Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Úgy látom, hogy ennél a régi típusnál nincs szervízmenü. Vedd ki a Z144-es kerámiaszűrőt és így remélhetőleg nem lesz ilyen átkapcsolgatási gondod.
Kicseréltem az infra érzékelőt de még mindíg nem működik távkapcsolóval....
Az vezérlő ic-k környékén az ellenállásokon elég kevés vagy nincs is feszültség. Ez miért van?
Azért van, mert a vezérlő 5V-nál nagyobb tápfeszültséget nem kap. Az is lehet, hogy a szervízmenüben van tiltva a távirányító. A szervízleírásban szereplő pinek összeérintésével kellene belépni a szervízmenübe és onnantól kezdve a készülék saját gombjaival lehetne manőverezni benne.
Szia kadarist!!!
Kicseréltem az IC600-at a zárlat megszűnt . Most ott tartok , hogy van hang de sötét a képernyő , átnéztem a sorkimenő 5,6,7,8 lábak körül mindent . A C614 , C618 gyanús nekem de nem vagyok biztos benne , hogy rossz. A sorkimenő 5. lábán -11V nincs meg A sorkimenő 8. lábán +11V helyet 1,57V van a D603.és az R614 között 15,5V van , ennyire jutottam eddig . Egyébként eddig azért nem írtam mert ma jött meg az IC.
Ne a trafó lábán mérj feszültséget, hanem a dióda után a pufferelkón. A trafón impulzusokat találsz, amivel a műszer nem sok mindent tud kezdeni. egyébként mindig a testen (tuner fémháza) legyen a negatív mérővezeték tápmérésnél.
Felrakom ismét a kapcs. rajzot.
Ez a két kondi gyanús nekem , a segítséget előre is köszönöm
Vissza rakom a kondikat amit kivetem és megpróbálom , addig is köszönöm
Bocs de nem feltételeztem , hogy nem ismered a rajzot ,csak gondoltam így jobban megtudom értetni magam .
Megmértem újra ahogyan írtad 5. lábon az R 611-C 613 között -15,40V 8. lábon R 614-C 614 között 15,25V
A test és a kondenzátor között mérj, vagy pufferelkó két sarkán! Onnan ismerem a kapcsolást, hogy már egyszer foglalkoztunk vele. Az IC megfelelő lábán is mérhetsz feszültséget, természetesen a másik pont itt is a test.
Az előbb is testhez képest mértem, most megmértem a puffer két sarka között az eredmény ugyanaz. Nincs -e valami ötleted, hogy miért nincs fény és kép csak hang. Köszönöm!
A függőleges eltérítés IC-ig eljut a 60V?
Beléptem a szerviz menüben a leírásban megtaláltam az alapértelmezett értékeket is de csak a vertikális (eltérítés) tudom állítani. a szerviz menü első pontjától nem birok tovább lépni.
De már jó mert a koax csatlakozóról megy a hangyafoci. Miért nem tudok tovább lépni? Méregetés közben egy hűtőbordára szerelt 3 lábú IC egyik lábát rövidre zártam a hűtőbordával.. Rövidre zárásnál a TV azonnal kikapcsolt. Máshogy nem kapcsol be csak úgy hogy ha összeérintem a két csatlakozót (szervíz menü előhívása) amúgy meg készenlétben marad. Most akkor a véletlenül összeérintett részt is át kell nézni?
A távirányítóról lehet állítani a tévét?
Kösz az eddigi segítséget de úgy néz ki ,hogy ismét megment az IC600-as mert ismételten kiveri R603 ellenállást , alszok rá egyet és meglátom , hogy mi lesz vele
helló mindenki ! szeretnék kérni kis segítséget van egy kis thomson tv a gond vele hogy nem megy a képcső fűtés amikor be kapcsolom egy pillanatra lehet hallani ,hogy be indul a képcső de tovább semmi tranzisztort ki vetem ellenőrzés miatt de semmi baja mellékelek pár fotot
Kivett IC-vel indíts és úgy mérj a 60V-os vonalon. Lehet, hogy zárlatos az eltérítőtekercs és az teszi tönkre az IC-t.
Kövesd végig a képcsőfűtés vonalát egészen a sortrafóig. Így megtalálod a szakadt ellenállást vagy rossz forrasztást.
Sziasztok kérdezni szeretnék a képen levő tévéről. A fényerő és a kontraszt teljes levételénél mutatja ezt a képet. A képcső vagy a sorvégtrafó haldoklik? Ha felviszem a fényt és a kontrasztot akkor is olyan szürkés marad és ezek a rasztercsikok is láthatóak.
Kivetem az IC. kicseréltem az R 603 és így az IC. 3-as lábán 65,5V van
Szia!
Tekerd lejjebb a G2 (Screen) feszültséget. Lehet, hogy túl nagy a segédrácsfeszültség és ezért nem lehet lezárni a csövet a rendelkezésre álló katódfeszültséggel.
Ez így korrekt érték, terhelés nélkül.
Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy használt NORDMENDE márkájú 72 cm-es TV-t. Mostanában az a problémám vele, hogy alul, illetve felül kb. 10 cm magasságú fekete csík van. Ez a csík nem vág le a képből, hanem összezsugorítja. Másik probléma, (valószínűleg ennek a "mellékhatása") hogy kétoldalt a (látható) kép négy sarka befelé ível. Előfordul, hogy időnként a kép visszaáll majdnem eredeti méretére, (ilyenkor kb. csak 4-5 cm a csíkok magassága), és ezzel együtt a sarkok ívelése is csökken. Mi lehet a probléma?
Nem úgy reagál rá hogy fokozatosan levenné a fényt. Ha tekerem hirtelen elsötétedik ha feltekerem hirtelen kivilágosodik
Szia!
Ez a jelenség mire utal: Idézet: „Előfordul, hogy időnként a kép visszaáll majdnem eredeti méretére”
Na, de ha elsötétedik, akkor a fényerő-kontrasztszabályozással nem lehet világosítani?
Az összezsugorodott kép magassága megnövekszik, és ezáltal csökken a fekete csíkok magassága.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |