Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok!
Van egy philips 29pt9111/01 TV. Zöld a képe és fehér csíkok vannak rajta vízszintesen. Mit lenne rajta érdemes megnézni. Sajna kapcs rajzot sem találtam hozzá. Előre is köszönet.
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni a következő problémában. Adott egy Philips márkájú kis TV, aminek sajnos nem tudom a típusát, mivel mindenféle felségjelzést eltávolítottak róla. A gond az, hogy egyáltalán nincs hangja és nem tudom, hol álljak neki. Nincs esetleg valakinek valami ötlete, mit érdemes ilyenkor megnézni?
Na megtaláltam a szakadt ellenállást 68 ohm ost s kicseréltem, és nem füstől.
Így már meg van a fesz, igaz még most se 200V csak 170 de gondolom ez még rendbe van. Másik érdekessége az hogy amikor indul kapcsolja képcsövet is azaz izzik a képcső nyaka de viszont fény nincs rajta. Ezt most már gondolom az IC lesz TDA6107Q.
Ha feltekered a sortrafón lévő alsó potmétert, akkor megjön a fény?
Nézd át a hangszórókat, hangvégfokot stb...
Engem is érdekelnek majd a fejlemények.
Zseni vagy!
Megyen azaz megjöt a fény és a hangyák is köszönöm szépen! Más ha emlékszel még a régi Videoton tv amiben sorvég csere volt.Na az üzemel szépen, de viszont állandóan elmászik a beállított csatornáról, arra van valami tipped? Rakok fel fényképet ha kell Mester. Köszönöm még egyszer a segítséged.
Sziasztok!
A következőben kérném segítségetek Egy Thomson SC81, papír szerint ICC9. Olyan hibát produkál, hogy kb 15 perc működés után egy kattanás (mint a demágnesezés) a kép elmegy hangyásba, és alul megjelenik egy kb 3cm es fekete csík (fentebb ugrik a kép), a visszajelző led elalszik, és innentől csak a kikapcsolás segít, nem reagál semmi másra. Service manualt sajna csak ICC20 hoz sikerült szerezni.
Jártam már úgy én is, hogy levettem a segédrácsfeszültséget korábban és utána csodálkoztam, hogy nincs fény, ha van katódfeszültség.
Szia!
Rajz: kattints a Get Manualra. A forrasztásokat kellene alaposan átnézni. A hűtőbordás és melegedő alkatrészeknél szokott elgyengülni a forrasz.
Úgy látszik nálunk mind a 3 TV egyszerre akar elromlani.
A Grundig képcsöves TV képe kicsit ugrál és vékony csíkok jelennek meg. Mi lehet a baj? Én puffer kondira tippelek javítsatok ki ha nem!
Szia!
Feszültségeket kellene ellenőrizni é ezután felállítani a diagnózist. Mit jelent az, hogy ugrál?
Köszi a gyors választ Kadaris.
Átnyálazom a rajzot. Azért nem akarok mélyebben belenyúlni, mert pont attól tartok, hogy ha mindent átnézek, még máshol is lesz forr repedés. Melegedni meghát van benne bőven minek A bordásokat holnap átforrasztom, aztán látjuk. Állítólag volt már ilyen baja, és azért kételkedek a forrasztásba, mert anno ezt valaki megjavította tavaly, és ennyire szarul csak nem forraszt
Messziről kicsit lehet észlelni de ez nem annyira zavaró.
Inkább a fekete 1-2 pixel vastag csíkok. A múlt héten javított tv-nek is hasonló baja volt "nagyban" ott már a kondin belül ív is keletkezett letehet hallani... A puffer kondi azért elég gyakori hiba úgy tudom. (okos tanárom mondta hogy általában ott keletkezik a hiba ahol nagy áram vagy feszültség van )
[OFF]Rendkívül bölcs tanárod volt. Büszke lehetsz rá[OFF]
Analóg televíziózásnél nincsenek pixelek. Egy képet mutathatnál a csíkokról, úgy könnyebb lenne a segítség.
Nem annyira feltűnő szerintem képen amit csinálnék nem is látszana.
Szeretném megelőzni a bajt nem szeretném ha más is tönkremenne. Kicserélem a puffert és ha nem jó akkor lehet agyalni... Még most is a tanárom tőle is nagyon sok tippet szoktam kérni TV javítással kapcsolatban, mivel ő is TV-ket javít illetve restaurál pl.: Munkácsi TV és hasonló muzeális szépségek
Ara készülj fel, hogy jó sok pufferkondit fogsz találni a készülékben. A képcsőpanelen lévők se kerüljék el a figyelmedet.
Hát sikerült minden átforrasztgatni, de sajna a hiba még fent áll. A szkópom meg feladta, csak, hogy jó legyen Így kicsit nehéz lesz átnézni. Valami ötlet még, hogy hova nyúljak?
A vezérlő proci tápellátását kellene megnézni, meg egy általános tápfeszültség-ellenőrzést.
Sziasztok!
Egy Provision 1423 T -t javítanék,meg is van a hiba,de nem tudom az ellenállás értékét megállapítani.A képcső paneljén égett le az R526 smd ellenállás.Rajzot találtam,de az ellenállás 22E jelzéssel van ellátva,a leégett alkatrész egyik végén viszont z vagy 2 ,a másik végén D vagy 0 látható.A panelen 40G-M2KSMD-LOW,a képcső panelen meg 40G-C2KSMD-LOW felirat van.TV2K sasszi rajzot találtam csak,valószínű ugyanaz ez is.Szívesen fogadnék valamilyen segítséget.
Szia!
22 ohm-nak kellene lennie. Egyúttal ellenőrizd a C521-et is, mert ennek zárlata leégetheti az ellenállást.
Köszönöm,a kondenzátort nem építették be,tegyek bele?
Ajjaj, ez esetben képcsőzárlatra is lehet következtetni. Ne építsd be a kondit, hanem próbáld ki egy másik ellenállással.
Már kipróbáltam,egy potival,amit 3-kig mertem visszatekerni,így már majdnem jó,csak a pontos értéket szerettem volna megtudni,kössz a segítséget.
Nos.Mivel még nem volt időm szétszedni a készüléket,ezért kitettem a folyósora ahol nincs fűtés és volt vagy 10 fok.A tegnapi napon viszont megdöbbenve tapasztaltam,hogy bekapcsoltam és kb 5 percig rendben volt a kép színe,majd újból előjött a hiba.Fogtam kikapcsoltam távval majd újra be és láss csodát ment vagy 1,5 órát úgy,hogy nem jött elő az elszíneződés.Fogtam és a mai napon behoztam a szobába ahol van fűtés és a hiba újból jelentkezett.Na erre mondjon valaki valamit.Lehet,hogy a meleg helységben hamarabb felmelegszik az az alkatrész ami tropára ment benne???
Ennek tudatában ti merre keresnétek a hibát még?
Én ennek a fényében levenném a hátulját és belekukkantanék.
Köszönöm a gyors segítséget,sajnos nincs ilyen ellenállásom,majd holnap újra előveszem,lehet hogy a kékes árnyalat is változni fog.
Rakhatsz oda 33 ohm-ot, 47 ohm-ot is. A vezérlőrácsot húzza testre ez az ellenállás, és az értéke nem kritikus.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |