Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Hát végülis nézhető azthiszem ennél a tévénél ez a maximum. Nem mai darab . Köszönöm a segitséget
Nem, ez a "néha jó" hiba forrasztási gondot feltételez. Esetleg nyákrepedést. A sorvégfok és a függőleges eltérítés IC-je körül kellene nézelődni. Repedt forrasztási pontot keress. De a teljes átforrasztás is szokott segíteni. Főleg a hűtőbordára szerelt alkatrészeknél és a nagy hőt termelő alkatrészeknél lehetnek forrasztási problémák.
Pontosítok: nem lesz egészen jó, csak majdnem, teljes képernyőre nem áll vissza.
Sziasztok!
Van egy Philips 21HT3352/68Z Hotel TV-m. A főbb probléma az lenne hogy Scart-on keresztül a dvd fekete-fehér más tv-n rendesen működik van valahol valami beállítás vagy más hiba ez? A másik gond hogy a menüben van txt bekapcsolási lehetőség de mikor be akarom kapcsolni "No Text Present" szöveget dobja ki, valami mást is engedélyezni kéne vagy egyáltalán nincs rajta txt? A válaszokat előre is köszönöm
Nem még mindig nem megy távirányítóval!
A szerviz könyv azt írja hogy a vol+/- al tudnám váltani a szerviz menüt de az előlapon nincs ilyen kapcsolóval meg ugye nem működik... Amúgy az infra érzékelőn 5.2V van...
Hi Mesterek
Van egy Samsung CK-20S10BZ típusú tv. A hibajelensége hogy összeugrik rajta a kép valamikor 20cm csíkra de valamikor 2 cm vékony csíkra. A gazdája azt mondta Öcskös hogy ha üti akkor valamikor vissza jön rendesen kép. Ha van valakinek ötlete és tudna segíteni annak nagyon örülnék.
Néz át mindent, mert ez kontóakt hibára utal, nézd meg a forrasztásokat, hogy nem e engedett el valamelyik. Legfőképpen a magasfeszültségű trafó körül figyelmesen nézd meg a forrasztásokat.
Szia Baxi!
Te már nem vagy kezdő a szakmában. Azért egy érintkezési hibát fel kellene ismerni...
Egy biztosan hozzávaló távirányítóval is meg kellene próbálkozni.
Sziasztok szakik én egy kezdő elektronikás vagyok most javítanám az első tv met,de nemsok sikerrel ezért rátok gondoltam hogy kérnék segitséget az uraktól egy olyan problémában hogy van nekem egy philips 21pt1546/58 típusú tvm, az lenne a problem hogy bekapcsolom,kb 5 mp után lekapcsol.Aképen nagyon fakó színek láthatóak és sötet kép.Olyasféle mintha fénykép negatívumot néznék.Tápfeszt néztem és ezek lennének:160vnál 106v,16vnál 10v,400 as kondinális 106v található.Nos mindet kicseréltem,de semmi változás.Azt szeretném kérni tőletek hogy segítsetek ha tudtok.Rajzom nincs sajna hozzá Segítségetek előreis köszönöm üdv.Tibi . További szép napot nektek.
Találtam szerelési útmutatót csak nem tudom felrakni mert 7MB-os
Elküldöm az e-mail címedre amit megadtál a profilodban... Amúgy meg ha más is keres szerelési útmutatót akkor :google: . Van egy nagyon jó oldal rengeteg szerelési útmutatóval regisztráció nélkül 2 fájlt tölthetsz le! http://elektrotanya.com/
Köszönöm a segítségedet remélem összejön valami üdv Tibi
Szevasztok. Universum FT 7186 tv-n elszállt a függőleges eltérítés, mit nézzek meg TDA 1170S körül mielött ic-t cserélnék?
Az elkókat,meg a forrasztásokat.A tápfeszét is ellenőrizd.
Hát azért még annyira nem, de azért köszönöm.
Átforrasztattam már amit gyanúsnak találtam , de semmi. Akkor nem alkatrész hiba vagy ilyesmi, hanem tuti hogy elmelegedés. Köszönöm.
Fóliarepedés, kontaktos SMD-ellenállás, egyéb SMD morzsa-repedés meg ilyesmik lehetnek még. Mozgatni kellene a nyákot, nyomogatni, stb.
Hi
Átforrasztottam a sorvégkörül mindent s vissza jött a kép, köszönöm! Viszont van más hiba jelenség is, azaz mint az előző képen is nem sima "hangyák" vannak a képen hanem ilyen mat fehér minden és világosabb vékony csíkok vannak benne csak most már nem 20cm sávban hanem az egész képernyőn. Se menü se OSD nem lehet látni vagy hiába váltom a csatornákat. Azt lehet látni hogy "repdes/villan" mint amikor átkapcsolod másik csatornára de viszont ugyanaz a kép maradt. Ötlet?
Fehér képernyő, ferde csíkokkal? Nincs katódtápfeszültség. Tudod, az az ominózus 200V.
Igen fehér képernyő, ferde csíkokkal.
Annyiban tudnál még segíteni hogy melyik vezetéken menne a 200V?
A képcsőpanelre megy fel ez a feszültség a sorvégtrafótól.
Akkor ha nincs feszültség akkor lehet sorvég gond, azaz nem jó a sorvég?
Igaz azt nem írtam hogy a sorvég trafó meghajtó tranyója zárlatos volt. Azt kicseréltem és utána már úgymond az eredeti gonddal kelet foglalkoznom.A történet úgy kezdőtőt hogy ütögetéssel vissza hozta a kedves öcsém az összement képet. Mondtam neki ha úgy járok arra (azaz kocsival) elhozom s átnézem mi okozza az érintkezési hibát. Na mire oda jutottam már be se indult mert "megszerelte". A sorvég tranyó (C5386) csere után beindult a tv. És átnéztem a panelt azaz forrasztási hibát kerestem. De innen már kértem segítséget.
Ha van fényed, akkor jó a sorvégfok. A sorvégtrafó (mint tápegység) adja ezt a 200V körüli tápfeszültséget a képcsőpanelnek. A képcsőpanelen szokott lenni a egy nagyobb feszültségű elkó, azon méregess. Vagy képezd le a képcsőpanelt és rámutatok.
Hello mindenki !
Kb. egy hónapja tettem fel két TV-ről infót, nos most sikerült eljutnom odáig hogy az egyik javításának nekiálljak. Akkor azt a javaslatot kaptam, hogy a színhibás TVnél a képcső panelen keressek forrasztási hibát. Megnéztem elég nehezen észrevehetően de mintha a panelen található tranzisztorok lábainál lenne megrepedezve a forrasztás, holnap nekiállok átforrasztani. Annyi kérdésem lenne, hogy ki kell-e sütnöm valamit mielőtt a képcsőpanelhez érek a pákával? A TV egy hete áramtalanítva van. Köszönöm előre is a válaszaitokat. Üdv. Ui.: Még annyit, hogy a fent említett tranzisztorok alatt el van feketedve a nyák, gondolom nem méretezték túl ezeket a tranzisztorokat (TO-92 tokozásúak, és valami 422 vagy 442 kódszámúak).
Sziasztok , teletech tv ak11 30 sassi már 2x is cseréltem a bu808dx és 2perc alatt kivágtaés hamar melegedett is már mindent át néztem ,de nem kaptam semmit ,és ezt a tv-ét már javitottam ,kb 1-2 évvel,ugyan evel a problémával de,most nem akar szot fogadni ,kár a tranzisztorokért.Hol keresem a hibát ?.
Sziasztok.Van egy Lg flatron 29fb5rlx típusú tv-m.A gondom az lenne vele,hogy bekapcsoláskor tökéletes a kép,de pár másodperc múlva elszíneződik lilás pirosasra.Olyan mintha egy lilás pirosas fátyol lenne elé rakva.Ha közeli képet mutat egy tárgyról akkor kivehető a színe,bár nem élénk,de ha távolabbi tárgy van a háttérben(Víz,Föld Stb..)annak lilás pirosas a színe.Beszéltem szerelővel és azt mondta,hogy ez képcső és dobjam ki.A tv 4. évében van és nem szeretném kidobni addig amíg több helyről nem informálódok.Szerintetek javítható a hiba és ha igen hogyan?Ha valóban képcső akkor sajnos kuka
Köszönöm a segítséget előre is.
A BU bázisában nézz szét,elkókat keress.Valószínűleg lesz egy pár kapacitásszegény darab.Nézd meg a kollektorban lévő impulzus kondikat is.
Helló mesterek !
Van egy thomson 51-es a tipusát nem tudom. Az a jelenség áll fent,hogy bekapcsolás után kb. 20 percig megy és utána kikapcsol, utána 5-10 perc mulva bekapcsol magától,és folyamatosan így tovább. |
Bejelentkezés
Hirdetés |