Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   446 / 1274
(#) burgdavid válasza tamitsrob hozzászólására (») Feb 22, 2011 / 1

Az infra 5V-os tápágán keress elkót. Mérni pedig kapacitásmérővel és/vagy mezei multiméterrel ohmmérő állásban lehet. Kisütést követően pl 20kOhm-os méréshatárral rámérsz a kondi lábaira, először kicsi, majd fokozatosan nagyobb ellenállást fog mutatni a műszer -ha jó az elkó. A tanárodnak igaza volt, de a jelre szkóppal kéne ránézni és lehetne látni, ha valami nemstimmel. Próbálkozz a cserével.
(#) Baxi válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Hi
a képcső típusa: 671 QQ 22
A sokszorozó nem azonos, egy bontott zöld színű., de gondolom evvel nem sok mindent tudtam segíteni.
Megcserélem az A és a D -t. Majd szolok hogy megyen e.
(#) BarnaPili válasza Baxi hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

A másikban milyen cső volt,amiből kiszedted?Ez kisáramú cső lesz,ekkorában nem volt nagyáramú.
(#) BarnaPili válasza attila1 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

A TV-t stand by-ba kapcsold,aztán áramtalanítod.Utána a program+ és a hangerő+ gombot egyszerre nyomva beindítod.Utána már bejön a szervizmenü.Célszerű lenne a hibakódokat megnézni és törölni is.A 26-os csak bekapcsoláskor fordulhat elő.
István
(#) attila1 válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Értem.Megnézem,és törlöm őket. (ha sikerül )
Köszi!!
(#) Baxi válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Sajnos nem tudom megmondani, ez nekem csak itt kallódott, alig találtam meg így is. Megcserélem az A és a D ha akkor is ugyanúgy sz@r lesz akkor nem kínlasztom tovább. Szinte már muzeális kütyü.
(#) Swedhart válasza Baxi hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Ilyen könnyen nem szabad feladni ! Ha nagyáramuét teszed kisáramuba nem lessz jo a fokusz mert kevés fokuszfeszültséget ad ki.Az A-D cseréld fel.
(#) Baxi válasza Swedhart hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Hi
Na felcseréltem és megyen szépen! Köszönöm mindenkinek! Sikerült beindítani
(#) biowizard hozzászólása Feb 23, 2011 /

Sziasztok.Van egy Lg flatron 29fb5rlx típusú tv-m és mostanában elég sűrűen elszíneződik a kép,pirosas-rózsaszínesre,addig ameddig be nem melegszik.Ha bemelegedett nem csinálja.Ha bekapcsolom akkor is kell neki pár másodperc mire előjön a hiba,de ha kikapcsolom akár távirányítóval akár a gombot nyomom be akkor újból jó a képe egy darabig.Ha valaki tud rá valami megoldást,hogy mi lehet a baja.kérem írjon.
Köszönöm.
(#) attila1 válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Szia!
Hát ez a tv nem egy egyszerű eset.A szervízmenübe csak úgy tudtam belépni,hogy elalvás időzítésre beállítottam,így mikor kikapcsol,1-1-et villan a stby led,ilyenkor a program-,és a hangerő- gombbal lehet a menübe belépni.Lefényképeztem minden jelenlegi beállítást,és törölni tudtam a hiba kódokat is.
Ezekből kihámozható valami?

Üdv! Attila
(#) tamitsrob hozzászólása Feb 24, 2011 /

A tvben TDA9352 ic a vezérlő ide fut be az infra jel is.
A TV nem reagál a távirányítóra. Az érzékelőt megnéztem reagált az infra fényre.
Csatoltam egy kapcsolást ott benn van a felépítése...

Rossz elkót keressek és hol?
(#) kadarist válasza tamitsrob hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Az előlapi gombokra reagál? Bekapcsolható a készülék?
(#) tamitsrob válasza kadarist hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Igen!
Az előlapon tudom kapcsogatni de a kapcsolóra sehogysem reagál a kapcsoló 100% hogy jó.

A menüben a hangerőt nem tudom állítani ha nincs rajta jel.
Kép is van scart-ról sikerült eddig mivel csatornát nem tudok keresni....

Mi romolhatott el? mit keressek?

A 24C08WP ic 2db betűje kicsit barnásabb ez lehet hiba okozó?

Tehát az előlapról működik a csatornaváltás, de a hangerő csík nem jön elő, csak akkor, ha van bemenő jel, és csatornát sem tudsz keresni a menüből. Így van?
(#) dolgos hozzászólása Feb 24, 2011 /

Sziasztok Van egy régi,mono,68cm képátmérős,táv-irányítós,ITT-márkájú színes tévém.Bajai: néha villog a kép és sok a lila,kevés a piros,sárga,fehér szín. Mit lehet vele kezdeni?
(#) kadarist válasza dolgos hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Ki kell dobni. Képcsőhibás.
(#) csampi02 hozzászólása Feb 24, 2011 /

Helló Mesterek!
Goldstar cb25c20x tv.Olyan gondom van vele ,hogy mono csatornán dualba akar átmenni , én nem tudom dualba kapcsolni mert nem engedi de kb 10 másodpercenként átlép egy pillanatra magától és akkor csak susog aztán rendbe megy tovább.Hogy lehetne ezt a jelenséget kiküszöbölni.
(#) kadarist válasza csampi02 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Szia!
A menüben nem lehet állandó mono-t kiválasztani?
(#) csampi02 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Saját magától monoba van de át ugrál egy egy pillanatra dualba.
(#) Swedhart válasza Baxi hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Hali örülök neki .
(#) forgonati hozzászólása Feb 24, 2011 /

Sziasztok. Plazmám tápjában elszállt két FET (FQA24N50) és sajna nem nagyon tudok ezzel egyenértékűt szerezni. Kérdésem, használhatnék ezek helyett a sima N-FET tranyók helyett IGBT-t? Pl. IRG4PC50U lenne még elviselhető áron, és ez még jóval nagyobb teljesítményű is. Csak nem tudom hogy használhatnám-e, ugyanis ezekkel az IGBT tranyókkal nem igazán foglalkoztam még.
Ja és bocsi ha rossz topik, de hirtelen nem találtam jobbat, és végülis tv táp

Nem.
Hangerőt jel nélkül nem tudok váltani a csík ki jön de 20-as szintnél nem megy feljebb. (lehet hogy a zajzár miatt tehát ez nem biztos hogy hiba.)

A menüből csatornát nem tudok keresni nincs is olyan menüpont hogy csatornakeresés vagy hasonló.

A menüből az élességet fényerőt stb... tudom állítani.

Amikor volt bemenő jel tudtam változtatni a hangerőt.

A vezérlő ic össze van kötve az érzékelővel mert kimértem és 100ohm-os ellenállást kaptam mivel a kapcsolás szerint ez van közte.

Megpróbálkozom érzékelő cserével!

kapcsolasi rajz

Hotel módban van a készülék. Ez azt jelenti, hogy sok funkció tiltva van vagy korlátozták. A hotel mód kikapcsolását a szervízmenüből lehet elérni, de ennek ativálásához kell az, hogy a távirányítóról lehessen működtetni a készüléket. Biztosan hozzávaló irányítóval próbálkozol?
(#) kadarist válasza csampi02 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

A szervízmenüben kellene beállítani a mono üzemmódot.

Valami szervízmenü féleséget elértem már csak nem tudom hogyan.
A vezérlő IC számát írta ki TDA.....
Valamit át is állítottam véletlenül megnyomtam a + vagy a - gombot.
A távkapcsolónak annak kell leni a TV típusa AEG CTV4802

A boltban azt mondta az eladó hogy gyári kapcsoló hozzá. ilyen (használt de ki lett próbálva az eladó korrekt mindig nála veszem az egyéb alkatrészeket nem volt vele probléma tehát nem hinném hogy átvertek )
(#) kadarist válasza forgonati hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Szia!
Itt kapsz eredetit: Bővebben: Link
(#) dolgos válasza kadarist hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Köszi a választ,de a baj akkor jelenkezet,amikor rá-akartam hangolni, egy urc22b távirányítót.Az eredeti sajnos elég ramaty.Lehet össze-függés??
(#) zoz11 hozzászólása Feb 25, 2011 /

Sziasztok
Nekem egy PHILIPS 21PT1542-vel van egy kis gondom.
Bekapcsolom a TV-t, megy pár másodpercet, és lekapcsol, a kép az addig tökéletes rajta. Mikor kikapcsol akkor még az elején lévő Led se világit, és semmit nem lehet vele csinálni, a tápnak lehet hallani a hangját, de nem úgy mintha rövidre lenne zárva.
Az összes elkót cseréltem a panelon, vagyis itt a táp rész meg a sortrafó környékén, de semmi változás.
Merre érdemes keresnem a problémát, mi nézzek meg rajta?
Üdv: Zoltán

DSCF7162.JPG

(#) kadarist válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Szia!
Azt nézd meg, hogy a tápegység tápfeszültségei ilyenkor eljutnak-e a rendeltetési helyükre. Lehet, hogy egy soros ellenállás szakadozik, vagy egy forrasztás a rossz.
(#) zoz11 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Köszönöm gyors válaszod, forrasztásokat már végig néztem, ami olyan volt kijavítottam. Megyek is, végig mérek rajta pár dolgot.
Üdv Zoltán
Következő: »»   446 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem