Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   437 / 1274
(#) Sharkyson hozzászólása Feb 9, 2011 /

Sziasztok!
Nekem van egy Telefunken PalColor 540V típusú tv-m. Mostanában van egy kis gond vele. A piros szín elmegy belőle, valamikor pedig visszajön. Szét is volt már szedve a tv, kitakarítottuk a portól, és van benne egy kártya, ami nagyon gyanús, hogy talán érintkezéssel lehet a gond. A szín néha úgy jön vissza, hogy középen egy nagy piros csík bejön, aztán színes lesz a kép, viszont van amikor hirtelen visszavált, és akkor zöld meg kék minden. Mi lehet a hiba?? Remélem nem nagy gond, mert szeretem ezt a tv-t.
(#) csampi02 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

helló!
vissza tettem a fojtót,kivettem a t801-et megszünt minden zárlat.De kint megmértem és külön jó!
Mi lehet a baj?
(#) csampi02 válasza csampi02 hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

A hc 801-et az egészet kiszedtem és akkor is fenn ált a hiba.
(#) Sharkyson hozzászólása Feb 9, 2011 /

Sziasztok!
Nekem van egy Telefunken PalColor 540V típusú tv-m. Mostanában van egy kis gond vele. A piros szín elmegy belőle, valamikor pedig visszajön. Szét is volt már szedve a tv, kitakarítottuk a portól, és van benne egy kártya, ami nagyon gyanús, hogy talán érintkezéssel lehet a gond. A szín néha úgy jön vissza, hogy középen egy nagy piros csík bejön, aztán színes lesz a kép, viszont van amikor hirtelen visszavált, és akkor zöld meg kék minden. Mi lehet a hiba?? Remélem nem nagy gond, mert szeretem ezt a tv-t.
(#) kadarist válasza csampi02 hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Ha a t801 bent van, és zárlatot tapasztalsz, kivéve pedig nincs zárlat, akkor csak az lehet a rossz. Ennél a tápnál érdemes javítókészlet-kitet beépíteni. Bővebben: Link
(#) attila1 hozzászólása Feb 9, 2011 /

Üdv mkinek. Neked is István(kadarist).
Nekiálltam a múltkor a Te segítségeddel annak az Akai tv-nek.Talán emlékszel még rá.Nos megjött minden hozzá.Kicseréltem a tápkörben a kondikat,meg a sorkimenőnél a megszakadt ellenállást,és a szakadt diódát,meg a függőeges meghajtó ic-nél a 12V-os zénert is.Bekapcsoltam,és láss csodát,tökéletesen megy a tv.Jó a kép is.Több mint 1 órát ment gond nélkül.Az már csak hab a tortán,hogy zener csak 5W-os volt,ezért csak a forrasztási oldalra tudtam felhegeszteni,és az ellenállás is brutál 3W-os porcelán. A működésről tettem fel képet. (A képeket telefonnal csináltam,azért olyan-amilyen....)
Köszönöm neked a segítséget!!
(#) kadarist válasza attila1 hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Örülök a sikernek! Szép munka volt!
(#) kadarist válasza Lalle hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

A képcső-katódokon hogy alakulnak a feszültségek? A 6,8,11-es képcsőfoglalat-forrasztásoknál mérd.
(#) attila1 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Köszönöm még egyszer!
(#) csampi02 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

megpróbálom!
(#) kadarist válasza attila1 hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Szívesen!
(#) nagyimre10 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Szia.Ennél a tipusnál miért jobb a javitó lészlet?Éppen most egy ilyet javitok,mondjuk én már megrendeltem az SMR-t.
(#) kadarist válasza nagyimre10 hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Mert olcsóbban jössz ki a kit-el és üzembiztosabbá válik a készülék. A kit paneljén lévő elkót viszont érdemes nagyobb feszültségűre cserélni a még tartósabb működés érdekében. Köztudott, hogy az eredeti Samsung tápnál konstrukciós problémák is vannak a hibrid áramkör (HIS) körül. Ha eredeti alkatrészekkel javítasz, akkor nem elég az SMR-t cserélni, a HIS-t is és az összes kis elkót is cserélni kell.

köszi.

Szia.Volna egy kérdésem a samsung tv vel p1b sasszi.A D801 zéner R2K az 120 vagy 140v os?
(#) kadarist válasza nagyimre10 hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Mivel a sortápfeszültség 120V, ezért csak ennél jóval nagyobb feszültségű Zener jó oda.
(#) puskas87 hozzászólása Feb 10, 2011 /

Sziasztok!

Van 1 THOMAS TCB061TX tvm, a tápfelszültség leesik 110v rol 99-100 ra és olyankor elmászik a csatornáról is,majd helyreáll, mit keressek, mi lehet a baja? (tápkondikat már próbáltam)
(#) bokor28 hozzászólása Feb 10, 2011 /

Sziasztok!

Goldstar CKT-2170 tv-m van, lassan 20 éves. A képen egyes sorok (5-6sor) vízszintes irányban rezegnek, kicsit eltolódnak oldalra a többihez képest. Hol keresgessek a kapcsolásban?

üdv: I
(#) kadarist válasza bokor28 hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Szia!
A sortápfeszültség szűrőkondijával kezdd az ellenőrzést.
(#) Sharkyson hozzászólása Feb 11, 2011 /

Sziasztok

A (#916729) kérdésemre senki nem tud válaszolni??
(#) kadarist válasza Sharkyson hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Idézet:
„és van benne egy kártya, ami nagyon gyanús, hogy talán érintkezéssel lehet a gond.”

Ebbe az irányba mozdulj el.
(#) Sharkyson válasza kadarist hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Itt van egy pár kép a belső részről. Amikor kocogtatom a kártyákat, 1 kártyánál szokott villanás lenni. Be tudnád jelölni a képen nekem hogy mely részeket vizsgáljam át leginkább?
Köszi
(#) bokor28 hozzászólása Feb 11, 2011 /

Sziasztok!

Cserélgetem a kondikat a tv-ben. Van benne egy jó nagy, legalább 6cm magas 120µF 400wv.
A boltban nem volt még hasonló se, viszont nekem van egy 150µF 400V egy bontott tápból. Lehet e helyettesíteni ezzel a kicsit magasabb kapacitásúval az eredetit?

(#) kadarist válasza bokor28 hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Letet, de a sortáp szűrókondiját kicserélted?
(#) bokor28 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Szia!

Kadarist - Köszönöm a segítséged!
A táp részben és a sorkimenő trafó mellett kicseréltem minden elkót, amit találtam. Azt sajnos nem tudom, ezek közül melyik a szűrő... lelkes amatőr vagyok.
Eredményt még nem láttam, majd összerakom és visszajelzek.

Még egy kérdés. Én csak elkókat cserélek. Az alacsonyabb kapacitású nem elkókat is érdemes cserélgetni, vagy azok nem romlanak az idővel.
(#) kadarist válasza bokor28 hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Az elektrolit kondenzátorok vesztenek a kapacitásukból az évek folyamán. A fólia kondikra ez nem jellemző.
(#) csampi02 válasza csampi02 hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Feladtam a samsung-al !
Most a múltkori goldstar távkapcsával bajlódok.
Valami belefolyt kitisztítottam alkohollal (ez eddig mindig sikerült,de most nem).Új elemek vannak benne de nem reagál rá a tv.
(#) bihari laci hozzászólása Feb 11, 2011 /

sziaszttok a provision tv . amit javitottam ,véletlenül a szerviz csatiba bele ,dugtam a hangszoro csatiját,lesz valami baja ,amugy kihuztam ,de a gomboktol nem működik a tv távirányitot nem hoztak.Remélem csak gyerek zárra van kapcsolva
(#) csampi02 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 12, 2011 /

Feladtam a samsung-al !
Most a múltkori goldstar távkapcsával bajlódok.
Valami belefolyt kitisztítottam alkohollal (ez eddig mindig sikerült,de most nem).Új elemek vannak benne de nem reagál rá a tv.
(#) BarnaPili válasza csampi02 hozzászólására (») Feb 12, 2011 /

Nézd meg a mobilod kamerájával,ad e ki jelet a távkapocs.Ha igen,vizsgáld meg a benne található rezonátort,nem zörög-e.
Ha igen,akkor csere.Ha leesik a távrecsegő,szeret eltörni a kerámia rezonátor.
Következő: »»   437 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem