Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok.
került hozzám egy Samsung CK 566BT tv. Nem indult elsőre újraelkózás után jó lett vagyis azt hittem,a hangerő plafonra adva és meg se nyikkan... A végfok TDA 7297,cseréltem de ezzel nemoldódott meg a probléma. A kapcsoláson van TDA 9859-Audio S/W néven,ez egy proci. A panelon semmilyen sérülés nem látható... Találkozott már valaki hasonló problémával? Itt egy kis áttekintő.
NAgyon megköszönném a technológiai titkot. Fojtó trafót lehet újjal pótolni, vagy maradjon a régi?
Sziasztok
lenne egy fontos kérdésem ha valaki letudná írni lépésről lépésre nagyon meg köszőném. Van egy Orion 025 tipusu tv-m valamelyik haverom adta mert utba volt neki. Csak annyi hibája van hogy nincs piros szín. Meg van a kapcsolási rajza is.
Akkor a vezérlése rossz valószínű a hiba a képcső végén elhelyezkedő crt panelen kell keresni a hibát! Előfordulhat azonben,hogy behalt a cső mondjuk ez a ritkább eset de néha ez is előfordul.
hi mindenki.........
Bonanza02...Egy hasonlo jellegu topikba azert jonek az emberek, hogy tanuljanak egymas tapasztalataibol, hibaibol. Te mint "NASA szakerto" megosztanad velunk is a titkodat? Gondolok itt erre: Egy dolgot még talán megtehetsz. Egy BU tranyót talán megér a próba. De azt csak privát írom meg,mert technológiai titok." Nem engem erdekel tulajdonkeppen, a "technologiai titkod" en tobb ezer TV-n vagyok tul, viszont vannak itt olyanok is akik esetleg most kezdik ezt azoknak minden kis informacio aranyat er...... Koszonjuk...... Egyebek kozott egy takolt videoton kimenotrafo nem er meg egy fel BU-t sem hiszen mar uj koraban egy harmadosztalyu kepcsovet kapott szegeny,amit mostansag mar pinceben kell nezni. A jo kepcsoveket az KGST export elhordta.
Helló.
Ez a nagy titok annyi lehet mint amit már többen is megírhattak ezzel a tv-vel kapcsolatosan ezen a fórumon. Új sorkimenő bele, táp feljavít, sormeghajtás átnéz. Nem azt mondom, hogy egyszerű, sőőt ezek a tv-k mai napig produkálnak érdekes hibákat. De nincs ebben semmi nagy titok. Amúgy kellemesen lehet csalódni a vidik képcsöveiben. De sajnos ezek felett is eljárt már az idő...Ha jó volt rajta a kép előtte csak akkor érdemes vele foglalkozni.
Hello mindenkinek.Volna egy betegem aminek a képernyő alsó éa felső részén kb 3cm csik van,vagyis nincs meg a teljes függőleges eltérités.Rajzot mellékelek.A kondizáson tul vagyok.Ha valaki tud segiteni nagyon megköszönném.
helló.. szerintem probáld meg a képeltéritö IC csrélni ill körülöte pedig a kondikat én első neki futásnak ezzel kezdenék üdvhttp://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=1716&ppid=503702&pop=1#
HaliBocs a kesöi valaszert.Szoval a service menüben csinaltam a resetet.(service menü taviranyiton ebben a sorrendben kell a gombokat lenyomni:info-menu-mute-power)Sajna meg azota sincs hang a tv-n.Es a normal tv menüben le van tilltva az audio beallitasoknal a visszaaillitas.Ja es a service menüben a sound pontban nincs Internal Mutet.Holnap megprobalok valamifele kepet feltenni a menüröl.Elöre is köszi a segitseget!
Maradjon a régi.
bundzsy! Nem vagyok sajnos NASA szakértő. Bár az lehetnék! Azért is írtam,hogy én nem áldoznék rá sok pénztet,de mondjuk egy BU lehet otthon a spajzban.
allitsd vissza a range ertekeket!
kuldom a sound beallitast is de ha gondolod elkuldom a teljes service manualt
A családi TV (Videoton TS5451) meghalt (meghalt = se kép/se hang = nincs táp). Utálok TV-ben kotorászni és nem is értek igazán hozzá (és ezt be is vallom ) ezért inkább elcipelném a "dögöt" szerelőhöz. Sajnos nincs (már) kihez
Ezért elveimmel ellentétben belenéztem: Főbizti ép, pufferkondin ott van a 314 Vdc. Ami furcsa, hogy a "fő" tranzisztor (BU309) minden lába között csak pár Ohm van (kiforrasztva teljesen jónak tűnik). Szemre semmi károsodás. Szivem szerint nem turkálnék benne többet ha feltétlenül szükséges. Ötlet/rajz/javaslat (na jó, tálca sör a szokásos javadalmazáson felül ha valaki megcsinálja ).
Ebben valami Samsung képcső van. Az ennyire hulladék lenne?
A tranzisztor halott, nézd meg a többi félvezetőt is a tápkörben.
A héten átnézem majd. Most 5 km csomagtartóban zötykölődés után volt rajta kép
Hát akkor kezdjük! Alkoholmentes sörről is lehet szó?
1. tipp : van a kis hálózati trafó (standby trafó) szekunder körében egy 9,1-es zéner és egy npn áteresztő tranzisztor (BC639 1A-es). Vedd ki,mérd ki.Jó helyette a BD 139 is,ha nincs más otthon.A BC639 lábkiosztása más mint pl. a BC182-nek,lábak felfelé,balról B-C-E. (nekem ezekenél a típusoknál csak ez a tranzisztor volt a bűnös sok esetben) Van hasonló rajz is,ha kell.
Kivéve mérjük meg.Nem biztos hogy rossz, az áramkörben mérve becsaphat a mérés.
hi mindenki.........
nagyimre10........Csatoltam egy "morickakarikazost" Ezeket az alkatreszeket es feszeket ellenorizted legyszives? Ha nem ez a bibi akkor lehet, hogy tenyleg ki kellene cserelni azt az elterito IC-t. A kondit csereld mindenkeppen, az ellenalasok megnyulasra, a diodat visszaramra ellenorizd. A diodakat legjobban analog muszerrel tudjuk ellenorizni, egyik iranyban nem vezethet egyaltalan. Volt mar olyan mikor a multimeter azt mondta, hogy nem vezet, az analog pedig, hogy igen es az analog nyert. Es nem artana ha megnezned a 150V-ot is, nehogy az legyen kicsi. Ha az 140V az mar okozhat ilyet. Bocs ha okoskodtam.... jo munkat nektek.
Bocsi, hogy beleszólok.Akkor a vízszintes méretnek sem kellene kitöltenie a képet (ha csak 140V).
Azért nem ártani megnézni azt a potméter körüli részt,ami az eltérítés nagysáágt hivatott beállítani. Esetleg előtte van egy csatolokondi (pár mikros)
Kicsit rágódtam a témán...
Küldök egy belső rajzot. Szerintem a 9. láb körül kellene szétnézni. Q702 (esetleg gondolkodás nélkül csere), R710,R711 Meg kellene nézni,hogy az a 9. láb hová is megyen. Állítólag a sorkimenő felé. Esetleg a VR601 mit is állít? Meg a +15V biztos hogy annyi-e, esetleg szűretlen-e. Mertha a C632 csak 100 mikro lett az öregedés miatt,akkor a szűretlen táp is tudja okozni.
Hello mindenkinek!!
Van egy grundig cuc1937 tipusú tv-m mely ma reggelre beadta az uncsit. Készenlét van ha bekapcsolom elindul a táp, zúg az eltérités de a sor nem indul el. Sorvégtranyot néztem jo, szakadt ellenálást nem találtam. Mértem a sor lábait és három lábon 90volt van eggyen pedig 8volt a többin semmi. Ha valaki tud segitsen mert nem boldogulok vele. Elöre is köszönöm!!
BU903 kiforrasztva lett megmérve, szerintem jó, ezért visszatettem. A standby táp BC639 szintén jó (nem forrasztottam ki, de helyén mérve jó) és 8.4V standby táp is van (mintha a bekapcsolási próbák során kicsit emelkedne is). Szóval tipp 1 kilőve.
A hasonló rajzot (és a tippeket is) köszönöm Próbalom majd alapján megkeresni a többi lehetséges bűnöst is megkeresni (a számozás nagyon más). Mellesleg a "valaki megcsinálja" dolgot konkrétan (fizikailag) értettem...
Igen, a helyzet az hogy te előtted van a tv,ezért kicsit macerás így tippeket adni. Kellene pár info a jelenlegi állapotról:
A./ Sorvégtranzisztort kivéve, tv-t elindítva mekkora feszt mérsz a sorvégtranzisztor kollektor pontján(a panelen,de ismétlem sorvégtranzisztor kivéve)? B./ Ha ott mérsz kb. 140V-ot, és a TV-t elindítva hallasz-e 3-szor egy hangot,mintha indulni akarna? Ez utóbbi a TEA2029 működéséről árul el dolgokat.
Alapdolgok:
+15V-ot külön megkapja az IC? Hangszórók jók? Nincs esetleg valahol egy kapcsoló,hogy a belső hangszórókat ki lehet kapcsolni? Van-e némító áramkör külön? Ehhez a részletes rajz lenne jó (legalábbis a hang rész).
Az ic-nél nem néztem hogy megkapja e a tápot mert annyi időm volt eddig vele foglalkozni hogy hagyjuk....csak lótifutiban,de a hangszórók ok,kapcsoló nyesta, a tv-be én nyúltam először a gyártás óta...
Mindenesetre minden elkót ami hűtőborda közelében volt,cseréltem,még a legapróbbakat is...Egyelőre a tv sarokban van,de szabadidőmben meg akarom csinálni. Van még egy ilyen rajzom:
Hát,ha nem nézted meg hogy kap-e tápfeszt az ic,és egyből cserélted, akkor van humorod. Tv mágus szlógen '70-es évekből: "Képhiba képcső - hanghiba hangcső."
Oké értelek,még annyit hagy kérdezzek már,mert nekem még ezek az ic-s dolgok nem fekszenek,nézegetem az adatlapot,de hanyas lábakon kellene feszt mérnem?
Üdv.
Szántam rád az életemből pár percet.
Itt a belső rajz, értelemszerűen 3,13 - tápfesz. De amiről beszéltem: van egy stby bemenet, vagyis itt fesznek kell lennie,ami bekapcsolja az ic-t. Ezenkívül van egy MUTE bemenet,amin ha fesz van,akkor lenémítja a kimeneteket. Mérni kell. Ha nincs egy műszered,akkor marad a kölcsönkérés.Műszer nélkül nem érdemes javítani. |
Bejelentkezés
Hirdetés |