Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Semmi baja nem lett a tv -nek ,kivéve hogy fölűl a képernyőnél nem tudom eltűntetni a 3vékony szin csikot, ebbe kellene egy kis segitcség.
Sziasztok.Segítségeteket szeretném kérni.Van egy Panasonic tipusú sík képernyős tévém és amikor bekapcsolom a tv lévő gombbal akkor csak ad egy hangot és vissza ki kapcsol.Se kép se hang.Mi lehet vele szerintetek?Nagy baja van?Valaki azt mondta hogy biztosíték szált el
Köszönöm előre is a segítségeteket! Zotya
Szia!
Szerintem meg zárlat van a sorvégfokozatban és nem bír vele a tápegység.
Köszi hogy írtál,de ilyenkor mit lehet vele csinálni?Érdemes szerelővel megnézetni vagy kuka?Sokba kerülne?
Ha nem értesz az elektromossághoz, akkor marad a szerelő. Az, hogy mi ment tönkre, azt így nehéz megmondani és ezért árat is.
köszi szépen azért hogy írtál
A kamerába nem ad jelet,de melyik az a kerámia rezonátor?
A távirányító infraledjét kell nézni, gombnyomás közben.
Már rájöttem a kamerásra egy jó távkapcsolóval.
Így néznek ki: Bővebben: Link
Melyik alkatrész az a kerámia rezonátor?
Nem zörög a rezó.De küldök egy képet a kapcsolóról .
Attól, hogy nem zörög, ha rázod, még lehet rossz. A képen mit kellene látni?
A képet azért küldtem csak hogy lásd hogy mik vannak rajta , én még nagyon kezdő vagyok.
Ki lehet mérni ezt a rezonátort vagy csak csere és próba?
Másik távkapcsé is jó bele vagy csak ugyanilyen?
Ha a ráírt frekvenciaérték egyezik, akkor jó.
Mibe találhatok még ilyet? Pl.:rádió
Erre annyi van írva 480B S. Ez mit jelent?
Szia , bocsi tudnál segiteni hogy mi okbol maradt meg a tv fölső részén ,a 3 szin mit cseréljek ki,már át kondiztam naggyábol hol keresem a hibákat?.A tv működik, csak zavar az a vékony csik.
Próbáld meg széthúzni a képet. Vagy a függőleges eltérítés körül kellene még kondikat cserélni. A képcsőpanel szűrését is megnézheted (200V).
A panelon megvan 195,6v és a kondikat is kicserélte az ic körűl,de nemtudok allitni semmit, mert nincs 1 szál poti sem ,uj tv csak 1bd van a ,táp részen, több nincs.
Szervízmenüben kellene széthúzni a képet, hogy kimenjen belőle a csík.
Azt hogy csináljam ,kel valami készűlék hozzá vagy hogy ,csináljam.Provision sassi tv 2kr txt.
Milyen sasszi van benne? Esetleg nem PT92 vahy PT90?
Kb akkor jöhetett bele a csik mikor véletlenűl ráduktam a hangszorot a szervise csatira ,és nem figyeltem meg pontosan ,szerinted ?
Itt egy ismertető a készülékről. Neked a VHS és a VA értékeken kell állítani.
Akkor ez igy működik mindggyiknél,amelyk servise menűs még ezt ,nem tudtam ,hát köszi a segitcséget ,ma csináltam a tv ,már el vitték,majd be állitom .Én gondoltam hogy kell valami készűlék hozzá ,köszi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |