Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   131 / 1274
(#) alexus hozzászólása Aug 19, 2009 /

Sziasztok!

Van 1 Samsung ps-42c62h plasma tv-m.tegnap talaltam 1 kodot hogyan lehet belepni a szerviz menüjebe,nana hogy kiprobaltam.Nem tudom hogy veletlen elalitottam valamit vagy amikor kileptem csinaltam 1 resetet,es azota nincs hang a tv-n.Ha a taviranyitoval allitanam a hangot akkor 1 fülhalgato jelenik meg es allitja de semmi hang.A poen az hogy nincs rajta fejhallgato csati.Nagyon megköszönnem ha tudna valaki segiteni!

THX
(#) Gázos Feco válasza mindegy hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

Szia! baj van nem jó a rajz a tv hez amit adtál ma néztem meg sajna, a dióda az sem stimm mert más a száma B12 4d és két csik van rajta
(#) Gázos Feco hozzászólása Aug 19, 2009 /

Sziasztok kersem a Funai TV-1400T MK8 gépkönyvét meg is találtam az elektrotanya oldalon de nem tudom letölteni
mert csak regisztrált felhasználó töltheti le megpróbáltam regisztrálni de műszaki kérdéseket tettek fel és 2 hibáztam így csak pár nap múlva próbálhatom újra,ha valaki tudna segíteni megköszönném
(#) mindegy válasza Gázos Feco hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

mi a neve letoltom neked
(#) mindegy válasza mindegy hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

megvan kuldom
(#) mindegy válasza Gázos Feco hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

van meg de ide nem engedi feltolteni ha adsz e-mailt elkuldom
(#) mindegy válasza alexus hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

Hol csinalta resetet a serviz menube vagy a rendes menube? Tudna feltenni kepet a hang beallitasokrol a rendes menube vagy pedig a serviz menurol?
(#) mindegy válasza mindegy hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

meg esetleg nezd meg a Menu Sound beallitasnal az Inetrnal Mutet
(#) Gázos Feco válasza mindegy hozzászólására (») Aug 20, 2009 /

Szia!
Örök hála köszönöm ez az! igaz megelőztelek nekem is sikerült letölteni egyet,de a tied részletesebb ez már nagy segítség már át is néztem a TV-t is kezdödhet a javítás kezdem a táp részével. Ha ez sikerül nekiugrok a többinek is. Csak az alkatrész helyetesítésel lesznek némi gondok. Mégegyszer köszönöm! emilem: banat30@freemail.hu
(#) szabi_zoli82 hozzászólása Aug 20, 2009 /

Üdvözlök mindenkit!
Egy Panasonic tx-28ld4c készülékkel kapcsolatban lenne kérdésem. Amikor hozzájutottam, nem indult el. A táp hallhatóan próbálkozott indulni, de nem sikerült. Elkezdtem a hiba keresését, eljutottam a sorvégtranzisztorig. Na az átment tokozott drótba. Sebaj, csere...Hát persze...Kis város lévén csak BU508 volt, ami 2 sikeres indulás után szintén tokozott drót lett. Gondoltam a 68cm-es képcsőhöz társuló trafó kissé nagy árammal indul és azért megy tönkre. Vásároltam BU2520AW típusú tranzisztort, ezzel már tovább bírta, néztem is pár napig, egyik indulásnál a szokásos jelenséget produkálta, csak a táp próbált indulni sikertelenül. Természetesen a tápegység felújításán már túl vagyok, volt benne pár cserére szoruló ELKO, és az egész panel alapos átnézésen esett át. Legutolsó lehetőségként a sortrafóra gondolok hogy esetleg menetzárlatos, csak még éppen működik. Szerintetek lehet más jellegű probléma is? Kerestem már hozzá számtalan helyen trafót, a SINI-nél csak a gyári van 24000Ft-ért, Hornosék tudnának 17000Ft-ért adni, de mivel a tv szerintem annyit már nem ér (pláne ha nem is az a hibás) feleslegesen lenne a pénz kidobva. A képcső úgy gondolom nem lehet hibás, a képen semmi hiba nincsen, nagyon szép éles és kontrasztos. Próbáltam keresni trafót, de a HR8594-99-et amit a SINI-nél javasolnak helyettesítésként nem találtam meg sehol. A gyárira a ZTFL94002A típusszámot találtam, de erre sem bukkantam rá épkézláb áron. Amennyiben van valami ötletetek, segítsetek kérlek! Szerelőhöz nem vagyok hajlandó vinni a készüléket, tőlem ne kérjenek el 3000Ft-ot óránként a nyalókázásért, azt én is meg tudom csinálni. Nem bántani akarom őket, tudom milyen szervizesnek lenni én is dolgoztam benne. A készüléket ingyen kaptam, tehát érthető hogy miért nem akarok rá áldozni nagyobb összeget. Elektronikailag úgy gondolom nincsen baja, minden funkció tökéletesen működik. Kérlek hogy ilyen "FBS-sel körbekenem a sortrafót és akkor nem üt át"-hoz hasonló ötleteket ne adjatok! Mert az átmenet a gányolás és a gentelés között! Mellékelem a sorkimenő pdf-jét hátha segítség. Köszönöm a segítségeteket! Üdvözlettel: Zoli
(#) mindegy válasza szabi_zoli82 hozzászólására (») Aug 20, 2009 /

Szia c509 et cserelted? 100µF 50V
(#) bundzsy válasza szabi_zoli82 hozzászólására (») Aug 20, 2009 /

hello mindenki........
Szabi_zoli82
Van itt egy tester, ha van hozza kedved epitsd meg. 1-2 ezer forint, ha gondolod.........
(#) szabi_zoli82 válasza mindegy hozzászólására (») Aug 20, 2009 /

Szia!
A C509 nem lett még kicserélve, még a gyári van benne. De nem 100µF/50V hanem 47µF/35V. Ez az elko miképpen okozhatja a sorvégtranyó meghibásodását? Én a következő kodezátorokat cseréltem ki: C560, C816. A többi nem akart kinyílni. Természetesen ettől függetlenül lehet még átmeneti átugrós elko. A C509 az R507 és a Q503 kereszttüzében van, lehet hogy külső nyom nélkül száradt ki? Jobban megnézve a panelt, lehet hogy már ki kellett volna cserélnem az említett elko-t, nagyon közel van a tűzhöz. Remélem van itthon 105°-os kondi. A sorvégtranyó mögötti kondik ( C552, C551, C555) nem lehetnek tokozott drótok? Vagy a C556, C554, C559? Ha tudsz érdemben segíteni kérlek tedd meg! Köszi!
(#) szabi_zoli82 válasza bundzsy hozzászólására (») Aug 20, 2009 /

Szia!
Köszi a kapcsolást, de mielőtt nekikezdenék a megépítésnek, futok még pár kört más irányban...
Üdv!

en a rajzon 100asat lattam es a sorvegtranzisztor halalat okozza ha cserelsz bu-t akkor a bazison a kondenzatort mindig kikell cserelni

Szia!
Hm...Rajzon?? Tudnád nekem mellékelni? Vagy itt, vagy mail-ben? A készülék többet ér annál mintsem hogy kukában végezze...ilyen fiatalon. Megpróbálom első körben 47u-val, megnézem az eredményt. Elképzelhető az is, mivel németes tvről van szó, hogy valami "jólképzett villanyszerelő" már járt benne előttem, és lehet hogy éppen ilyen volt csak neki a fiók mélyén, nem volt neki 100u. (Mindenesetre nagyon gyárinak tűnik az alkatrész a többihez képest) Ezt már soha nem tudom meg. megyek csereberélni, és majd megírom a jelenségeket avagy a működést. Köszönöm a segedelmet! Üdv!
(#) ferzoo válasza szabi_zoli82 hozzászólására (») Aug 20, 2009 /

Nem túl valószínű hogy sortrafót kell cserélni,és az elko csere sem oldja + a gondot.Szerintem tégy be Sd1740,S2055AF tranzisztort,azzal bírnia kell.De előbb cseréld ki az imp.kondit kollektoron pl.8,2nF-9,2nf/1600V.és cseréld ki +az eltérítőtekercsre menő csatoló kondikat is.Amennyiben a sorméret jó nem túl nagy akkor a táp ok.ellenőrizd azért B+értékét is.

NE probald meg kissebbel!!!! 100µF tegyel

Nagyon köszönöm a rajzot! Valóban 100u van benne. Én beleraktam a 47-et, egyenlőre elindult, de kicserélem 100u-ra, az a tuti. Valószínű hogy cserélve lett már, és akkor kerülhetett bele a 47-es. Még egyszer köszi!

ha meneted 47/el megint eleg a BU

Szia!
Hát...eddig bírta...ugyanaz a jelenség, valami rövidzár, mert a táp csak próbálkozik. Néztem néztem, aztán egyszer csak kikapcsolt a tv "minden ok nélkül", visszakapcsoltam, visszakapcsolt de rögtön újra kikapcsolt. Vártam kb 1 percet, és kapcsolnám be, és az ismerős sípolgatás hallatszik. Még nem szedtem szét, csak dühöngök magamban. Kb 30 percet ment a 100µF-os elko-val. Tehát elvileg azzal baj nem volt. Ezek szerint. Bár baj nincsen belőle ha ki van cserélve. További ötletek? Még van 1db BU2520AW-m
Nem hiszem hogy elég lesz az az árva darab a további próbálkozásaimra. Te milyet ajánlasz? Ez bikának tűnt, meg gyorsabb is mint a gyári, de csak erősebb volt a villany. Esetleg a nagyfeszültségű kondik valamelyike nem "köphet" át? Köszi a segítséget a továbbiakban is!
(#) mindegy válasza ferzoo hozzászólására (») Aug 20, 2009 /

Hat az nem jo nezted hogy melegszik-e? B+ erteken mit mersz? lehet hogy a t501es van megfutva es az eleg draga http://eshop2.euras.com/detailsseite.php?pic=3126040&login=786870
(#) bundzsy válasza szabi_zoli82 hozzászólására (») Aug 20, 2009 /

sziasztok.
szabi_zoli82.....
en azert ezeket meg kicserelnem minden kerdes nelkul.......
Mielott BU-uzemet kellene nyitni.

szabi.jpg

(#) bundzsy hozzászólása Aug 20, 2009 /

leszimulaltam a fentebb emlitett sorkimenotestert igy nez ki a szimulatorban. van valakinek valami velemenye?
(#) very hozzászólása Aug 20, 2009 /

Sziasztok!

Most épp egy SAMSUNG készüléket javítok meg is van a hiba forrása egy SMR40200C néven futó alkatrész (5 lábú ) teljesítmény tarnyóhoz hasonló tokozással. a neten nézelődtem elég drágának találom, Azt szeretném kérdezni bontásból nincs véletlenül valakinek egy ilyen alkatrésze és esetleg ki tudna vele segíteni?
előre is köszi
(#) fbela1990 hozzászólása Aug 22, 2009 /

Sziasztok!

Van valakinek ITT 3868 HPS típusú tv-hez kapcsolási rajza?
Sürgős lenne.

Előre is köszönöm!
(#) moltam hozzászólása Aug 23, 2009 /

Kicseréltem a sorkimenőt az 1161-oc ben egy videoton FF sorkimenőre. Tökéletesen működik. Lapose, bundzsy kössz a segitséget! A régi sorkimenőben csak az egyik oldalt volt műanyag lemzke. Ebbe mindkét oldalt van. Szerintem ugyan ilyen volt benne eredetileg mert volt lyuk a nyákon a két rögzitőcsavarnak.
(#) Polo777 hozzászólása Aug 23, 2009 /

Sziasztok.

nekem olyan gondom lenne, hogy a tv-nek nem működik a távirányítója. próbáltam univerzális kapcsolóval is, de az sem működött.
egyik ismerősöm tanálcsolta, hogy a rádiót állítsam AM-re, így a távirányítót le lehet ellenőrizni, hogy jó-e. ezzel az ellenőrzéssel arra jutottunk, hogy jó. gondoltam mielött szétszedem, itt kérek tanácsot.
A vevőjével lehet valami gond?Ha igen ki tudom cserélni? SmartVision a márka.
Várom szíves segítségeteket.
(#) Gázos Feco hozzászólása Aug 23, 2009 /

Sziasztok segítséget kérnék javítom a Funai TV-1400T MK8 tipusú masinámat,de nem jutok egyről a kettőre,nem megy a tápja kicseréltem a R601,D603-606,R28,R20,Q601,Q603,Q604,Q625, a Q605 még nem cseréltem ki lehet hogy ez a gond? vagy valamelyik dióda hibás? már nincs ötletem,a trafó kap 308V-ot a Q601 tranyo is megkapja de onnan tovább semmi,nincs standby állapot sem. ha valaki tudna segíteni megköszöném sajna kezdő vagyok ezen a téren és jól jönne némi jótanács! Előre is köszönöm!
(#) mindegy válasza Gázos Feco hozzászólására (») Aug 23, 2009 /

hello a c607esen mersz valami feszultseget?
Következő: »»   131 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem