Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   445 / 1274
(#) Watson válasza kadarist hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

A szűrőkondin mértem a 115 V-ot egy régebbi megkímélt metex 3650-el,a BU lábán 116-ot mértem.Találtam rajzot amin115 V van feltüntetve.A TDA8174AW-nek 26 V van a rajzomon írva,de 27.8-at mérek.Ez a 7 % okozhat túlmelegedést?A BU hűtőfelülete 8*4 cm-es vékony vaslemez,talán 1mm,a TDA pedig kb 5*5cm-es alumíniumlemez,kb 2mm vastag.Lehet hogy ezek eddig is ilyen forróak voltak?Most javítok ilyet először.A tranzisztorokat nem cseréltem,de körülöttük minden kondit,az ellenállásokat ellenőriztem,szörnyű zsúfolt az elrendezése.Lehet hogy félreteszem egy kicsit,és előveszem a másikat,azt sem vállalta szerelő.A képernyő felét kitevő függőleges fehér sáv van a képen,aminek a közepe fehérebb,és a szélek felé halványul a sáv,ami a g2 állításával jobbra- balra mozog.Azt hiszem ez sem fog menni segítség nélkül,az eddigieket meg nagyon köszönöm!
(#) kadarist válasza Watson hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

A BU kollektorán menet közben nem érdemes tapogatózni, mert ott jó nagy impulzusok vannak. A kép egyébként jó?

Hibátlan
(#) kadarist válasza Watson hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Ha úgy érzed a dolgot, akkor rakhatsz kiegészítő hűtőbordát a nagyon melegedő felületekre. Ennek csak örülnek a félvezetők.

Ezt fogom tenni
(#) Watson válasza Watson hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Mérni nem tudom,de a BU lemezén 20 perc után nem tudom az ujjam rajta hagyni,a TDA lemezén ugyanez egy óra után van.
(#) AMD hozzászólása Feb 21, 2011 /

Sziasztok!
A mellékelt képeken lévő 1µF-os elkókat kicserélhetem 2,2µF-os elkókra?
Előre is köszönöm!
(#) kris87 hozzászólása Feb 21, 2011 /

Sziasztok!

Lehet, hogy előkerült már másnál is a probléma, de nem találtam rá megoldást. Szóval az a problémám, hogy a tv hangszóróin megjelenő zaj a fényerő növelésével erősödik, különösen a fehér megjelenésekor. Lehet ezt valahogy szűrni? Köszönöm előre is.
(#) attila1 válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Üdv!

Meglett a hiba. Egy áthidalás forrasztása volt kiolvadva.Átnéztem még,ami gyanús volt azt átforrasztottam,és azóta megy szépen.De minek vettem ekkora böhöm egy tvt,azt nem tudom.Olyan nehéz volt,a szemeim majd ki estek.
Köszönöm az infót!
Attila
(#) tamitsrob válasza tamitsrob hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Nézegettem az érzékelő környékét van egykét kondi ami ferde az lehet a rossz? Vagy a vezérlő IC-romlott el?
Mi szokott olyankor tönkremenni amikor nem reagál a távkapcsolóra?
(#) burgdavid válasza tamitsrob hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

IR vevő 5voltját ellenőrizd, esetleg a kimenetén lévő csatolókondit, vagy ha így sem, cseréld ki a vevőt
Távirányítóba lehet esetleg még forrhiba, vagy a rezonátor is akár.
(#) burgdavid válasza AMD hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Szia!
Kicserélheted, de ajánlott az eredeti értékek használata.
(#) nagyimre10 hozzászólása Feb 21, 2011 /

Sziasztok.Orion CTV 1414mtx hez keresek kapcsolási rajzot,tud valaki ebben segiteni.Elöre is köszönöm.imi.
(#) tamitsrob válasza burgdavid hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

A távirányító rendben, mert most vettem és az üzletben ki lett próbálva.
(#) Swedhart hozzászólása Feb 21, 2011 /

Sziasztok ugy gondoltam ujj témát nyitok Colortron 4100a és ennek javitása .Itt szeretném ha tapasztalatokat tudnánk cserélni.Én is be szeretném mutatni evvel a témával kapcsolatban mire jöttem rá.Itt elsösorban olyan gondok vannak nem kaphato hozzá alkatrész de hejettesiteni lehet olcson.Remélem felkeltettem az érdeklödést.A következökben majd leirok sortrafo hejettesitésére vonatkozo dolgokat de addig se dobjuk ki a készüléket olcson javithato.
(#) zolika60 válasza Swedhart hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Miért nem jó ez a többi TV javítós topic egyikében? Nincs már tán ebből az NDK csodából olyan sok.
(#) Swedhart válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Például a plazma nem eszi az áramot? Hmm 450w Tudom mert javitok azt is.
(#) Swedhart válasza Baxi hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Hali a sokszorozobol jön ki 2 vezeték az eggyik test másik dioda jelzésü cseréld fel mert a dekoder nem jo csatolást kap.
(#) AMD válasza burgdavid hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Köszönöm! Ha nem lesz jó akkor marad benne az eredeti egyelőre.
(#) Baxi válasza Swedhart hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Hi
Nem tudom melyik kivezetésre gondolsz.
van rajta olyan hogy:
U~ ez megy a sorvégtrafóra
D- ez megy a nyákon jelölt 139 pontra
A-ez megy a 172-re
UF- innen egy kék vezeték megy a képcső nyakára és még rá van kötve egy poti.
A poti másik végére egy szürke vezeték van ami a nyák 11 feliratához megy(gondolom ez a test)
Szóval melyiket cseréljem meg?
Segítséget előre is köszönöm.
(#) Lalle válasza kadarist hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Szia

Rámértem a katodra így alakulnak a feszültségek
6-176 v, 8-174v, 11-170
(#) ligyakeli hozzászólása Feb 22, 2011 /

Van egy grundig CUC 7301es tv,a led folyamatosan villog mi lehet a baja a választ előre is köszi ligyakeli
(#) attila1 válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Az agyam eldobom ettől a Thomson tvtől...Most megint elkezdett kikapcsolni,26-os hibakódot jelez,és ki-be kapcsolgat.Mi a túró lehet vele?2 napig működött rendesen...
(#) BarnaPili válasza attila1 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

A 26 os kód a "Képcső nem fűt fel időben" című .Még mindig gyanakszom kontakthibákra,nézd meg a szervizmenüben az Error Codes menüpontot,ott benne van minden hiba,letárolva,mikor volt.A G2-potit nem tekerted meg véletlenül?
Akkor is marháskodhat.
Engem legeltetett már meg sorkimenő csere után,azt játszva ,hogy képcsőhibás,pedig csak a G2-t kellet beállítani.
István
(#) tamitsrob válasza burgdavid hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Most mértem meg a lábak között a feszültséget. 5,2V ha "megijesztem" a távkapcsolóval akkor lecsökken pár tized voltot.
Most hogyan tovább? Cseréljem ki az érzékelőt?
(#) BarnaPili válasza Baxi hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Az "A"-t meg a "D"-t.A sokszorozó azonos típusú?Volt nagy és kisáramú belőle.A képcső melyik? A56-701X vagy a másik,ami azt hiszem A56-611X?A 701.es a kisáramú.
(#) burgdavid válasza tamitsrob hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Szia! Ellenőrizd a tápágat, elvileg nemszabadna semennyit sem esnie. Elkót keress a közelében, azt cseréld ki, majd próba
(#) tamitsrob válasza burgdavid hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Eslég sok elkó van a környéken... kicseréltem egy párat de nem változott semmi.

Az elektrotanárom azt mondta hogy mérjem meg a feszültséget a lábak között és az egyik feszültsége változni fog infra fény hatására 1V körüli értékig (erre nem emlékszem pontosan.)

Elkót kell keresni biztos?
Hogy tudom meg egy elkóról hogy rossz-e vagy nem?
Ha rossz nincs rajta feszültség?
(#) Csuka761 hozzászólása Feb 22, 2011 /

Üdv!
Új kérdésem lenne . Lg flatron hoz kellene nekem szerviz kód mert nagyon szét van húzva a kép.
(#) attila1 válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Szia!
Nem tekertem el semmit sem,csak átforrasztottam 1-2 helyen.Most például másfél órája megy egyhuzamban.
Sajnos már régen léptem be a szervízmenübe,nem tudom most hogy kell hirtelen,de úgyemlékszem rengeteg mindent kiírt akkor,és jobbnak láttam kilépni belőle.
Amúgy még eredetinek tűnik benne minden,a táppanelon.
Attila
Következő: »»   445 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem