Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   156 / 1273
(#) kadarist válasza CsemanAttila hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Sajnos gyakran van ilyen olcsóbb (kínai) alaplapoknál.
(#) szarka hozzászólása Nov 2, 2009 /

Szert tettem egy LG 42PC1RV készülékre. A bal felső sarkában van egy fekete folt . Vajon mi lehet a baja?

SDC12365.JPG

(#) marciart válasza marciart hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Íme itt vannak aképek a belsejéről.
(#) marciart válasza Bonanza02 hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

szia

Itt van még kép.
(#) marciart válasza marciart hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

szia

It vannak a képek a B&O tv ről belülről
(#) kadarist válasza marciart hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Itt meg van rajz hozzá Bővebben: Link
(#) marciart válasza kadarist hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Azért ez érdekes mindent ki méregettem és semmi hiba.
Akkor meg mi lehet.
A végén meg szervízbe megyek vele.
(#) kadarist válasza marciart hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

A hiba a részletekben van elrejtve. Szisztematikus, műszeres hibakeresést kell végezni. például feszültségmérés különböző kulcspontokon. Ehhez gyakran meglehetősen nagy szervíztapasztalatra és az áramkörök működésének ismeretére van szükség.
(#) CsemanAttila hozzászólása Nov 2, 2009 /

Szép estét mindenkinek. Most kezdek neki a Sony Kv-c21 tipusó tv javításának. (A függőleges eltérítő hiba)

Lehúztam a képcső hátuljáról a panelt, és a következő lenne a kérdésem, a 2 spoti mit állít?

Előre is köszönöm
(#) CsemanAttila hozzászólása Nov 2, 2009 /

Főnyeremény(remélem). Félúton a bontásnál találtam egy púpos kondit azon a környéken amit javasoltatok, hogy nézzem át. Remélem ő lesz a ludas. Persze legalul van, szóval szétkell bontani az egész tv-t De ha kész
(#) Bonanza02 válasza CsemanAttila hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

A 791-es képen fókuszt, a 792-esen lévő screen-t(fényerőt)
Nem illik elállítani,ha nem muszáj.
(#) CsemanAttila válasza Bonanza02 hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Köszi szépen, nem mertem eltekergetni.

Úgynézki nem csak H1N1 járvány van, hanem Sony járvány is. Kv-29LS30E Tipusú tv, olyat művel, hogy elsötétül a kép. Mintha valaki letekerni a fényt kb a felére. Nem tudom, hogy a 2 dolognak van e köze egymáshoz, de mikor bekapcsolom nagyon sok idő még megjön a kép Valakinek esetleg tipp Előre is köszönöm
(#) janagawa hozzászólása Nov 3, 2009 /

Sziasztok!
Van egy Orion újabb típusú tv-m és egy két napja azzal szórakozik hogy csatornát vált magától ha a távirányítóval kapcsolom ki akkor meg bekapcsol magától. Mindig lefele vált kettőt. Mi lehet a baja és erre mi a megoldás? Előre is Köszönöm!
(#) CsemanAttila hozzászólása Nov 3, 2009 /

Köszi a segítséget minenkinek, függőleges torzítás megszünt egy kondi csere után! Örül a család, hogy újra tud tv-t nézni, na meg, hogy a tv szerelő nem húzta le őket pár ezressel. Köszi szépen!
(#) petyes hozzászólása Nov 3, 2009 /

Szevasztok nekem van egy Samsung cw-29k84v typ tv-m amelynek tönkrement az AV bemenete (mindkettő),bekapcsolt számítógép rádugása miatt(sajna)
Ha valaki meg tudná mondani mi lehet a baja és netán melyik alkatrészt kellene cserélni megköszönném
(#) supper hozzászólása Nov 3, 2009 /

Sziasztok ! Kadaristnak szeretnék köszönetet mondani a multkori segítségért sikerült megjavítani a tv-t most egy beko belsejű grundiggal akadtam el 22.2 chassis E-W hibája van a D505 damper dióda ki volt lazulva mérésre jó a dióda visszaforrasztottam de megmaradt a hiba szerintetek cseréljem ki a diódát más hibát nem találok
(#) beers hozzászólása Nov 3, 2009 /

Sziasztok!

Adott egy Loewe Studio 70-es tv (elvileg C9001 azthiszem)! A sorkimenőnél 1 óra alatt elugrik a tranyó!
Sajnos nem találom milyen értékű alkatrészek lennének a következők: C537,C538,C541!
Ezeket és a D537,D536,D542 cserélném!
Szokott valami tipikus hiba lenni ilyen esetben?
Mit cseréljek először?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.
Beers

Elvileg ez a rajz a legjobb, de alkatrész lista ebben sincs :S!
(#) Bonanza02 válasza beers hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Azalatt az 1 óra alatt tökéletesen működik?
Semmi különös jelenség?
Csak elmelegszik az S2000 és kész?
S2000-et tettél bele?
(#) beers válasza Bonanza02 hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Igen kb 1 óra alatt feladja!
Bu4508AX-et tettem bele, ezzel ment eddig 8 évig!
Van köztük egy kis eltérés, de ez volt benne eddig is!
(#) kadarist válasza beers hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Szia!

Amikor működik akkor a hűtőborda mennyire meleg? Sortáp nem túl magas?
(#) Bonanza02 válasza beers hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Nem lehet hogy hirtelen nagyobb fényerőnél száll el?

Ha van felesleges BU-d ( ),akkor érdemes lenne betenni egyet és feltekerni a screent. Mit szól hozzá a BU.Ha átcsattan belül a sorkimenőd,azt lehet hogy csak arról veszed észre hogy a Bu "elszállt".
Márpedig arról lehet szó,hogy valami több áramot vesz fel,mint kellene.Ha a BU nem melegszik nagyon,akkor nem táp lehet.De jelentkezne is a képen ha valami nem ok.Ha viszont egyik pillanatról másikra áramlöket van,akkor valami átüt. Pl. sorkimenő. Kondi az átütne hamarabb is.

Ha kipróbáltad a screen potis dolgot,akkor vedd le a fényt addig amíg lehet. AV- szürkéről éppen átváltson feketére az üres kép.
Lehet még az is, hogy valami olyan BU-t fogtál ki,ami valójában nem tudja azokat a paramétereket. Én most S2000-et tennék bele következőnek mindenképpen.
(#) beers hozzászólása Nov 3, 2009 /

Szerzek egy S2000AF-et és kicsit megkenem a hátulját szilikonzsírral!
Viszont az egyik kondi lába alatt már szétégett a nyák, úgy van belebarkácsolva!
Ettől a sorkimenős dologtól félek, 7-8 k-t nem ér ez a gép.
Megnézem milyen trnzisztorok lapulnak a fiókban, majd beáldozok egyet !
Majd AV-n adok neki egy raszter tesztet, ott kiderül a hirtelen fényerő váltásra mit szól!
(#) djgaby hozzászólása Nov 3, 2009 /

Sziasztok
Adott egy kb 1,5éves Hyundai tv-m.
Az a gond vele már kb 2hete, hogy a képeken látható zöld csík van felül.
De a szín az szokott változni.
Ez szerintetek mitől lehet ?
Én a PTC-re tippelek, de nem tudom. Előre is köszi a segítséget.
(#) kadarist válasza djgaby hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Szia!

Rossz a lemágnesezés. Kapcsold ki a készüléket egy fél órára a hálózati kapcsolójával. Ha bekapcsolás után is megmarad ez az elszíneződés, akkor kell PTC-re gyanakodni.
(#) djgaby válasza kadarist hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Köszi.. kipróbálom.
(#) Bonanza02 válasza djgaby hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Ez olyan,mintha valami hangszóró lenne a tv közelében. Nincs?
Akkor szokott ilyet csinálni.
(#) supak.jozsef válasza kadarist hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

köszönöm,most már itthon vagyok,nyertem az LG-vel szemben.A sorkimenö cserével megoldodott a hiba.Köszönöm a segitségedet.Persze mindenkinek
ebben a fórumban,ki hozzászólt a problémámhoz.Még lábadozom de itt leszek Veletek.Mégegyszer köszönöm mindenkinek a segitségét.Sziasztok
(#) djgaby válasza Bonanza02 hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Hát alapból van benne hangszóró 2oldalt... de a közelében egy darab sincs. Egyedül beltéri egység van a tetején...
(#) Bonanza02 válasza djgaby hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Azért azt próbáld már ki,hogy amikor az a kép van,amikor a jobb teteje elszíneződik,hogy működés közben emeld fel a beltérit a helyéről.Változik-e a kép?
(némelyikben trafó van,ami szórhat,ha nincs árnyékolva)
(#) supak.jozsef válasza djgaby hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

tedd távolabb a beltérit,aztán kapcsold(főkapcs) ki a készüléket(TV),hagyd pihenni egy kicsit min félóra.Aztán próbáld meg bekapcsolni.Ha továbbra is fennáll a hiba akkor vmi elvitte a lemágnesezést.Ez már a készüléken belül keresendö.PL a PTC ellenállás,ez a felelös a lemágnesezésért.
Következő: »»   156 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem