Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   175 / 1274
(#) kadarist válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Mi van a potikhoz írva?
(#) Flatlander válasza kadarist hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Nemtudom nembírom elolvasni...... álítottam valamennyit a szinekkel de valamiért szellemképes a kép kicsit de nem ez miatt..... fókusszal is azmarad.... a kék képcső fókuszát meg hiába állítom mintha nemcsinálna semmit....

Ezek azok a potik

Bővebben: Link
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Innen le bírod tölteni a rajzát. 11AK19 sasszi.
(#) Flatlander válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

De amugy van még egy panel elöl amin van kb 20poti legalább
(#) tsanyesz válasza kadarist hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Hát az a helyzet, hogy ahol mérni tudtam, ott nem találtam zárlatot. Mennyi az a kis ellenállás? 100 ohm környéke? Mert olyan akadt.
Az a baj, hogy most el kell mennem. Nem tudom folytatni. Megköszönném az ötleteket, hogy mi az amit megnézzek még.
Meg mi az ami sípolhat? Annak ütemében változik a Main Volt is, ha jól vettem észre. Mintha próbálna elindulni a táp.

A kép nem található.
(#) kadarist válasza tsanyesz hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

A 100 ohm-t hol méred?

A Main Volt körbe, de most hogy újra mértem, már csak 33 ohm. Az meg kicsit kevés. Vagy nem?

Tartsd rajta az ohm-mérőt egy darabig, hogy a kondik feltöltődjenek a műszertől. Nagyon kevés ez az ellenállás, szinte zárlatnak mondható.

Most el kell mennem mert várnak. Nemsoká visszajövök, vagy holnapután tudom folytatni. Ha tudsz segíteni megköszönném. Az eddigieket is köszönöm.

Úgy látom, ezek a képcsövek fókusz és G2 beállítói.

Akkor próbáljam meg óvatosan?

Hát persze! Muszáj lesz valamit csinálni. Keresd meg, hogy melyik vezeték megy a piros képcsőre, és az ahhoz tartozó potikat tekergesd.

Én itt leszek!

Okés!

Most ezt a két potit tekertem ha fullra tekerem az egyiket akkor teljesen piros lesz a kép.......

Bővebben: Link

Nem a legjobb a kép fényképező meg levan merülve..... amugy ez a panel a zöld képcsőn van és ide csatlakozik a piros és a kék képcső nyakáról a panel

Akkor a full iránnyal ellentétesen tekerd, és akkor csökken a pirosság.

Kéne valami monoscope ábrát kiírnom dvd-re és ahoz beállítani...
(#) kadarist válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 23, 2009 / 1

Mondjuk ezt írd ki:Bővebben: Linkvagy ezt:Bővebben: Link A gif-et konvertáld át jpg-be és akkor megjeleníti a lejátszó.

Írtam ki 3 színt jpg-be de nemakarja olvasni valamiért......
(#) Flatlander válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Állítgattam azon a 6potin de az egyik sor mintha nemérne semmit..... egyik sor a színeket álíltja a másik passz..... de mintha az adott szín élességét....
(#) garamszegiroland hozzászólása Nov 24, 2009 /

hali mindenkinek!
Van egy 81mxc 95 tipusú thomson tv-m mely elfelejtette az eprom tartálmát.Ha valaki tudna segiteni hogy honnan lehetne letölteni hozzá azt nagyon megköszönném.
Elöre is köszönöm
(#) zombee hozzászólása Nov 24, 2009 /

Sziasztok!

LCD monitorral van egy olyan gond, mintha kontakthibás lenne a panelnél.
NEC gyártmányú, és a jobb szélső kb. 4cm-es oszlop bemelegedés után elkezd színes hangyaháborúba fogni, egyre erősebben, végül függőleges világos színes csíkokba megy át, képernyő tetejétől aljáig, a határvonal éles, függőleges.
Tőle balra kb. 3 azonos szélességű oszlopnyi távolságban hasonló gyakorisággal kéken kezd csíkozni.

Szétszedtem totál, kiporoltam, hajszárítóztam. Sajna nem lett változás ugyanúgy döglődik.
Az ép területeken nem tapasztaltam hasonlót, ott ugyanúgy szép képe van.

Találtam egy nagyon apró potit a belsejében a képernyőpanelhoz tartozó vezérlőn. Azt nem tekergettem, talán vmi frekibeállító lehet?

Kuka lesz vagy ki lehet javítani?
(#) kadarist válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Fókusz(élesség) és G2(alap fényerő). Írtam!
Idézet:
„Úgy látom, ezek a képcsövek fókusz és G2 beállítói.”
(#) Ricsi89 válasza zombee hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Helló!
Szerintem az lcd becsatlakozó szalagkábel lesz a hibás. Volt itt valahol ilyen topic, ahol hasonló hiba volt egy lcd tv-vel. Ott is kiderült végül ,hogy az lcd panelról vált fel a szalagkábel és emiatt nem ment. hasonló gond lehet itt is. Viszont sajnos ez nem igazán javítható. Szét kellene szedni magát az lcd panelt és a meghajtó panel és az lcd közötti szalagkábelt megnézni. Elég széles egy csík az biztos, így valószínű, hogy egy nagyobb darabon válhatott le a kábel. Két lehetőség van. vagy a meghajtópanelről vált le, vagy magáról az lcd-ről. Bármelyikről is vált le, nagy valószínűséggel kuka.
(#) zombee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Szétszedtem a meghajtópanelig, azon nem láttam semmiféle elváltozást, törést.
Szerintem is az LCD panelen van a gond, mondtam is a cégnek hogy kuka lesz.

Már csak azt nem értem, miért csak bemelegedés után csinálja, és miért a TV-ken mutatkozó hangyák háborúját produkálja?
Jó, tudom, hőtágulás és társai, szóval egy hűtőháznak nyugodtan eladhatjuk?
(#) küzmös Gergely hozzászólása Nov 24, 2009 /

Sziasztok! A Mátra tv-ben cseréltem a BU-t,a BU kollektor kivezetése mellett lévő 10ohm-os ellenállást ,ill a 100ohm 10W-os ell.-t,ami a BU zárlata miatt elporladt. 25V-os tápom itt nincsen ezért hálózatról indítottam.Eredmény:Az eddig (BU halála előtti) gyenge hang,jó lett,erőteljes,viszont valami beterhel,mert ütemes TF..TF..TF.. hang telepszik a rendes hangra és a szenzoros kapcsolón lévő led ill. a képcsőpanelon lévő glimm lámpa is enyhén vibrál,nagyfesz nincs,képcső nem fűt,és a gép 24V-os részén (a 470uF,40V-os kondin mérve) is csak 11,5V mérhető... tehát a malomkerék szar? Megnézhetem úgy hogy leveszem a malomkereket,és úgy indítom,vagy hajítsam ki az egész sorkimenő trafót?
(#) küzmös Gergely válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

a sorkimenőt az eredeti primer + a egy a garázsban talált vidi malomkerék adja,amin a BU-halála előtt nagyfesz is volt viszont most semmi,a kis indítótekercs kivezetéseit felcserélve a gép nem indul és füstöt nyom egy ellenállás a sorki mellett..
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

A kis indítótekercset hagyd a vason, csak a malomkereket vedd le. Próbád meg így beindítani. Ha a nagyfesz tekercs nélkül sem lesz fűtés, akkor nézd még meg a kis csatolóelkót a pumptranzisztor(BU) bázisában. Fontos még, hogy legyen légrés (papírlemez) a két vasmagfél között.
(#) Flatlander válasza kadarist hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Valami hülyelett...... valamiért a kép bal odala szellemképes..... akármelyik potit csavarom amikkel szórakoztam ugyanolyan....
Következő: »»   175 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem