Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Ezek szerint te tusz nekem segíteni, hogy hol is kellene keresnem azt a szinvégfok tranzisztort.
Az Q401 jól gondolom ugye? (Bár hülye kérdés mert egyértelműen látszik a panelon ) Szóval igen, állandóan ott van a fesz.
és arra mit szólsz h mindig bekapcsol?
A képcsőpanelen kell lenni tranzisztoroknak. A nagyobbak a végerősítők, a kisebbek a meghajtók. Nem néztem utána a konkrét típusnak, de esélyes, hogy IC-s megoldás van benne.
Akkor gyerünk tovább. Jó a tranzisztor amit kivettél? Ki tudod mérni műszerrel?
Én arra gyanakszom hogy ez nem az eredeti nagyfesz tekercse!!Pedig álitolag ez gyári!!
Ha nyomsz egy 1-es vagy egy 8-as csatornát,akkor Tv-k 90%-a bekapcsol. Ez így van gyárilag.
Igen jó, de ha nem lenne jó akkor nem is lenne kép, jól gonolom? Mert nálam van, csak egy fél percig villog a kép (kb 1-et 2mp-enként).
Ha jól memorizáltam, akkor tranzisztorokak láttam csak a képcsőpanelon, ic-t nem. (sajnos a készülék nem helyben van )
Van műúszered amivel ki tudod mérni?
De hagyjuk. Van forrasztópákád? (hülye kérdés,gondolom van) A képcső nyakán lévő panelen van 3 db nagyobb fekete kocka, azok a 3 szín RGB végfok tranzisztorai. Kezdetnek meg kellene cserélned 2-őt. Cseréljenek helyet a panelben.Nézzük a változást.
Oké,akkor nem olvastam rendesen.
Szóval 1-2 sec van kép. Milyen kép van? Rendes kép vagy esetleg vízszintes vonal? Tök úgy érzem magam,mintha orvos lennék és a pácienst kérdezném,hogy mi baja van.Fel kell állítanom a diagnozist. Dr.Csobi
Laca,
Bocsi, de egyik a B legyen, vagyis a kék. (mert neked az nincs ha jól tudom)
Van műszerem, talán ki is tudom mérni. Persze hogy van pákám, és ez jó ötlet, hiszen ha ettől kezdve másik szine megy el, akkor megvan a tettes. Ha odajutok akkor ezt mindenféleképpen megcsinálom. Azért lenne jó ha valakinek lenne rajza, vagy infója a tranzisztorról, mert akkor tudnám hogy mit vigyek, vagy mit szerezzek be.
A színvégfok tranzisztoroknál pont ez az amit nem biztos hogy ki tudsz mérni. Mert becsaphat. A gyakorlatban a PE7058-akat párban kell cserélgetni amikor rohad a szín az öreg Vidinél vagy Orionnál.
Cseréld meg,zárjuk ki ezt a hiba lehetőséget.
Rendesen van kép, fényerő, színek, hang oké. A villogás közben is van hang de azon kívül semmi oda nem illő hang vagy fény, bekapcsoláskor (mindegy hogy stand by állapotból vagy főkapcsolóval) kb. fél percig 2 másodpercenként villan 1-et. Aztán abbamarad, néha villan még egyet-kettőt ha világos kép van a TV-ben (ezért gondoltam én tápra, mert ugye a világos fehér képhez kell a legtöbb energia és a kiszáradt elkó(k) miatt ezt már nem nagyon tudja)
Olvasd le a tranzisztorról a típusát. Ennyi.
Köszi, csak így két utam lesz, és nem is közelre, mert a készülék nincs itt.
Fűt a képcső? Tápok meg vannak a képcsőpanelen? 12V,200V?
Ööö, igen, azt honnan tudom hogy melyik a B? A képcső melyik lábával van kapcsolatban?
Nincs standbi álapot nincshalvány fény Már be sem lehet kapcsolni!!Ha megnyomom a povergombot a tvén,halvány kattanás halatcik de semmi lehet képcsöveslenne?
Ez gáz! Nagyon nem stimmel valami. Dr.Csobié a beteg
Ha szerencséd van,akkor a képcsőpanelre piros-zöld-kék vezeték köteg megy,ebből le tudod követni a kéket. A képcsőpanelen is lehet hogy az alkatrészoldalon fel van tüntetve R vagy G vagy B.
Fórumon tévészerelést tanítani nem egyszerű...
na most már mennem kell köszi mindent csá
Aha! Akkor lehet hogy valóban csak a nagy kondi kiszáradt. 220 mikor/450V, valahol a batáp részben találod.Vezetékkel rá kellene forrasztani pluszban egy hasonló kapacitású, 450V-os kondit.
Ok. Köszi. A panelre sajnos egyszinü szalagkábelekkel vittek mindent. Reménykedem benne, hogy a panelen találok valamit, de legfeljebb hármas csere lesz a dologból.
Hát ez nagyon gáz.
A TV 20:35 perckor meghalt.
Hát nem, de mindenki öröme ha sikeres.
Köszi.
Neked is köszönöm, ha sikerül a javitás beszámolok.
Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |