Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
ez mindig ott van ahogy bekapcsolom már ott is van
Értem , és sosem változik a színe , tehát mindig ilyen pirosas ugye ?
igen mindig ilyen piros egy fél óra múlva ott is piros lesz ahol van fehér
Sajna akkor a kijelző haldoklik nincs mint tenni.
Hát az azt már nem is kérdem , hogy hány éves a tévé , mert biztos nem tudod.De talán nem is lényeg.
Igen , mert azokon a pontokon , illetve pixel helyeken már a kijelző nem képes megjeleníteni tartalmat . Nevezzük könnyebben úgy , hogy azok a pontok kiégtek , illetve már a gáz hatására nem tudnak megfelelően működni elgyengültek.
Mert a kijelző gáz halmazállapottal van feltöltve , és ennek hatására gyújtja be a pixeleket , és jelennek meg majd a tartalmak , de ha már egy pont, vagy pixel elgyengül , akkor már egy ilyen vöröses piros színnel ugyan láthatóvá válik , de már ez nem aktív állapot sajnos.
meg van olyan hogy néha éjszaka magától be akar kapcsolni kattan egyet mint mikor bekapcsolom de közbe semmi
meddig huza még a kijelző nem lehet hogy csak tényleg kondi baj? esetleg holnap szét szedjem és átnézem?
Nézd át, mert az elégtelen kisütéstől is lehet ilyen jelenség.
Nos ha minden igaz találtam 2 db 100v-os 1000uf kondít amik egy kicsit púposabbak a többinél ez lehet a baj?
Illetve ventilátort be lehet tenni mert találtam egy foglalatot ami üres képet csináltam róla.
Meg egy ilyet találtam ez nem tudom mi lehet
A púpos vagy gyanús kondenzátort mindenképpen cseréld, ha nem lesz jobb ettől, akkor a Vs feszültségen kellene állítani a középső tápegységpanelen.
Nem tudom mi az a 2db zsinór de úgy vélem valaki már javította ezt a részt. Kibontsam hogy mi van ott?
Ne bontsd ki, jó az úgy. Ha korábban jó volt, akkor ne kíváncsiskodj!
Okés rendben nem bontom ki akkor rendelek 2db kondít és jövőhetén be is forrasztom köszi a segítséget
Ezt a fajta kondít rendelem jó lesz bele?
100v 1000uf
Ja és akkor abba a 12v os csatlakozóba rakhatok ventilátort??
A kondi jó lesz és a ventilátorral majd akkor foglalkozzunk, ha jó lesz a kép.
Helosztok.
TS3350 ICC5 pukkanás után eltűnt a kép. Sorvégtranyó kollektorát felemelve táp megy, sortáp van, izzó félfénnyel világít. Sorkimenő tud pukkanni és füstölni? Vagy valami más azon a vonalon beterhel? Nem látszik, hogy valami is el lenne égve. Ha sorbakötöm a kollektorral az izzót, akkor is világít eléggé. Szerk.: RL56 el van pukkanva, ő egy rc tag része, ami a sorkimenővel sorbakötött tekercsre kapcsolódik párhuzamosan. A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2015
Tévedtem, az ellenállás nem pukkant el, csupán a festékréteg pattant le. Nekem gyanús a sorkimenő, de bízok a csodában
A kollektort bekötve elmegy a sortápfeszültség?
A kollektort bekötve próbál indulni a táp hármat, utána semmi. Kikapcsoláskor felvillan a készenlét piros pontja. Olvastam hogy ez tipikus sorkimenő tünet. Mindegy, jó még a toshiba cső benne, veszek bele sorkimenőt a HQ ban. Ha esetleg van valakinél olcsóbban, szólhat nyugodtan
Gondolom a sortranzisztort ellenőrizted.
Járasd úgy a sorvégfokot, hogy a sortápfeszültséggel sorbakötsz egy 100-as vagy 60W-os izzót. Ha szerencséd van, akkor megmutatkozik a hibás rész (leginkább sortrafó).
Igen, így próbáltam, valamennyire feléled a tv. Bejön a kijelzőn az 1 es és talán mintha egy kevés nagyfesz is lett volna.
Na, hagyd így. A sortáp pufferkondenzátorai megfelelő értékűek?
Érdekesen viselkedik most. Sortáppal sorban az izzó, és a kollektort felemelve is világít egy fél másodpercig. Próbáltam zárlatot keresni, kollektorral párhuzamos kondit és diódát megnéztem, még a 200V diódáját és zajszűrő kondiját is felemeltem, de semmi se változott. Létezik hogy zárlatos a testre a sorkimenő? Persze az eltérítőt is lehúztam. Szerk.: Hülyeséget beszélek, elkötöttem az izzót.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |