávszélesség az IPTV hez , és azért akadozik .Modem router stb. Ha net is megy róla , és a tv is , és mondjuk a telefon is , akkor ne csodálkozz ha kevés a sebesség a médiához.
Igen , a régi Scart-on volt. Most átdugtam ezt is a Scart-ra. Kíváncsian várom az eredményt! Holnap jelentkezem , hogy jó-e.
Ezen doksi alapján kicseréltem az 1.5k-s ellenállásokat 470 ohmra és pöccre indul a tv.
Kép is jó, színek is jók, élesség is rendben van, minden jó eddig. Hibakódokat töröltem, így most már az sincs bejegyezve. ICC20 G2 beállítása, 26-os hibakód.txt
Látod, kár is volt ide beírni, megoldottad magad
Igen, megoldottam "bátorság nélkül nincs győzelem" alapon.
Talán nem csináltam nagyobb kárt, mint hasznot.
Sziasztok!
Továbbra is a Beko 55txt -E tipusu TV-t próbálom megszerelni. Jó pár alkatrészt kimértem, de eddig semmi eredmény (mind ha új lenne). A hiba ugyan az az M1-es adás képe tökéletes, viszont a hangot a Petőfi rádió szolgáltassa... Ez valami Ic hiba lenne? Vagy merre keresgéljek tovább? Valami támpontot ha tudnátok adni, az jó lenne. Mellékelek pár képet hátha segít valamit.
Sziasztok!
Van nálam egy SONY KV-21CL10K-tipusu tévé amihez kellene nekem az eeprom dump! Az eeprom típusa 24C16-os. Már keresgéltem az interneten is a fájlt, de sajnos nem találtam sehol. Aki tud azt kérem segítsen. Köszönöm!
Szia! Köszönöm a gyors reagálást!
Amit még le szeretnék írni az az hogy a TV eeprom programját azért szeretném le cserélni, mert szerintem sérült, de ez csak az én elméletem. A tévével ugyanis az a gond, mikor be kapcsolom akkor a kép megjelenik, de csak tiszta kéken!. A videó finálnál, R, G, B lábakon egyforma feszültség, de a biztonság kedvéért le cseréltem az ic-t is, de nem hozott javulást! A MENÜ-ben próbáltam állítani a kontrasztot fényerőt szint, de nem reagál semmire sem, vagyis nem látom hogy változna a kép, ezért is gondoltam az eeprom-ra. A videó finálban az összes alkatrészt át néztem és ott jó minden! A sor trafón a SCREEN potenciométert ha feljebb tekerem akkor meg jelenek a csíkok is de csak halvány a kép, ugyanis ezt el felejtetem le írni hogy halvány a kép is! Gondolok itt még képernyő meghibásodásra is, de ezt meg mondják a nálamnál tapasztaltabb fórumtársak gondolom?. Ti mit mondtok a képernyő hibás vagy az eepromban lévő program?.
Ha a katódokon egyforma feszültség van és ennek ellenére mégis kék színű a kép, akkor ez képcsőhibára utal. Valamilyen kép vagy visszafutási csíkok vannak?
Szia Kadarist!
Visszafutási csíkok vannak, tudod mikor tul vezérled a képernyőt!
És csíkok eltűnnek a G2 feszültség csökkentésére vagy megmaradnak? Látom már, eltűnnek. Egy képet mutathatnál, mert ha a kékség fátyolszerű és elnyomja a képet, akkor képcsőhiba is lehet.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2014
A G2 feszültség csökkentésére a csíkok el tűnnek! De akkor már nagyon halvány a kép. Amúgy már össze is raktam, mert szerintem is biztos képernyő hibás!. Köszönöm a segítséget!
Kábel tv van ?
A tuner bemeneti körében van egy tekercs azt kell széthúzni, ha jól emlékszem. Valami sávszűrőről van szó, de már nem tudnék levizsgázni ebből a témából
Tehát lemez le, és próbáld megtalálni a tekercset de azért ne barmold szét a tunert.
Még annyi, hogy a CCIR rádió hangnorma és a tuner akad össze. Még egy kétnormásító paralell kf panel is segít a 4 hangolókörös, már ha be tudod kötni.
Szia!
Igen kábel Tv van. Idézet: „A tuner bemeneti körében van egy tekercs azt kell széthúzni” Lássuk jól értem-e abban a szürke dobozban amibe az antenna csatlakozik, abban kell keresnem egy tekercset, amit csak valamennyire szét kell húzzak? Tehát végül is a hiba mechanikai? Idézet: „de már nem tudnék levizsgázni ebből a témából” Nem baj az, ahogy nézem nem sokan tudnak hozzászólni, ahogy nézem így örülök minden sietségnek. Rosszabb úgy se lesz!
Nem a Kossuth rádió szól, mert akkor a középhullámú adó adása keveredik a hangcsatornába. A nyákon nincs fóliarepedés, hangolásra nem jön be a tévéadás hangja? AV-ról van hang?
Valóban nem a Kossuth rádió szól hanem a Petőfi! Nem vicc tényleg be is mondják hogy Petöfi rádió XY Mhz-n... elsö pár másodpercben mondja hogy FM ......
A hangolás állítására nem jön be kivehetően a TV eredeti hangja, bár lehet hogy ott van nehéz így kivenni. Kipróbáltam, most ugyan azt az adást, a másik szobában egy villám csatást elszenvedett TV-vel. Azzal is zavaros volt a kép, de azon jó volt a hang, a lakásban 2 külön szobában van Tv és mind a 2 a padlásról osztott jelet kapja. Átvittem oda a hibás TV-t (gondoltam megnézem a másik vezetéken jó lesz-e a hang), de a helyzet maradt az eredeti, azon a vezetéken is a rádió megy, és zavaros a kép. Idézet: „A nyákon nincs fóliarepedés” Magán a nyákon nem láttam semmi észrevehetőt, de azt a kis szürke részt nem bontottam szét amihez az antenna megy. Idézet: „AV-ról van hang?” Ezt nem tudom egyelőre hogy tudnám megnézni.
Bldog Békés Karácsonyi Ünnepeket kivénok minden fórumozónak !
Megnéztem a videót és valószínű, hogy arról van szó, hogy a kábeltévé vagy a helyi rádióadó Petőfi adása belekeveredik a hangcsatornába. Félek, hogy ez a tévé sajátossága és nem tudsz vele mit kezdeni.
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2014
Igen abban a szürke dobozban van a bibi. A kábel tv olyan frekit használ képvivőként amihez a hang vivő egybe esik az adott rádió frekvenciájával. Ezt a frekvencia kiosztást a nyugati országokban nem használják csatornaként de nálunk igen. Megpróbálhatod kis hangolómaggal is befolyásolni a hangoló köröket úgy hogy közelítesz hozzájuk a végüknél. Próbálkozhatsz ferrit vagy réz hangolómaggal. Így nem hangolod szét a tv-t, és megleled a tekercset. Azért a paralell hangpanel biztosabb.
Köszönöm!
Akkor fogok egy ferritet és megpróbálom vele megijeszteni a tekercseket, hátha javul valamit. Persze ezt majd csak ünnepek után vagy a két ünnep között! Ezúton is kellemes ünnepeket mindenkinek aki olvassa! |
Bejelentkezés
Hirdetés |