Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Köszi kicserélem őket és majd szolok, csak ki fogytam a tranzisztorokbol ez a bu darlinton meg +dioda ,vagy csak dioda van benne ,mert a rajzon csak bu808 van.
Első körben nézd át a panelt, forraszd át ahol kell, pl sorvég +táp környéke.
Amennyiben ok, de nem javult, mérd/cseréld ki az elkokat primerben, szekunder részen.
Hali cseréld ki a magnetizállo tekercs ptk-ját
Hi Mester
NA lefényképeztem mind a két oldalról és összeforgattam/tükröztem a két oldalt. Könnyebb kiigazodni rajta.Amire Én gondolok 200v ra az a vékonyabb piros vezeték ami feljön a sorvégről, azon 130V mértem. A kondikon nem semmilyen feszültség nincs.
Köszi a válaszod.Csatolok egy képet a tv-ről,bár nem a legjobb minőségű,hogy lásd is miről beszélek.Nem vagyok szaki,csak hobbi szinten gyakorlom a javítást.Leírnád nekem részletesen,ha van időd és energiád.Hol találom ezeket a dolgokat és hogy néznek ki?
Köszönettel.
Szia!
Mivel az elején még jó, ezért lehet, hogy egy egyszerű forrasztáshiba okozza ezt a hibát. A képcsőpanelen kellene rossz forrasztást keresni. A piros képernyő is erre utal.
A képcső panelre azt érted ami csatlakozik a képcsőre?Bocsi csak kezdő vagyok ebben nagyon,de próbálok gyakorolni,mivel elrontani nagyon nem tudom,leégetni meg nem fogom az tuti.
Azt akarom még kérdezni,hogy ha lehúzom a panelt a képcsőről akkor előtte ki kell sütni a tekercset?Vagy lehúzhatom simán kézzel is?Vagy az egyenlő a koporsóval?
Igen, a képcsőpanel a képcső végére szúrt szögletes panel.
Megnéztem az általad említett panelt.Van benne egy Ic,a száma TDA6107AJF/N1 a forrasztási oldalon a forrasztásnál két lábnál egy kicsit kiolvadt a gyanta az ónból,de mást nem találtam.Nem hinném,hogy ez lenne a hiba.Vagy mégis?Egyébként ha kikapcsolom a tv-t és vissza akkor tökéletes a szín,de 10-15 mp és ugyan az.Piros.
A panelek mozgatására, ütögetésére nem változik a helyzet?
Hát üzem közben nem mertem hozzányúlni semmihez sem,de magát a tv tetejét próbáltam már ütögetni,mozgatni,de semmi.
Ki kellene próbálnom amit Swedhart írt,hogy a magnetizáló tekercs ptk-ját megnézzem,de nem tudom hol keressem és hogy kell azt kimérni.Ezt jó lenne tudni,mert nem megyek semmire ezek nélkül.
Valamilyen kemény szigetelt tárggyal próbáld meg ezt a mozgatásos, kocogtatásos dolgot. Ha ez nem hoz változást, akkor rád bízom a továbbiakat, de ezt még próbáld meg.
Hát nem is tudom.Nem hinném,hogy kontakt hiba lenne,mert ha bemelegszik akkor csinálja.A tv-t nem mozgatom és nem ütögetem.Szóval...Valami olyan alkatrész lehet ami hamar felmelegszik vagy hasonló és utána csinálja.Eleinte elég volt ha kikapcsolom és vissza,akkor ment ha kellet 5-6 vagy akár több órát is gond nélkül,de 3.napja ez van már ha bekapcsolom utána pár mp és vége.
A másik.Van egy régebbi 55 cm-es westel tv-m is,de az 4 éve mikor a szomszédba bevágott a villám nálam is valamit kicsaphatott benne,mert azóta hang van,de kép semmi.Még az osd menü sem jön be.Villany vezetéken jöhetett át a dolog mert az antenna nem volt bedugva,sem pedig beltéri nem volt csatlakoztatva. Valami megoldás erre is,ha tudsz azt megköszönném. Köszönettel.
SZia lenne egy kérdésem ,van egy képcső amit kiszeretnék cserélni kaptam is de , csak 1 fokuszos az a képcső amit ki cserélnék ,az enyém meg 2 és nemtudom rá tenni a video modul ,lehet át alakitni valamit ,vagy mi a megoldás?.A68 képcső Pihlips tv.
A jelzett helyen mekkora feszültség van a testhez képest?
Az gond. Mi a kétfókuszos cső pontos típusa és mi a tévé sassziszáma?
Philips 29pt8617-12 , sassi EM2E és a képcső A68erf031x044és eszt szerettem ,volna kicserélnide ennek 2 fokusza vana képcső végén ,és a másiknak pedig 1.thomson képcső amivel cserélném.
Közösítsd a két fókuszcsatlakozót és úgy próbáld. A képcsőfoglalat mennyire passzol az új cső lábaihoz?
Azok passzolna, csak félek nehogy más baj tőrténnyen .ki égessek valamit ,vagy zárlatot csináljak,nem lessz baj aszt mondod,a sor trafonak vagy másnak ?,.CSeréltem már csüvet de ilyet még nem.
Azt mérlegeld, hogy mit veszíthetsz. Ügyelj, hogy jól szigeteld el a fókuszcsatlakozót a többi elektródától és akkor nem lesz baj.
De 1 fokusz kábelel nem lenne jo,és a másikat le szigetelném ,vagy nem értem hogy mondod ,és azt kell meg oldjam valahogy ,hogy az a plasztik ,keret passzoljon a képcsőre.Mert szélesebb mint az uj kép csőjén van, csak a fokusz részén a többi ok.
Köszi a segitcséget a héten ,vagy holnap ki probálom,remélm ok lessz minden szi.
Hali a ptk ebben a készülékben a tápegység bemeneténél van fehér 3 lábu 2cmx2cm de azt is meg kellene csinálni hogy leteszteled jo-e a csö.Azt ugy tudod megoldani kiforrasztod a TDA6107AJF/N1 ic-t elinditod a tv-t ic nélkül és lekötöd a három ágyu katodot külön egyenként ha egyformán virit mind a három külön külön akkor jo a csö biztos ha valamejik szin csak dereng akkor sajnos tényleg rossz.
Köszönöm a választ.Amint lesz időm meg is teszem.
Majd várom a fejleményeket az ic-t azért kell kivenni ne menjen tönkre és ne zavarjon be.
Rendben,ez csak természetes,ha már ennyit segítettél.
Szia
Bocs de nem voltam gépközelben azóta ,igen nem megy meg az ellenállás , van hang , megvan az IC. a 60V is . Azt hiszem az ellenállás lábánál szakat volt az áramkör, mert mikor cseréltem az ellenállást el volt szakadva az áramkör , de ha kicserélem az IC. kiderül , csak még megkel , hogy rendeljem ismét . Azt hisze csak péntekre fog megjönni . Ha megvan írok , hogy mi van .
Semmit, azaz 7v -ot. A töbin sem jön semmi azaz a RGB se. Ötlet Mester?
Mesterem, nincs más választásod, minthogy visszakövesd ezt a vonalat az alaplap felé. Ott meg kell találnod a megszakadt soros ellenállást. Ha a csere után is megszakad vagy füstöl, akkor cserélni kell a képcsőpanelen lévő TDA IC-t.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |