Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   157 / 1273
(#) djgaby válasza Bonanza02 hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

kipróbáltam..
Sajnos nem lett jobb.
(#) supak.jozsef válasza djgaby hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Ha lemágnesezte a képcsövet nem is veszel észre semmit ha arréb teszed,de a készüléket nem kapcsoltad ki egy félóára
a válasz szerint nem is telt el ennyi dö.
(#) kadarist válasza djgaby hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Pihit a tévének! Hagy hűljön már le az a PTC végre!
(#) ferzoo válasza djgaby hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

A Tv -be épített hangszórók mágneses teret nem sugároznak,mert acélgyűrűvel vannak árnyékolva.A PTC-cserélheted,de nem biztos hogy az a rossz.Amennyiben kicseréled és továbbra is meg marad a zöld folt,ajánlok 1megoldást.Régi rossz hangszórómágnessel lemágnesezheted a képcső acélkeretet,körkörös távolodó mozgatással karmozdulatokkal.Közel a képcső sarkához vidd a mágnest 10-15cm.re pill.ra,majd gyorsan távolitsd el tőle.Ha eltalálod az ellenpólust,semlegesítődik az acélszalag mágneses tere.
(#) kadarist válasza ferzoo hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Szia!

Na ennél van sokkal jobb megoldás a lemágnesezéshez. Fogsz egy 380-400V-os mágneskapcsoló behúzótekercset, adsz rá 230V-ot, és így végzed a körkörös , távolodó mozgatással történő lemágnesezést. Sokáig nem érdemes feszültség alatt tartani a tekercset, mert vasmag nélkül hamar túlmelegszik.
Ezzel a módszerrel biztos a lemágnesezés.

Viszont az állandómágnesnek is van létjogosultsága. Van néha olyan makacs színtisztátlanság, ahol a képcső belső felületére ragasztott aprómágnes(ek)el tudtam orvosolni a hibát.
(#) Bonanza02 válasza ferzoo hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

A hangszóró helyett használhatsz másik színes tv-ről lebontott lemágnesező tekercset is.Rá kell szerelni egy akkora méretű kis bútorlapra,be kell iktatni egy nyomógombot és 15cm-re bekapcsolod,majd kör-körös mozdulattal gyorsan távolodsz tőle. Az egész ne tartson tovább 5 sec-nál.

Szerintem lényeges a felület nagysága is lemágnesezéshez.A kis hangszóró egy adott ponthoz képest fogja átmágnesezni a képcsövet,de nem valószínű hogy sikert hoz.Ezért alkalmaznak olyan lemágnesező tekercset,ami a képcső hátsó felületét lefedi.
(#) djgaby válasza supak.jozsef hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Ma kipróbáltam, hogy kb 4-5óráig áram nélkül volt.
aztán adtam neki áramot és valami hangos sercegő-recsegő hangot adott ki.
Bekapcsoltam, de most a bal felső sarokban erőteljes piros szín volt.
nemsokára kipróbálom ezt a mágneses dolgot..
(#) Bonanza02 válasza djgaby hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Ne próbálj ki semmit, csak cseréld ki a PTK-t.Ha nem tudod, hogy melyik az,akkor segítek.(jól jönne egy fénykép a belsejéről esetleg arról a részről,ahova a 230-as vezeték csatlakoztatva van a panelre - akkor bekarikázom neked)
(#) jofy hozzászólása Nov 4, 2009 /

Sziasztok! Van egy Orion Tátra tv(AT 3061), nagyfesz tekercsel voltak problémák. Kaptam hozzá egy másik tekercset, beforrasztottam, aminek az lett az eredménye, hogy kifüstölt a készülék fele. Az lenne a kérdésem, hogy találtam egy full alaplapot az összes modul benne van az viszont egy Orion AT-1161 OC Mecsek tv-é. Ránézésre ugyanaz, mint a Tátráé. Szerintetek kompatibilis?
Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) djgaby válasza Bonanza02 hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Végülis a mágneses dolgot kipróbáltam, akkor helyrejött de amint elvettem a mágnest rossz lett.
Tehát a PTC a rossz...
Ezvan a PTC-re írva: MZ73BLL 9RM
De egy boltban sem találtam ilyet.
Mivel lehetne helyettesíteni ?
(#) kadarist válasza djgaby hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Szia!

Innen válogass:Bővebben: Link
(#) djgaby válasza kadarist hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Köszi, de innen most melyik felelne meg nekem ?
Mert sajnos nem tudom.

Milyen szempontok alapján kell kiválasztani a PTC-t ?
(#) Bonanza02 válasza jofy hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Mindkettő nyomógombos konstrukció. "Uranus" féle. Van teljes manual hozzá,ha nagyon kell. Kétféleképpen oldották meg a nagyfeszültséget. Az egyik típusban volt egy primer tekercs és külön egy malom tekercs+TV18 szelén dióda. A másik típusban ezt összerakták egy tokba. Ez utóbbi volt a rosszabb megoldás. A szelénesek bírták sokáig.Ehhez még tartozott egy segédtekercs,ami a negyfesztekercs alatt volt 4 db csappal illesztve.
Mitől tudott lefüstölni a panel? Talán patkolt biztosíték volt benne?

A kivezetések közötti távolság (raszter) a legfontosabb. Fekete, vagy fehér van a tévédben?

fekete van

Ha van esetleg másik bontás tv,akkor abból is átteheted.

Ez most nem PTK?

Én ilyet használok, ez árban is jó:
96726
BC3445R PTK normál (Philips)
(#) kadarist válasza Bonanza02 hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Szia!

Pozitív termikus koefficiesű ellenállás. A PTK ugyanaz, mint a PTC.

PTK-PTC ugyanaz
Köszi a tippet.
Tv az nincs bontásban, de veszek egy PTC-t aztán kipróbálom.

Van olyan TV,amibe nem ilyen normál PTK-t tettek. Én is szívtam már miatta.Annak 2 lába van.

Holnap szétszedem mégegyszer, megnézem mennyi lába van. De ahogy ránézésre láttam 2lába lesz neki.

Van olyan PTC, amelyiknél a középső láb közelebb van a két szélsőhöz (beljebb van). Ezt az eltérést kell beazonosítani leginkább. Ez a különbség a fehéreknél gyakoribb. Van két lábú is, de tiéd gondolom háromlábú.

A linkemben van két lábú is.

Ha a középső lába bentebb van az újnak,mint a régi feketének,akkor az nem gond. Én ki szoktam fúrni a penelt 1-es fúróval, kicsit megcsiszolom a fóliát ott és beforrasztom.
Ha kétlábúval találkozol,akkor az másfajta.Ritka,de oda nem ezek valók.
(#) kadarist válasza Bonanza02 hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

A két lábú helyére két lábú való Bővebben: Link
(#) kadarist válasza kadarist hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Így helyes: koefficiens
(#) jofy válasza Bonanza02 hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Szia! Nem volt megpatkolva a bizti. Ettől függetlenül elég nagy fény ill. hangeffekteket dobott a panel és mivel én a mikroelektronikához vagyok szokva (tv javításban nem vagyok annyira jártas) így feladtam a javítással. Viszont, így hogy találtam egy komplett panelt, benne minden tartozékkal arra gondoltam mégse dobom ki a tv-t. Akkor elvileg kompatibilis A Tátra tv-hez az AT-1161 OC panel úgy ahogy van?
(#) supper hozzászólása Nov 5, 2009 /

Sziasztok ! Beko belsejű grundig tv-vel van gondom nagy párnatorzítása volt néha csattogott a tv a d505 dióda lába volt kilazulva ez okozta a csattogást visszaforrasztva nagy mértékben csökkent a torzítás de megmaradt a dióda környékén nem találtam hibás alkatrészt hol keresgéljek vagy cseréljem ki ezt a buster diódát 22.2 chassis a tv
(#) kadarist válasza supper hozzászólására (») Nov 5, 2009 / 1

Szia!

Nézd át az E/W csatolókondenzátort, és környékét is. Az E/W tranzisztor munkaellenállásai is meg szoktak szakadni kondiszakadáskor. Ez a széles képernyőjű típus?
(#) supper válasza kadarist hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Nem ez 4:3 -as
Következő: »»   157 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem