Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok!
Van 1 Samsung ps-42c62h plasma tv-m.tegnap talaltam 1 kodot hogyan lehet belepni a szerviz menüjebe,nana hogy kiprobaltam.Nem tudom hogy veletlen elalitottam valamit vagy amikor kileptem csinaltam 1 resetet,es azota nincs hang a tv-n.Ha a taviranyitoval allitanam a hangot akkor 1 fülhalgato jelenik meg es allitja de semmi hang.A poen az hogy nincs rajta fejhallgato csati.Nagyon megköszönnem ha tudna valaki segiteni! THX
Szia! baj van nem jó a rajz a tv hez amit adtál ma néztem meg sajna, a dióda az sem stimm mert más a száma B12 4d és két csik van rajta
Sziasztok kersem a Funai TV-1400T MK8 gépkönyvét meg is találtam az elektrotanya oldalon de nem tudom letölteni
mert csak regisztrált felhasználó töltheti le megpróbáltam regisztrálni de műszaki kérdéseket tettek fel és 2 hibáztam így csak pár nap múlva próbálhatom újra,ha valaki tudna segíteni megköszönném
mi a neve letoltom neked
van meg de ide nem engedi feltolteni ha adsz e-mailt elkuldom
Hol csinalta resetet a serviz menube vagy a rendes menube? Tudna feltenni kepet a hang beallitasokrol a rendes menube vagy pedig a serviz menurol?
meg esetleg nezd meg a Menu Sound beallitasnal az Inetrnal Mutet
Szia!
Örök hála köszönöm ez az! igaz megelőztelek nekem is sikerült letölteni egyet,de a tied részletesebb ez már nagy segítség már át is néztem a TV-t is kezdödhet a javítás kezdem a táp részével. Ha ez sikerül nekiugrok a többinek is. Csak az alkatrész helyetesítésel lesznek némi gondok. Mégegyszer köszönöm! emilem: banat30@freemail.hu
Üdvözlök mindenkit!
Egy Panasonic tx-28ld4c készülékkel kapcsolatban lenne kérdésem. Amikor hozzájutottam, nem indult el. A táp hallhatóan próbálkozott indulni, de nem sikerült. Elkezdtem a hiba keresését, eljutottam a sorvégtranzisztorig. Na az átment tokozott drótba. Sebaj, csere...Hát persze...Kis város lévén csak BU508 volt, ami 2 sikeres indulás után szintén tokozott drót lett. Gondoltam a 68cm-es képcsőhöz társuló trafó kissé nagy árammal indul és azért megy tönkre. Vásároltam BU2520AW típusú tranzisztort, ezzel már tovább bírta, néztem is pár napig, egyik indulásnál a szokásos jelenséget produkálta, csak a táp próbált indulni sikertelenül. Természetesen a tápegység felújításán már túl vagyok, volt benne pár cserére szoruló ELKO, és az egész panel alapos átnézésen esett át. Legutolsó lehetőségként a sortrafóra gondolok hogy esetleg menetzárlatos, csak még éppen működik. Szerintetek lehet más jellegű probléma is? Kerestem már hozzá számtalan helyen trafót, a SINI-nél csak a gyári van 24000Ft-ért, Hornosék tudnának 17000Ft-ért adni, de mivel a tv szerintem annyit már nem ér (pláne ha nem is az a hibás) feleslegesen lenne a pénz kidobva. A képcső úgy gondolom nem lehet hibás, a képen semmi hiba nincsen, nagyon szép éles és kontrasztos. Próbáltam keresni trafót, de a HR8594-99-et amit a SINI-nél javasolnak helyettesítésként nem találtam meg sehol. A gyárira a ZTFL94002A típusszámot találtam, de erre sem bukkantam rá épkézláb áron. Amennyiben van valami ötletetek, segítsetek kérlek! Szerelőhöz nem vagyok hajlandó vinni a készüléket, tőlem ne kérjenek el 3000Ft-ot óránként a nyalókázásért, azt én is meg tudom csinálni. Nem bántani akarom őket, tudom milyen szervizesnek lenni én is dolgoztam benne. A készüléket ingyen kaptam, tehát érthető hogy miért nem akarok rá áldozni nagyobb összeget. Elektronikailag úgy gondolom nincsen baja, minden funkció tökéletesen működik. Kérlek hogy ilyen "FBS-sel körbekenem a sortrafót és akkor nem üt át"-hoz hasonló ötleteket ne adjatok! Mert az átmenet a gányolás és a gentelés között! Mellékelem a sorkimenő pdf-jét hátha segítség. Köszönöm a segítségeteket! Üdvözlettel: Zoli
Szia c509 et cserelted? 100µF 50V
hello mindenki........
Szabi_zoli82 Van itt egy tester, ha van hozza kedved epitsd meg. 1-2 ezer forint, ha gondolod.........
Szia!
A C509 nem lett még kicserélve, még a gyári van benne. De nem 100µF/50V hanem 47µF/35V. Ez az elko miképpen okozhatja a sorvégtranyó meghibásodását? Én a következő kodezátorokat cseréltem ki: C560, C816. A többi nem akart kinyílni. Természetesen ettől függetlenül lehet még átmeneti átugrós elko. A C509 az R507 és a Q503 kereszttüzében van, lehet hogy külső nyom nélkül száradt ki? Jobban megnézve a panelt, lehet hogy már ki kellett volna cserélnem az említett elko-t, nagyon közel van a tűzhöz. Remélem van itthon 105°-os kondi. A sorvégtranyó mögötti kondik ( C552, C551, C555) nem lehetnek tokozott drótok? Vagy a C556, C554, C559? Ha tudsz érdemben segíteni kérlek tedd meg! Köszi!
Szia!
Köszi a kapcsolást, de mielőtt nekikezdenék a megépítésnek, futok még pár kört más irányban... Üdv!
en a rajzon 100asat lattam es a sorvegtranzisztor halalat okozza ha cserelsz bu-t akkor a bazison a kondenzatort mindig kikell cserelni
Szia!
Hm...Rajzon?? Tudnád nekem mellékelni? Vagy itt, vagy mail-ben? A készülék többet ér annál mintsem hogy kukában végezze...ilyen fiatalon. Megpróbálom első körben 47u-val, megnézem az eredményt. Elképzelhető az is, mivel németes tvről van szó, hogy valami "jólképzett villanyszerelő" már járt benne előttem, és lehet hogy éppen ilyen volt csak neki a fiók mélyén, nem volt neki 100u. (Mindenesetre nagyon gyárinak tűnik az alkatrész a többihez képest) Ezt már soha nem tudom meg. megyek csereberélni, és majd megírom a jelenségeket avagy a működést. Köszönöm a segedelmet! Üdv!
Nem túl valószínű hogy sortrafót kell cserélni,és az elko csere sem oldja + a gondot.Szerintem tégy be Sd1740,S2055AF tranzisztort,azzal bírnia kell.De előbb cseréld ki az imp.kondit kollektoron pl.8,2nF-9,2nf/1600V.és cseréld ki +az eltérítőtekercsre menő csatoló kondikat is.Amennyiben a sorméret jó nem túl nagy akkor a táp ok.ellenőrizd azért B+értékét is.
NE probald meg kissebbel!!!! 100µF tegyel
Nagyon köszönöm a rajzot! Valóban 100u van benne. Én beleraktam a 47-et, egyenlőre elindult, de kicserélem 100u-ra, az a tuti. Valószínű hogy cserélve lett már, és akkor kerülhetett bele a 47-es. Még egyszer köszi!
ha meneted 47/el megint eleg a BU
Szia!
Hát...eddig bírta...ugyanaz a jelenség, valami rövidzár, mert a táp csak próbálkozik. Néztem néztem, aztán egyszer csak kikapcsolt a tv "minden ok nélkül", visszakapcsoltam, visszakapcsolt de rögtön újra kikapcsolt. Vártam kb 1 percet, és kapcsolnám be, és az ismerős sípolgatás hallatszik. Még nem szedtem szét, csak dühöngök magamban. Kb 30 percet ment a 100µF-os elko-val. Tehát elvileg azzal baj nem volt. Ezek szerint. Bár baj nincsen belőle ha ki van cserélve. További ötletek? Még van 1db BU2520AW-m Nem hiszem hogy elég lesz az az árva darab a további próbálkozásaimra. Te milyet ajánlasz? Ez bikának tűnt, meg gyorsabb is mint a gyári, de csak erősebb volt a villany. Esetleg a nagyfeszültségű kondik valamelyike nem "köphet" át? Köszi a segítséget a továbbiakban is!
Hat az nem jo nezted hogy melegszik-e? B+ erteken mit mersz? lehet hogy a t501es van megfutva es az eleg draga http://eshop2.euras.com/detailsseite.php?pic=3126040&login=786870
sziasztok.
szabi_zoli82..... en azert ezeket meg kicserelnem minden kerdes nelkul....... Mielott BU-uzemet kellene nyitni.
leszimulaltam a fentebb emlitett sorkimenotestert igy nez ki a szimulatorban. van valakinek valami velemenye?
Sziasztok!
Most épp egy SAMSUNG készüléket javítok meg is van a hiba forrása egy SMR40200C néven futó alkatrész (5 lábú ) teljesítmény tarnyóhoz hasonló tokozással. a neten nézelődtem elég drágának találom, Azt szeretném kérdezni bontásból nincs véletlenül valakinek egy ilyen alkatrésze és esetleg ki tudna vele segíteni? előre is köszi
Sziasztok!
Van valakinek ITT 3868 HPS típusú tv-hez kapcsolási rajza? Sürgős lenne. Előre is köszönöm!
Kicseréltem a sorkimenőt az 1161-oc ben egy videoton FF sorkimenőre. Tökéletesen működik. Lapose, bundzsy kössz a segitséget! A régi sorkimenőben csak az egyik oldalt volt műanyag lemzke. Ebbe mindkét oldalt van. Szerintem ugyan ilyen volt benne eredetileg mert volt lyuk a nyákon a két rögzitőcsavarnak.
Sziasztok.
nekem olyan gondom lenne, hogy a tv-nek nem működik a távirányítója. próbáltam univerzális kapcsolóval is, de az sem működött. egyik ismerősöm tanálcsolta, hogy a rádiót állítsam AM-re, így a távirányítót le lehet ellenőrizni, hogy jó-e. ezzel az ellenőrzéssel arra jutottunk, hogy jó. gondoltam mielött szétszedem, itt kérek tanácsot. A vevőjével lehet valami gond?Ha igen ki tudom cserélni? SmartVision a márka. Várom szíves segítségeteket.
Sziasztok segítséget kérnék javítom a Funai TV-1400T MK8 tipusú masinámat,de nem jutok egyről a kettőre,nem megy a tápja kicseréltem a R601,D603-606,R28,R20,Q601,Q603,Q604,Q625, a Q605 még nem cseréltem ki lehet hogy ez a gond? vagy valamelyik dióda hibás? már nincs ötletem,a trafó kap 308V-ot a Q601 tranyo is megkapja de onnan tovább semmi,nincs standby állapot sem. ha valaki tudna segíteni megköszöném sajna kezdő vagyok ezen a téren és jól jönne némi jótanács! Előre is köszönöm!
hello a c607esen mersz valami feszultseget?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |